Hvedekernesalat med granatæble


Hvedekernesalat mætter ret godt og smager skønt, krydret og lækkert som tilbehør til mange retter eller man kan servere den helt enkelt med et godt brød til.
Her har jeg servere den med sprøde efterårsæbler.
Når der er granatæble i sæson, så er det også virkelig lækkert til salaten. Tahindressingen gør salaten ekstra cremet, lækker og fyldig.
Prøv også: Opskrift på lækker grønkålssalat >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hvedekernesalat med æble
- 200 g hvedekerner
- 1 dl persille, finthakket
- 1 dl frisk mynte, finthakket
- 2 forårsløg, skåret i tynde skiver
- 2 æble, skåret i tern
- 1 rødløg, finthakket
- 0,50 øko citron, fintrevet skal
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Dressing
- 1 spsk lys tahin
- 1 fed hvidløg, presset
- 0,50 øko citron, saft
- 0,50 stødt spidskommen
- 3 spsk vand
- 3 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kog hvedekerner efter anvisning på emballagen. Lad dem derefter køle lidt af i en sigte.
Rør tahindressing sammen med de lune hvedekerner og vend resten af ingredienserne i. Smag til med lidt salt og peber.
Tahindressing
Kom tahin, hvidløg, citronsaft og spidskommen i en skål sammen med salt og peber og rør rundt. Tilsæt vand lidt ad gangen, til dressingen er ensartet og lind i konsistensen.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej, lækker opskrift :) Hvad med perlespelt, kan det erstatte hvedekernerne?
Tak for din søde hilsen :)
Ja, sagtens – det bliver også lækkert
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Tak for alle dine gode opskrifter, som jeg ofte bruger👍 Hvor finder man de der hvedekerner som du bruger i salaten? For det er vel ikke de samme som dem man bruger til bagning mv.?
De bedste hilsner fra Jette
Den lyder lækker! Vil lige høre, om den spises lun eller kold?
Den kan egentlig fint begge dele – men vi plejer at spise den kold :)