Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kikaertesalat/

Kikærtesalat med ristede gulerødder

Kikærtesalat kan varieres i det uendelige og denne version er særligt skøn lige nu – med sprøde søde gulerødder og masser af dejlige krydderier, som gør salaten helt mellemøstlig og skøn som tilbehør til fx falafler, kebab og andre dejlige retter.

Jeg har længe haft et godt øje til det mellemøstlige køkken og er så begejstret for alle de skønne krydderier, der bruges i det køkken. Er i forvejen storforbruger af spidskommen, kanel, kardemomme, chili, paprika, stødt koriander – og sidstnævnte må man endelig ikke lade sig skræmme af, hvis man ikke er vild med den friske koriander – de to er ret forskellige.

Jeg lynrister gulerødderne på panden, så de er gennemvarme men stadig super sprøde med knas-effekt. Sammen med krydderierne, den smuldrede feta, kikærterne og de friske krydderurter bliver det bare så lækkert!

PT40M

Kikærtesalat

Tid i alt40 min.
Arbejdstid15 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 0,50 tsk stødt koriander
  • 0,50 tsk kanel
  • 1 tsk sød paprika
  • 3 gulerod, skåret i tern
  • 2 fed hvidløg, knust
  • 1 rødløg, skåret i både
  • 1 dåse kikærter
  • 125 g blandet salat
  • 50 g gedefeta, smuldret
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 0,50 citron, saften herfra
  • 2 spsk mandler, hakkede
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv 
Fremgangsmåde

Kom spidskommen, koriander, kanel og paprika på en tør pande og rist krydderierne ved middelvarme i et par minutter.

Skru ned for varmen og tilføj olivenolie, gulerødder, hvidløg og rødløg, vend det et par gange og skru igen lidt op for varmen. Rist gulerødder og løg under omrøring i ca. 5 minutter.

Kom kikærter på panden. Varm dem godt igennem og smag til med friskpresset citronsaft, salt og peber.
Server på en bund af frisk grøn salat og smuldr lidt feta over sammen med et drys mandler, finthakket koriander og mynte.