Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kikaertesalat/

Kikærtesalat med ristede gulerødder

Kikærtesalat kan varieres i det uendelige og denne version er særligt skøn lige nu – med sprøde søde gulerødder og masser af dejlige krydderier, som gør salaten helt mellemøstlig og skøn som tilbehør til fx falafler, kebab og andre dejlige retter.

Jeg har længe haft et godt øje til det mellemøstlige køkken og er så begejstret for alle de skønne krydderier, der bruges i det køkken. Er i forvejen storforbruger af spidskommen, kanel, kardemomme, chili, paprika, stødt koriander – og sidstnævnte må man endelig ikke lade sig skræmme af, hvis man ikke er vild med den friske koriander – de to er ret forskellige.

Jeg lynrister gulerødderne på panden, så de er gennemvarme men stadig super sprøde med knas-effekt. Sammen med krydderierne, den smuldrede feta, kikærterne og de friske krydderurter bliver det bare så lækkert!

PT40M

Kikærtesalat

4 pers.     40 min.
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
40 min.
Fremgangsmåde

Kog de iblødsatte kikærter møre i en gryde med vand i ca 30 minutter. (Alternativt kan en dåse kikærter fint bruges, dræn kikærterne og skyl dem grundigt.)

Kom krydderierne spidskommen, koriander, kanel og paprika på en tør pande og rist det ved middelvarme i et par minutter.

Skrue ned for varmen og tilføj olivenolie, gulerødder, hvidløg og rødløg, vend det et par gange og skrue igen lidt op for varmen. Rist gulerødder og løg under omrøring i ca. 5 minutter.

Kom de møre kikærter på panden. Varm dem godt igennem og smag derefter til med friskpresset citronsaft, salt og peber.

Server kikærten i en skål eller på en bund af frisk grøn salat og smuldr lidt feta over samt et drys mandler,  frisk koriander og finthakket mynte.