Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/speltsalat-med-peberfrugt-opskrift/

Speltsalat med peberfrugt – opskrift

En ret som vi ofte får som tilbehør og som jeg vist aldrig har delt på bloggen er denne speltsalat. Helt i ægte ‘2100 Spelt Østerbro’ stil, så er den proppet med speltkerner og grønne økologiske sager. Man har vel ikke boet på Østerbro for ingenting, vel ;)

Jeg lavede den til børnenes fødselsdag, hvor vi grillede og var udenfor hele dagen i det skønneste sommervejr (Kom tilbage sommer, nu!) og flere spurgte efter opskrift, så her er den

PT20min

Speltsalat

4-6 pers    20 min
4-6 pers
Ingredienser
Udskriv opskrift
20 min
Fremgangsmåde

Speltkernene koges. Gerne lidt kortere tid end der står på pakken. Jeg plejer at give dem 10-12 minutter, prøv at smag om de er til at tygge men har lidt bid. De skal lidt åbne sig og svulme lidt op, uden at blive kogt i smadder. Hæld vandet fra og lad kerne køle lidt af.

Bland med peberfrugt og rødløg som er skåret i fine tern og smuldr gedefetaen i. Dressingen laves af olien, eddike, sennep, honning, salt og peber. Rør det godt sammen med en gaffel. Hæld dressingen over salaten og rør det hele godt sammen.

Det er en god nærende salat, som fint kan erstatte kartofler, ris eller pasta ved et måltid. Vi spiser den som tilbehør til grillretter, fiskeretter, frikadeller, fiskefrikadeller mv.