Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/salat-med-radiser-og-rygeostscreme/

Salat med radiser og rygeostscreme

Denne salat med radiser og rygeostcreme kan så varmt anbefales, for den smager forrygende.

Rygeost er en fynsk delikatesse og den er virkelig særligt god at bruge til at røre en dressing. Den røgede ost bliver helt glat og cremet rørt med creme fraiche og piskefløde og er skøn til radisser og purløg.

Server den til fx. grillet kyllingebryst, en skøn frokost med røget laks på godt brød eller i selskab med en god røget makrel.

Prøv også: min opskrift på salat med vandmelon >>

PT10M

Salat med radisser og rygeostscreme

Tid i alt10 min.
Arbejdstid10 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 125 g babysalat
  • 200 g radiser, skåret i tynde skiver
  • 2 dl purløg
  • Rygeostcreme
  • 100 g rygeost
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk rørsukker
  • 0,5 øko citron, saft og fintrevet skal
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Kom rygeost, cremefraiche, rørsukker, 2 spsk citronsaft, 1 spsk fintrevet citronskal, salt og peber i en foodprocessor og kør til det er helt glat og cremet. Juster konsistensen med piskefløde.

Bland salaten med radisser i skiver og fordel streger af rygeostdressingen over og drys med masser af purløg.