Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hvedekernesalat/

Hvedekernesalat med granatæble

Hvedekernesalat mætter ret godt og smager skønt, krydret og lækkert som tilbehør til mange retter eller bare som den er, med et godt brød til.

Helt enkelt og godt!

PT25M

Hvedekernesalat

Tid i alt25 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 200 g hvedekerner
  • 5 dl vand
  • 1 nip salt
  • 2 håndfulde bredbladet persille, finthakket, eller kruspersillle
  • 2 håndfulde frisk mynte, finthakket + lidt blade
  • 2 forårsløg, skåret i tynde skiver
  • 1 granatæble, 3 spsk kerner herfra
  • 1 rødløg, finthakket
  • 1 øko citron, revet skal herfra + 2 spsk saft til dressing
  • Dressing
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft fra citronen uden skal
  • 1 spsk honning, eller kokossukker
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk tahin, eller peanutbutter (kan undlades)
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Kog vand, hvedekerner og salt i en gryde med låg og lad det simre i ca 15-17 minutter til hvedekernerne er møre. Lad hvedekernerne dryppe af i en sigte.

Bland dressingen sammen, enten ved at piske den sammen i en skål eller ved at ryste den sammen i et glas med låg.

Bland dressingen med de lune hvedekerner.

Gør resten af ingredienserne klar og vend dem sammen med hvedekernerne.