Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/linsesalat/

Linsesalat med asparges og radiser

Forårssprød linsesalat med asparges og radiser. Den smager herligt, sprødt, saftigt og er både mættende og smuk at se på.

Det er en sand humørbooster at stå i begyndelsen af et nye råvarer år, lige her hvor alt det lækre er i starten af sæsonen. Rabarber, asparges, radiser, ramsløg og meget mere godt. Sæsonen er kort for nogle af råvarerne, men ellers så fortsætter det bare i månedsvis hvor der hele tiden kommer nye råvarer i sæson. SÅ dejligt!

Nyd salaten til det meste, den smager virkelig dejligt!

PT30M

Linsesalat med asparges og radiser

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed1 dag
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 3 dl grønne linser, eller puylinser
  • 30 g pinjekerner
  • 1 pakke grønne asparges, knækkede i halve
  • 1 håndfuld persille
  • 125 g rucola
  • 100 g radiser, i skiver
  • 1 tsk smør
  • Ramsløgsdressing
  • 8 ramsløg, grofthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 øko citron, saft og fintrevet skal
  • 1 tsk dijon sennep
  • salt
  • sort peber
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Skyl og kog puylinserne efter anvisning på emballagen.

Kom alle ingredienserne til dressingen i en skål og blend dem med en stavblender, til det er en lind dressing.

Vend dressingen godt med de kogte linser.

Rist pinjekerner på en tør pande til de er gyldenbrune og sæt dem til side.

Knæk den nederste trævlede ende af aspargesen. Kom smør på den varme pande der er brugt til pinjekerner, lad det bruse af og rist hurtigt asparges på den varme pande i 1 minut.

Anret salaten på et fad. Vend rucola, linser med dressing og persille godt sammen. Fordel de lune asparges på salaten, drys med radiser og pinjekerner.