Bagt kylling med kartofler og krydderurter – lørdagskylling deluxe


Virkelig nem og lækker kylling i fad, som er perfekt til en lørdagsmiddag og som tilmed er dejlig nem at lave.
Her har jeg tilberedt retten med kartofler og gulerødder, men man kunne også sagtens supplere op med flere rodfrugter eller fx tilberede den med sommersøde solmodne tomater, squash og majskorn fra en lækker majskolbe … når de lækkerier er i sæson. Den ovnbagte kylling giver masser smag til grønt og en god grøntsagsboullion giver en virkelig skøn smag.
Prøv også: opskrift på helstegt kylling i ovn >>
Bagt kylling med kartofler og krydderurter - lørdagskylling deluxe
- 1 kg kylling, overlår og evt bryst med skind
- 800 g kartoffel, skrubbede
- 4 gulerod, skrællede og skiveskåret
- 1 tsk timian, tørret
- 1 spsk frisk rosmarin, finthakket
- 1 dl grøntsagsbouillon
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk smør, til at smøre fadet
Smør et ovnfast fad grundigt med smør. Skær kartoflerne i halve og kom kartofler, gulerødder og boullion i fadet, sammen med krydderurterne. Vend det godt sammen.
Krydre kyllingestykkerne godt med salt og peber, læg dem øverst i fadet og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 45 minutter eller til kartoflerne er møre og kyllingen gennemstegt og med sprødt skind.
Drys med friske krydderurter inden servering og server med en god blandet salat og lækkert brød.
Næringsindhold

Kære Ann-Christine,
Hvor køber du din kylling? Er den direkte fra farm eller fra et supermarked?
Tak for altid god energi samt selvfølgelig gode opskrifter.
Kh Rikke
Kære Rikke,
Enten hos Gothenborg eller økologisk fra supermarkedet (oftest Superbrugsen eller føtex)
Tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre :)
Kh AC
Rigtig god og nem aftensmad. Tak for en god opskrift :-)
Så skønt at høre:)
Kan man lave det klar dagen i forvejen?
Ja, det vil jeg fint tro at du kan. Dæk fadet godt til, opbevar i køleskab og lige klar til at sætte i ovnen.
Hej AnnChristine
Nok et ret dumt spørgsmål, men grøntsagsboullionen skal den blandes op med vand eller skal terningen bare puttes i fadet ? :-)
Hej Therese,
1 dl grøntsagsboullion er lig med en færdigblandet dl grøntsagsboullion :)
Det kan være lidt forskelligt hvor meget der skal blandet med, alt afhængig af om man bruger terning, tørret, hjemmelavet eller pulver, så kig endelig på pakken, hvor meget der går til en dl og gang ned så det passer.
Jeg vil tro det passer med 1/4 terning til 1 dl kogende vand.
Kh AC
Vi er lidt old school, så vi printer af og til opskrifterne ud, men det er noget nær umuligt med de gigantiske reklamebannere i toppen :-/
Kan den printvenlige version layoutes anderledes, så det ikke starter med trekvart blank side?
Jeg kan ikke genskabe fejlen herfra (det er ikke meningen at der skal være bannerreklamer på printet) så lad mig endelig høre specifikt hvilken reklame det drejer sig om, for det må være en fejl på den, og så ser jeg om det kan fikses.