Indisk dhal med raita
Dhal er en af de store favoritter, både her på Valdemarsro og hjemme omkring mit eget spisebord med min familie. Det er en skøn krydret indisk ret, som både er budgetvenlig og så fyldt med god smag, at man bliver overrasket første gang, man smager den.
Jeg er meget begejstret for det indiske køkken i det hele taget, og ikke mindst over at man med en portion tørre linser og en masse krydderier, kan frembringe den mest smagfyldte, fyldige, mættende ret, som – hvis vi skal være helt ærlige – måske ikke ser ud af så meget sådan rent visuelt, men som i den grad vinder på smagen.
Prøv også: Ugentlig madplan med indkøbsliste >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Indisk Dhal med raita
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 2 spsk ingefær, frisk, fintrevet
- 3 tsk mediumstærk karry
- 1 spsk stødt spidskommen
- 0,50 spsk stødt koriander
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 0,50 tsk chiliflager
- 6 dl grøntsagsbouillon
- 200 g røde linser
- 2 dåser hakkede tomater
- 2 spsk olivenolie
- Raita
- 1 håndfuld frisk mynte, finthakket
- 2 dl græsk yoghurt 10 %
- 0,50 agurk, groftrevet
- 1 fed hvidløg, presset
- 0,50 tsk stødt spidskommen
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Tilbehør og toppings
- 1 håndfuld frisk koriander
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Varm olien i en stor gryde ved middelvarme og tilsæt hvidløg og ingefær og rør rundt i 1 minut.
Tilsæt herefter karry, spidskommen, kardemomme, koriander, og chiliflager og svits krydderierne af i et minuts tid under omrøring.
Skyl linserne i en sigte og kom dem i gryden sammen med grøntsagsbouillon og hakkede tomater.
Lad det simre under låg i 30-45 minutter. Rør jævnligt i gryden og tilsæt eventuelt lidt ekstra grøntsagsbouillon, hvis den bliver for fast. Smag til med salt og server retten i dybe skåle med koriander på toppen.
Server kølig raita.
Raita
Rør alle ingredienserne til raita sammen og smag til.
Det ser helt vildt lækkert ud!
Der er i øvrigt noget, jeg altid har tænkt på (altså i hvert fald i den tid hvor jeg har kendt til bloggen), hvor stammer navnet Valdemarsro fra? :)
// Nadja
Hej,
Kan retten mon fryses ned?
Ja, det kan den fint
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Nadja,
Navnet er inspireret af det område vi boede i, i Sverige, da jeg startede Valdemarsro tilbage i 2007. Jeg har også skrevet lidt om det her: https://www.valdemarsro.dk/valdemarsro-om-os/
Kh Ann-Christine
Aaaarhh! Hvor fint! – og hyggeligt :)
Jeg skal lave Dahl med Raiti i aften :-)
tak for opskriften
Rigtig god fornøjelse med den ♡
Jeg lavede retten i går. Ungerne på 2 år hjalp mig og var med til at smage retten til, men da det kom til stykket ville de intet have. Det blev for meget for dem, da der kom agurker i raitaen :-) Jeg kunne godt lidt den…
Ha ha, åhh altså – de er så søde i den alder. Jeg kan godt huske det, de kunne spise rigtig meget af en ret og næste gang jeg serverede det samme, nægtede de ;)
Den er røget på madplanen til næste uge. Og Jeg har sagt det før – men jeg siger det lige igen. TAK! For dejlig inspiration, smukke billeder og motivationen til selv at gøre noget ekstra ud af maden, også på de lidt travle ugedage. Jeg er simpelthen begyndt at købe mere kvalitet, udfordre mig selv og spiser i den grad mere afvekslende efter jeg er stødt på dig. Tak! og god weekend!
Årh, hvor er du altså bare sød at skrive sådan!
Tusind tak, det er jeg virkelig, virkelig glad for. Meget!
Jeg håber din weekend har været skøn :)
Kh Ann-Christine
Tak for tippet om grønne bønner. Det vil jeg prøve
Fantastisk blog. Nu har jeg lige lavet ketchup, barbeque sauce, ciliolie og falafler.
Skønt at der endelig er en, der ikke er bange for at bruge krydderier. I morgen laver jeg Dahl. Godt jeg fandt dig.
Det er jeg sørme også glad for at du gjorde :)
Og tusind tak for de søde ord, sikke mange lækkerier du har fået lavet.
Kh AC
Kære Ann-Christine
Det er bare altid de skønneste retter, og denne Dahl, med Naan brød er helt vidunderlig…
Mums
Knus
Dejligt at høre :) Det er også blevet en af mine favoritter
Tak for nogle rigtig dejlige opskrifter – bruger din sides opskrifter jævnligt. :) rigtig lækkert
Tusind tak, Tanja – det er rigtig dejligt at høre :)
Har lige fundet siden, hvor jeg søgte efter risotto. Har brugt lidt tid på at snuse til siden og er allerede inspireret af dine opskrifter. Især de indiske, da jeg selv stammer fra Srilanka :-). Vi elsker stærkt mad herhjemme. Glæder mig til at gå i gang med dine dejlige opskrifter :-).
Hej Una,
Tusind tak for din hilsen, og hvor er det dejligt at du har lyst til at gå i gang med mine opskrifter :)
Kh AC
Har prøvet opskriften. Det smager virkelig godt.
Hvor er jeg glad for at høre det :)
Har netop afprøvet din opskrift på Dahl og den smagte bare super godt! Især med en go omgang raita ovenpå. Min mand er normalt ikke særligt begejstret for vegetar mad, men han endte med at spise tre portioner og var ekstremt tilfreds. Det er ikke sidste gang vi spiser det. Tak!
Hvor skønt! Det er dejligt at høre og sikke en stor kompliment, at en mand som ellers ikke er til vegetarmad lige snupper tre portioner.
Tusind tak for din søde hilsen :)
Super lækkert!
Jeg tillod mig at smide et løg og en gulerod i, for lige at få lidt grøntsager, det kunne den sagtens holde til
Uhm, det lyder også dejligt :)
Hej Ann-Christine. Først og fremmest en fantastisk blog du har. Jeg har fulgt med i ca 1,5 år nu, og jeg elsker at læse dine opskrifter og især dine små glimt.
Jeg ville lave denne dahl, men har kun flækkede ærter. Tror du den går?
Forresten, hav en god ferie når den kommer. Det lyder absolut fantastisk.
Emilie
Hej Emilie,
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for :)
Har du mon kastet dig ud i at teste opskriften med flækkede ærter? Jeg tror sagtens det kan blive super lækkert, det er en skøn krydret ret, hvor krydderierne bærer hele retten og selv om den bliver lidt anderledes med flækkede ærter – så tror jeg næsten kun det kan blive godt :)
Kh Ann-Christine
Det var noget af en aha oplevelse. Det smager virkelig dejligt og så behøver man ikke være bange for kalorier:-)…
Hvor er det skønt at høre – jeg synes det er sådan en skøn ret, som virkelig giver lyst til at bruge flere krydderier i køkkenet generelt :)
En super simpel men virkelig lækker ret, der kan gøre underværker når man er lagt ned af influenza. :)
Hvor er det skønt at høre! Og rigtig god bedring :)
Skal linserne ligge i blød?
Nej, det behøver de ikke
Kære Ann-Christine
Jeg kigger ofte herinde på din side til inspiration til madlavning og mange af dine dejlige opskrifter er blevet til en fast tradition i vores familiemenu!
Tak for det flotte blog :-)
Jeg prøver at undgå boullion i min madlavning og tog er helt holdt op med at købe det, da det er en vare fyldt med salt, mel og stoffer som man ikke vil sætte i sin mad.
Har du foreslag til hvad man ellers kan bruge i stedet for?
Rigtig god hilsen
Gudrun
Hejsa
Har lige tilberedt en stor portion Indisk Dahl. Så nu vil jeg høre om retten kan fryses med
Mvh
Aya
Ja, det kan du også se i opskriften – samme sted som der står tid, mængde mv.
Kh Ann-Christine
Hej Gudrun,
Mange tak for de søde ord, det er jeg glad for at høre.
Jeg bruger selv en økologisk boullion fra Herbamara, den er god. Og ellers laver jeg en fond / koger en boullion selv, hvis jeg lige har lidt forskelligt grønt til det.
Kh AC
Hej AC 🙂
Ville du mon kunne lægge en opskrift op med hjemmelavet bouillon?
Dbh. Pernille
Jeg har skrevet det på min “To Cook” liste, så det kommer helt sikkert på et tidspunkt ♡
Kh Ann-Christine
Tak for en god opskrift. Den smagte fantastisk og kun endnu bedre dagen efter. ☺ skønt at den kan fryses, så der er lækker mad til de travle dage. Du har mange lækre opskrifter som jeg helt sikkert skal prøve. ☺
Hvor er det dejligt at høre :)
Jeg elsker også gode retter, som kan gøre den indimellem travle hverdag lidt nemmere ;)
Kh AC
Har lavet denne i dag og det er virkelig en nem og lækker indisk ret
Hvor er det dejligt at høre :)
Tak for en god opskrift – jeg lavede den i går! Undlod alt der hedder koriander, men den blev bare super god og lidt spicy.
Rigtig fin og billig ret som er meget smagfuld. Jeg tilføjede lidt hvidløg til dressingen, så det mindede mere om en tzatziki.
Hvor dejligt at høre, det er virkelig også en af mine favoritter :)
Hej Ann-Christine, prøvede din opskrift, men i dag tilsatte jeg 1 løg, hvilket gav lidt mere fylde i retten, det kan anbefales. Super dejlig ret, som jeg håber, jeg kan lokke i mine børn på vores kødløse dage ;o)
Uhm, det lyder altså også godt :)
Hejsa og tak for en dejlig inspirerende blog :-)
Vil blot høre om man mon kan bruge grønne linser i stedet for røde?? Min erfaring med røde (split-)linser er nemlig ikke for gode (selvom jeg vil betragte mig selv som god i et køkken), jeg syntes de udblødes alt for nemt og bliver splattet ud.
Dbh. Mette
Hej Mette,
Det kan du sagtens gøre. Men de røde linser må nu gerne blive godt møre i denne ret – så bliver det en dejlig cremet suppe
Kh AC
Tak for hurtigt svar, AC. Jeg prøver med grønne linser i dag, da jeg ikke har andet i skabet – og så må de røde få lov at komme frem næste gang :-)God weekend.
Rigtig god weekend til dig også!
Jeg håber det blev godt :)
Hej! Sikke nogle dejlige opskrifter du har :-)
Jeg skal holde fødselsdag, hvor jeg vil servere indisk mad! Synes du, at det bliver for voldsomt med Dahl som forret? Tænker at lave forskellige retter – fx Tikki Masala – til hovedret, så folk kan smage lidt forskellige retter.
God aften,
Mvh Nanna
Hej Nanna,
Hvor lyder det som en dejlig fødselsdagsmenu.
jeg synes dahl som forret lyder så skøn, bare en helt lille portion til hver – så måske en lille lassi efterfølgende til at rense smagsløgene og derefter tikka masala eller lign. Mums! Jeg bliver helt sulten efter indisk mad nu :)
Rigtig god fødselsdag til dig
Kh AC
MUMS! Har været på udkig efter en god opskrift på en god dahl, da jeg elsker det. Og din opskrift er sindsyg god – den vil jeg anbefale til venner og veninder. Den varmer på den helt rigtige måde, og krydderierne kommer snigende én efter én – helt perfekt. Jeg tilføjede en rød peberfrugt, et rødløg og 1 tsk garam masala, hvilket den bestemt ikke tog skade af. Det er en yndlingsret nu ;-)
Ej, hvor fantastisk! Det er så dejligt når nogle af mine egne favoritopskrifter også bliver andres :) Og du rammer det så godt i beskrivelsen med krydderierne, jeg synes nemlig også den er ramt så de alle kommer perfekt til deres ret :)
Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej :)
Har lavet denne helt fantastiske ret før og skal lave den til en fest for ca 25 mennesker på lørdag. Ved du egentlig om man bare kan gange det hele i opskriften op? Tænker lidt om der ikke især skal mange ekstra krydderier i når man laver en så stor portion. Tilføjede kikærter sidst for at den mættede endnu mere, det var faktisk også meget godt ;)
Skal i øvrigt også lave dine skønne pølsehorn så Tusind tak for stor inspiration ❤
Hvor lyder det dejligt! Jeg tror faktisk at det vil være fint at gange opskriften op og så måske tilsætte en smule mindre bouillon, for den fordamper ikke helt så meget når der er mere i gryden.
Jeg kunne godt selv finde på at komme lidt ekstra krydderier i, men det er nok en smagssag – og det lyder som om du er helt enig ;)
Rigtig god fornøjelse og tak for din søde hilsen
Kh AC
Kan man lave denne ret dagen før? Eller tager linserne så bare alt væden?
Det kan du sagtens – den bliver om muligt endnu bedre dagen efter :)
Tusinde tak for hurtigt svar:)
Så er denne lækre ret lavet og fortæret, uhm hvor lækkert. Et ekstra plus er at jeg bedre kan holde varmen med den krydrede ret. Tak for din inspirerende side, nytænkning og varieret.
Hvor dejligt! Dahl er også helt vidunderligt til efteråret og kolde måneder :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej!
Jeg savner en protein bestanddel som fisk eller kød – men ser ud som om der er frit spil mht lam og kylling ? Kan man evt tilberede en fast fisk i selve Dahl’en, eller skal den dampes ved siden af og anrettes på toppen ? Er lidt bekymret for at fisk bliver flået i småbidder i den bestante Dahl, hvis den kommer rå i?
Hej Morgan,
Der er godt med protein i de røde linser – men hvis du gerne vil have mere protein i, så vil jeg anbefale kylling (eller lam, som du selv skriver) det kunne være lækkert!
Fisk kunne måske dampes med til sidst.
Kh AC
Hej
Jeg har endnu gang lavet din lækre dahl, men 2 spørgsmål:
1) Har lavet en (for?) stor portion. Hvor længe kan den holde på køl? Eller kan den fryses?
2) Den blev lidt for børnevenlig/ mild, men krydderierne skal vel brændes af eller kan jeg blot tilføje?
Hilsen
Christina
Hej Christina,
Den kan fint fryses.
Du kan komme ekstra krydderier i efterfølgende – de kommer bedst til deres ret ved at blive brændt af, men det går også fint at komme lidt ekstra i. Eller du kan finthakke en rød chili og drysse den over, så der er lidt kick i smagen der :)
Kh AC
Jeg lavede denne ret til aftensmad, mine små søskende på 7 og 10 var ikke vilde med den, men mine forældre synes det smagte himmelsk.
Jeg vil lave en lille portion af denne ret til min 18 års fødselsdag, hvor der bliver serveret tapas for mine veninder :)
Hej Kirstine,
Tusind tak for din hilsen – lyder som en skøn lille ret til fødselsdagen! Håber du får en fantastisk dejlig dag
Kh AC
I morgen står den på ‘din’ dahl og ‘dine’ naan her hjemme. Jeg hører til dem, der ikke er vilde med frisk koriander, og jeg har ingen erfaring med den stødte version – minder den på nogen måde om den friske?
Tak for en dejlig side med en masse skøn inspiration.
Hej Stine,
Hvordan gik det mon? (nu jeg er en dag for sent på den med at svare :) )
Jeg synes selv der er stor forskel på krydderiet og krydderurten – specielt fordi stødt koriander i varme retter får en mildere smag og jeg tror at den smag, som man ikke kan lide ved den friske krydderurt opleves helt anderledes. Jeg er selv vild med begge dele – men forestiller mig at det for mig er lidt at sammenligne med rå frisk bladselleri (som jeg prøver at lære at holde af) og bladselleri i varme retter (som jeg er helt og aldeles vild med)
Håber du prøvede det af :) Og mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej Ann-Christine
Vi har boet 2 år i syd-Indien, og denne Dahl sad lige i skabet :) Jeg tilsatte nogle sennepsfrø og lidt tamarin, men som en af mine 3 børn sagde (nu er de næsten voksne). “Det er som en eksplosion i min mund – ikke kun af smag, men af minder fra Bangalore”.
Jeg er enig – nem at lave og MEGET Indisk :)
Sikke en fantastisk kompliment!
Tusind tak, det er jeg glad for at I synes :) Tak for den dejlige tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Den her dahl er bare blevet en af mine go-to retter siden jeg flyttede hjemmefra. Tror jeg har lavet den mere end nogen anden ret fordi den er så nem at tilberede! Og alsidig – jeg har virkelig kunnet bruge den som en tøm-køleskabet ret (har haft alle mulige sjove varianter i gang: kidneybønner, gulerødder, spinat, bønnespirer, you name it).
Så TAK TAK TAK for denne skønne opskrift, og for din skønne blog!
Hvor er det skønt at høre!
– det er altså bare så dejligt at få sådan en sød kompliment og tilbagemelding på en opskrift. Det er jeg glad for!
Rigtig skøn aften til dig
Kh AC
Lige to spørgsmål inden jeg kaster mig ud i denne Daal i aften:
1. Kan ingefæren udelades?
2. Hvis man nu bruger boullionterninger, er det så blot en enkel boullionterning der skal til, og skal man tilsætte en halv liter vand, som man typisk skal, når man bruger boullion?
//Johanne
Du kan sagtens undlade ingefær
– mængden af boullion er blot at opløse boullionterning svarende til anbefalet på pakken til 5-6 dl vand.
Rigtig god fornøjelse med opskriften :)
Kh AC
Det ser SÅ lækkert ud! Meen… Spekulerede på om man kunne lave den uden karry…? Vi har nemlig en herhjemme hos os der ikke kan tåle karry :/
|~ Marie~|
Det kan du sagtens!
Bare erstat karryblanding med er miks af de enkelt krydderier som normalt findes i karry og som godt kan tåles.
Kh AC
Super fedt!
Det skal da prøves i aften :)
Tak for hurtigt svar, jeg synes simpelthen din blog er fantastisk!
|~Marie~|
Tusind tak! Det var sødt sagt(/skrevet) ♡
Lavede det til aftensmad i dag! Det blev virkelig lækkert :-)
Ved du om retten kan fryses?
Dejligt at høre og det kan den sagtens :)
Hej A.C
Tusind tak for en altid skøn blog og alt for lækre opskrifter, som både jeg og min kæreste er helt vilde med! ?
Jeg ville lige høre hvor skålen du anretter dahlen i i videoen er fra? Den er bare så fin?
Hej Annette,
Tusind tak, hvor er det dejligt at høre ♡
Skålen er fra Casalinga, som desværre er lukket – så den produceres ikke længere.
Kh AC
Jeg faldt over opskriften igår og købte med det samme ind til den og spiste den til aften igår. Jeg er helt vild med linser, men har aldrig lavet mad med linser selv før. Jeg er også vild med indisk, men har ikke været så heldig med min indiske mandlavning, indtil nu!
Utrolig lækker og dejlig nemt ret, som bare smager at det den skal: Det der er i den! Mit store problem i det indiske køkken et, at få alle smagene til at spille igenne, og det gør de bare i den her ret! Der er ikke en overvægt af nogen smag, alle smage får en plads og alle smager spiller bare vildt godt sammen!
Lavede en portion til fire personer da jeg elsker at have rester, men tror jeg spiste for tre, så rester er der ikke mange af. Har allerede planer om at lave en ny og større portion til fryseren!
Tak for endnu en god opskrift, denne er klart en af mine yndlings!
Sikke en skøn hilsen og tilbagemelding på opskriften her!
Tusind tak – det er jeg bare rigtig glad for at høre ♡
Kh AC
Bliver så inspireret af dine videoer – har for tiden min datter, svigersøn og to børnebørn boende.. til aften skal de have daal, raita og nannbrød…
Jeg glæder mig til at servere det for dem ?
Hvor er det dejligt at høre og sikke en skøn menu.
Jeg kommer med flere videoer igen efter sommerferien – glæder mig til at dele endnu flere opskrifter af den vej også :)
Åhh jeg elsker Dahl og laver det ofte når jeg har en kødfri dag☺️
Servere det med papadums?
Så lækkert! Papadums smager virkelig også godt til :)
Mine ekstremt skeptiske teenagedrenge, som mener at dahl for en værd pris skal undgås, endte med at liiiige at skulle have en portion mere … og en mere. Kære Ann-Christine, meget stor tak for din opskrift. Det var en kæmpe fornøjelse at spise denne ret sammen med mine sønner. Kh, Gunilla
Ih, hvor er det fantastisk! Det er jo simpelthen så skøn en kompliment at de beder om en lille portion mere efter at have været temmelige skeptiske :)
Det fik smilet frem. Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Kh AC
Vi undlad at bruge den ene dåse flåede tomater. Så kommer krydderierne virkelig til sin ret ;-)
Tak for en god blog med enorm lækre opskrifter :)
skal det være røde linser eller kan man også bruge hvide?
Du kan fint bruge andre linser – men fordelen ved de røde er at de koger bedre ud og bliver mere cremede og dermed er ret så lækre i dahl og suppe.
Denne Dahl er simpelthen blevet hele familiens yndlingsspise…..
Tusind tak for opskriften.
Hvor skønt! Det er jeg glad for at høre :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Verdens bedste opskrift!
Dét er jeg glad for du synes ♡♡♡
Hej Ann-Christine
Tak for de mange gode opskrifter. De er supergode og jeg bruger dem ved enhver lejlighed. Ser også dine Youtube videoer som også er supergode. Tak :-)
Hvor er det dejligt at høre :)
Mange tak, Bjarne – det var en dejlig hilsen at få
Kh AC
Kan der godt laves dobbelt potion af retten eller bliver det for meget med alle de krydderier?
Det kan der sagtens – og den er også virkelig lækker at fryse ned.
Du dobler bare det hele, inkl krydderierne :)
Kh AC
Tak for hurtig svar!
Det må jeg prøve så :-)
Hvor meget hakket tomat skal der i? Det står ikke i ingredienslisten :)
Jo det gør da. Men hej så, glæder mig til st prøve det i aften :)
Godt du fandt det :) Håber den blev god ♡
Den var VILDT god!!! Opskriften er røget i favoritkogebogen med det samme :)
Jeg har i det hele taget været vild med alle de opskrifter, jeg har afprøvet fra din side. Så tak :)
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre ♡
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Fin webside med spændende opskrifter m.m. (prøver en af dem i aften)
Vil lige bemærke at ovenstående ret staves “dhal” (eller “daal” som du også skriver) og altså ikke (Lisbet) “Dahl” ?. Har efterhånden set denne fordanskede stavemåde mange steder, dog aldrig på indiske restauranters menukort eller i indiske kogebøger.
Skrevet i al venlighed – keep on the good work ?
Mange tak for din pæne hilsen :)
Ved godt at daal, dal, dahl, dhal er blandt “kært barn mange navne-retterne” ♡
En skøn og super lækker ret, håber den smagte dejligt.
Rigtig god søndag aften
Kh AC
Hej igen AC
Tak for dit søde (og hurtige) svar.
Skulle hilse og sige at det smagte fortrinligt, glæder mig til at prøve kræfter med flere af dine opskrifter.
God mandag (samt jul og nytår)??
Kh F
Hvor er det dejligt at høre ♡ Tusind tak for din søde hilsen
Dejlig dag til dig og rigtig glædelig jul og godt nytår
Kh AC
Hej AC
Jeg har lavet denne skønne dahl flere gange, og har tænkt mig at kaste mig ud i den igen i aften, så forbrændingen er i top til morgendagens julemiddag ;).
Jeg har dog tænkt mig at spice den lidt op, ved at erstatte en del af linserne med grøntsager. Tænker at erstatte 100 g linser med 250 g grønt, tror du man kan det, og er det de rette forhold? Eller ville du blot tilføje grøntsagerne uden at reducere mængden af linserne, og i så fald hvor stor en mængde for at dahlen ikke bliver for tyk? :)
Glædelig jul!
Hej Johanne,
Jeg har ikke prøvet det af, så skal ikke kunne sige det med sikkerhed. Men jeg synes det lyder som en skøn ide og er sikker på at det nok skal blive lækkert uanset om du blot tilføjer grøntsagerne (så skal der nok lidt mere væde ved, lidt afhængig af hvilke grøntsager du bruger – men det kan du justere til undervejs) eller om du erstatter nogle af linserne med grønt, ved sidstnævnte synes jeg det lyder som en god fordeling.
Rigtig god fornøjelse og rigtig glædelig jul
Kh AC
Tak for hurtigt svar :)
Så prøvede jeg din opskrift på Dhal.
Begge mine børn er adopterede fra Indien, og da vi hentede vores søn, smagte vi første gang Dhal, nøj den var stærk.
I aften lavede jeg så Dhal efter din opskrift, nøj, det smagte godt, ikke så stærk som i Mumbai, heldigvis, men meget meget velsmagende og mættende.
Ikke sidste gang denne ret kommer på menuen herhjemme.
Hvor er det skønt at høre! Tak for den dejlige tilbagemelding på opskriften :)
Skøn ret som straks må prøves
Afdrypper du yoghurten til raita’en ??
Ja, det plejer jeg – men du kan evt springe det over og så bliver den blot mere tynd i konsistensen :)
Det er simpelthen verdens bedste opskrift – alle i familien er vilde med den. Tak for en fantastisk god blog!
Tusind tusind tak ♡
Denne opskrift er min yndlings, når der skal laves kødfri dag. Min kæreste er ellers ikke meget for at undvære kød, men denne dahl spiser han med stor velbehag, fordi den er så rig på smag. Tak for en god madblog!
Det smager SÅ godt!!!
Skønt at høre ♡
Virkelig dejlig mad. Har heldigvis lavet en ordentlig grydefuld, så der er rester til min madpakke i morgen.
Skønt at høre ♡
Lige spist denne lækre dhal! Det er en skøn ret med masser af power til smagsløgene! Helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dhal!
Hvor er det skønt at høre! Tak for din søde tilbagemelding på opskriften ♡
Kh AC
P.S Har du mon prøvet min kikærtegryde også – den er fuldstændig lige så fantastisk, synes jeg ;)
Hej!
Jeg tænkte på, om man kan lave en version med kokosmælk? Jeg er nemlig helt vild med det, men jeg kan ikke lige selv finde ud af, hvordan det skulle i :-)
Det kan du,- jeg erstatter indimellem selv en del af grøntsagsboullion med tilsvarende kokosmælk
God fornøjelse :)
Kh AC
Jeg har lige lavet retten her til aften – til stor begejstring i hele familien. Super lækkert og let at lave. Det bliver en klar favorit fremover!
Skønt at høre! Tak for tilbagemeldingen på opskriften :)
Denne dahl er mega lækker og rammer plet med de indiske krydderier. Vi fik den også bare med naan til og frøs resten ned til en dag, hvor vi ikke har så meget tid – det tager den bestemt ikke skade af! Så næste gang bliver det dobbelt portion med ekstra til fryseren. Tusind tak for altid lækre opskrifter :)
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen ♡
Tror denne ret (og din opskrift) er en af de retter vi får hyppigst hos os. På sammen linie som lasagne. Vi putter altid saltede mandler og cocktailtomater på.. en topping der klart kan anbefales…
har du overvejet at lave et bud på en congee??
Hvor er det dejligt at høre – og skønt variant med topping! Det må jeg prøve næste gang.
Congee vil jeg rigtig gerne lave en dejlig opskrift på, så den skriver jeg lige op :)
Fantastisk – den vil jeg glæde mig til at lave :-)
Skulle lave den her. Men synes der mangler noget om hvordan man laver raitaen fordi i din video siger du drænet yougurt og jeg har ikke drænet mit så vores dressing er meget tynd.
Jeg elsker at følge med i din blog. Den er så flot og velskrevet. Så tak for det. ❤️
Hej Michelle
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre ♡ – og du har da helt ret, jeg får lige skrevet ind her, at jeg bruger en yoghurt jeg har drænet eller græsk yoghurt. Tak for din feedback på opskriften.
Kh AC
Lavede denne ret i går – skruede lidt ned for styrken da min søn på 5 også er med ved bordet. Det smagte virkelig godt! Knægten smovsede løs af det og han er ellers ikke meget for at smage nyt.
Absolut ikke sidste gang vi laver det :P
Hvor er det dejligt at høre, og hvor er det fint at det faldt i god jord hos din søn også :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej
Vil først lige sige at jeg elsker din madblog – det er ALTID min go-to. Anyway, jeg får en del gæster på besøg og vil helst forberede så meget på forhånd (evt. dagen før) har du nogle råd eller erfaring mht. til genopvarmning af retten? Jeg har selv overvejet at give den halvdelen af tiden i første omgang, også på dagen varme det op igen indtil linserne bliver tiltrækkelig møre. Jeg er nemlig bange for at de skulle blive udkoget ved genopvarmning. Lyder det som en rimlig plan, eller vil det være bedre bare at bide i det syre æble og simpelthen lave det på dagen til spise tid?
Tusind tak, Line – det er dejligt at høre :)
Du kan sagtens lave den dagen før og gøre som du skriver med at lave den halvt færdig. Linserne bliver også mere møre, mens den trækker på køl, så dagen efter skal den blot koges op, røres rundt og simre til den er mør og lække.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tusind tak for svar! :)
Hej Ann-Christine!
Okay, i denne uge er dine hotdogbrød på madplanen og i næste uge Indisk Dahl! ;)
Tak fordi du gør hverdag lidt lettere og endnu mere lækker! :D
Har du forslag til hvordan jeg kan servere en salat eller grøntsager sammen med Dahl? Eller er det bare no-go? :D
– Kristina
Hej Kristina,
Hvor er det skønt at høre :)
Jeg er vild med denne indiske salat til – men mange af salaterne i denne oversigt, vil også fungere glimrende til.
Dejlig dag til dig
Kh AC
Tusind tak! Det ser så lækkert ud altsammen :D
– dejlig dag til dig også :) :)
Kan man bruge ingefær som ikke er frisk – altså bare ingefær som krydder og hvis ja hvor meget skal jeg så bruge? :-)
Omkring 1/2 – 1 tsk plejer jeg at bruge, når jeg bruger stødt ingefær.
Jaaaa, så blev det oktober og for alvor efterår – og dermed tid til din skønne Dahl. Den og din grøntsagsgryde og kikærtegryde er ofte på menuen herhjemme i den kolde tid – sammen med onepot-opskrifterne. Og alle de gode bageopskrifter! Vil egentlig ikke spørge om noget, men fortælle dig at du virkelig har bidraget til at vi får lavet mere forskellig mad herhjemme, krydderierne står ikke længere og samler støv – og jeg har endnu ikke oplevet at lave en af dine opskrifter, som ikke blev vellykket! Så bare et kæmpe skulderklap og tak!
Kh. Rikke
Hej Rikke,
Sikke en skøn hilsen at få! Det er jeg vel nok glad for at høre ♡
Rigtig skøn dag til dig og god fornøjelse med alle de skønne efterårsretter i køkkenet
Kh Ann-Christine
Har lavet denne ret flere gange og elsker både smagen og hvor sund, nem og hurtig, den er. I dag kom den til at simre lidt længere end vanligt, hvorfor konsistensen blev helt blød og glat. Med denne konsistens foreslog min kæreste, at vi skal prøve at servere den som sauce til pasta – vi tror, det bliver godt :)
Tak for en altid inspirerende blog – man er sikker på, at maden bliver god, når opskriften kommer herfra!
God ide!
– og mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at I synes ♡
Kh AC
Jeg ELSKER den her ret! Elsker elsker. Men er i dag kommet til at lave den alt for stærkt :-( har du et tip til at man kan lave resterne mindre stærk?
Hvor er det skønt at høre!
For at neutralisere stærkt skal bruges sødt. Så du kan evt komme lidt rørsukker, eller kokossukker i. Alternativt finthakkede dadler. Men hvis du ikke er så meget til at komme det i aftensmaden, så prøv evt med gulerodsmos eller græskarmos, som begge bliver lækre og søde i konsistensen og vil smage dejligt sammen med dhal.
Kh AC
Den smager fantastisk. Kan sådan en daal fryses?
Ja, det kan den sagtens :)
Hvad er det for en bouillon pulver du bruger ?
Jeg bruger stort set altid herbamara grøntsagsboullion.
Virkelig lækker opskrift, et hit både hos børn og voksne – ikke sidste gang vi laver den :-)
Skønt at høre ♡
Super opskrift! Lavede det i aftes med onion bhajis, som er en oliestegt kikærte/løg snack/madbrød, som tilbehør.
Uhm, det lyder virkelig også lækkert!
Sidder lige og laver madplan for næste uge, min søn (adopteret fra Indien) 17 år kommer forbi og spørger, om vi ikke snart skal have Dhal igen, “den du plejer at lave, den er så god”
Tusind tak for din opskrift, det er en SÅ god, nem og sund ret
Det er så skønt at høre, det er så dejlig en hilsen at få ♡
Kh Ann-Christine
Hejsa!
Jeg kunne godt tænke mig at lave denne ret, men er absolut ikke en ingefær-pige. Kan man lave retten uden, så den stadig hænger sammen?
Du må endelig blot undlade ingefæren så :)
Hej Ann-Christine
Min datter, som er veganer, introducerede mig for denne opskrift i sommerferien, og da jeg generelt er vild med det indiske køkken, røg den straks på min favoritliste.
I mellemtiden er jeg gået over til at spise primært basedannende fødevarer, og her er dahlen helt perfekt! (jeg undlader raitaen).
En læser spørger i kommentarfeltet, om retten kan fryses, og dertil er svaret – ja, og det fungerer rigtig godt! Jeg laver nu din dahl i store mængder og fryser ned i passende portioner, så jeg altid har nem, lækker og hurtig mad klar.
Er desuden stor fan af din hummus, som jeg også laver i “rå” mængder! ;)
Så skønt at høre, Conni – mange tak for din søde hilsen og det fine tip om frysning ♡
Kh AC
Super lækker, enkel, billig og virkelig velduftende ret.. Mums.. ikke sidste gang vi laver den. Tak for inspirationen
Så skønt at høre! Tak for din fine hilsen ♡
Kære Ann-Christine
Først og fremmest tusinde tak for den bedste inspiration med de lækreste opskrifter.
Herhjemme er opskrifterne på vores yndlingsretter allesammen fundet hos dig.
Kan jeg lave denne dahl om formiddagen, og varme den op om aftenen?
Endnu en gang tak for det gode arbejde :-)
Mange hilsner,
Ida
Tusind tak for din søde hilsen, Ida – det er så dejligt at høre ♡
Denne dhal er virkelig nem at have med at gøre, for du kan både lave den om formiddagen eller dagen før og varme den igennem inden servering og den er også fryseegnet.
Skøn søndag til dig
Kh Ann-Christine
Super opskrift på indisk Dahl. Smagte skønt med topping på. Så er der også mad til 2 dage til os. Skønne opskrifter du har
Så skønt at høre! Mange tak for din søde tilbagemelding på opskriften :)
Kh AC
Først og fremmest stor tak for alle dine lækre opskrifter! Når man mangler inspiration til aftensmaden, er din samling af opskrifter altid en god redning. Jeg overvejer at lave en indisk inspireret fødselsdags-middag, hvor jeg vil servere både dahl og tikka masala. Tror du at det vil fungere fint at lave begge retter dagen i forvejen, så tiden istedet kan tilbringes sammen med gæsterne? Bliver linserne mon kedelige? Jeg havde tænkt at lave hjemmelavet chutney, naanbrød og raita dertil :-)
Hej Sofie
Hvor lyder det skøn en skøn middag du har planer om. Dhal kan sagtens tilberedes i forvejen, giv den gerne lige 10 minutter forkort tid og varm den så blot op inden servering, så bliver den helt lækker og som nylavet.
Tusind tak for din søde hilsen, det er vel nok dejligt at høre :)
God fornøjelse
Kh AC
Jeg bliver lidt forvirret. I opskriften her bruger du ikke vand men i videoen gør du? :)
Og hvor mange personer er der til i din video?
På forhånd tak og jeg glæder mig til at lave retten i aften!
Hilsen Linda
Det er skyldes at jeg i opskriften på video blander vand med grøntsagsboullion, hvor jeg i opskriften her skriver det færdige mål på den blandede grøntsagsboullion – det giver helt samme resultat :)
Opskriften er ellers den samme og begge er til 4 personer
God fornøjelse
Kh AC
Tak for svar. Og tak for lækker mad! Så skøn en ret.
God aften.
Serverede denne skønne Dahl for min, “vi spiser ikke linser” familie, jeg blændede suppen og puttede en skvat fløde i og kaldte den en indisk tomatsuppe – De var vilde med den og det havde de ikke været hvis de vidste at der var linser i:-)
Ej, hvor fint! Det er jo fantastisk at de blev begejstret for den på trods af linseforbeholdet ;)
Tusind tak for din søde tilbagemelding og hilsen
Kh AC
Kan den holde sig nogle dage i køleskabet, evt. fryses? Som studerende der bor alene, er det rart at vide ?
Ja, det kan den sagtens. Både holde sig i 2-3 dage på køl og fryses ned.
Kh AC
Virkelig lækker og ikke mindst nem opskrift :-) hvilken karry bruger du? Synes min manglede lidt den indiske snag hvis man kan sige det
Jeg køber den oftest hos Asa Spice og synes både deres indiske og madras karry er rigtig god.
Kh AC
Hej.
Det smager rigtig godt, men det kunne være perfekt, hvis du oplyste næringsindhold i retterne.
Hej Lise
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre :)
Du kan se næringsindhold på alle mine opskrifter med Valdemarsro Premium
Kh AC
Mmmh virkelig god opskrift
Vil gerne takke dig for alle de mega lækre og gode opskrifter der findes på denne blog. Jeg er vegetar, og min familie kan godt være lidt skeptiske omkring det, men når jeg laver dine opskrifter, så bliver de glade. :)
Hvor er det dejligt at høre – og så skønt at din familie også er med på de vegetariske opskrifter herfra Valdemarsro :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Tak for lækker inspiration! Da jeg ikke er så vild med Raita, har jeg istedet for valgt at tilsætte 1 squash og 1 dåse kokosmælk i den indiske dhal, og det kan også anbefales. :-)
Det lyder virkelig også lækkert :)
Tak for din søde hilsen
KH AC
Jeg vil gerne lave denne dahl til ca. 24 personer. Skal jeg gange det hele op med 6 så? Altså også chili, hvidløg og krydderier der gir meget smag..
jeg plejer at gange det op med det antal – så ja. Med undtagelse måske af chili, som kan tage ret meget til i styrke, der kan du måske nøjes med at gange med 3.
Kh AC
Skal man koge linserne inden de hældes i retten? :)
Nej, det bliver kogt i selve retten, så det skal de ikke.
Når du skriver karry, medium – kan jeg så bruge den helt almindelige karry fra Santa Maria, som jeg har hjemme i skuffen?
Jeg bruger den eller den stærke fra Santa Maria – men jeg har aldrig hørt om en medium.
Har smagt retten før, men aldrig selv lavet den – så det glæder jeg mig til :-)
Jeg kender ikke den almindelige fra Santa Maria, men kan forestille mig at den ikke er super stærk, så det kan du sagtens bruge.
Hvis du synes den gerne må smage af mere og være lidt stærkere, så kan du evt blande dem.
Rigtig god fornøjelse med retten :)
Kh AC
Sindsyg lækker ret. Serverede det sammen med indisk salat og saltede mandler. Vi har aldrig prøvet så lækker daal tidligere. Kan varmt anbefales herfra
SÅ skønt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
det ser vildt lækkert ud og jeg er i gang med at prøve det af i aften:-) foreløbigt går det meget godt….tror dog krydderierne blev lidt for meget brændt af…..og raitien er vist ikke helt smagt til…hmmm men smager vist godt nok alligevel.
:-) Når man overser at der skal 6 dl bouillon i, er det svært at forstå hvordan man kan spise retten som suppe. Desuden blev det lidt til den stærke side, jeg kunne sagtens spise det, men fik ondt i maven af at have spist mig mæt i det. Så næste gang – for det skal helt klart laves igen – skal jeg lige huske den der bouillon.
Uh, ja det kan jeg godt se ;) Så bliver det knap så godt – men dejligt at høre at du har lyst til at prøve den igen, inkl bouillon :)
Kh AC
Så lækker en ret! Jeg har ovnristet kikærter med olie og chili, og vil anrette hver portion med raiti, koriander og kikærterne ?
hvor lyder det lækkert til ♡
Hej!
Jeg har fået dhal mange gange i mit liv. I Indien, hos venner, på café, men jeg havde aldrig prøvet at lave den selv. Det ville jeg så endelig gøre forleden dag, til min datter og jeg selv. Min datter er også stor fan af dhal.
Jeg havde det lidt på den måde, at jeg nok skulle prøve forskellige opskrifter, før jeg nåede frem til den udgave vi ville blive glade for.
Din udgave poppede op som noget af det første, da jeg søgte på nettet, og den hoppede jeg bare på. Jeg lå faktisk inde med alle ingredienserne, undtagen ingefæren, som jeg tog ud efter. De røde linser havde jeg, fordi jeg om vinteren laver en suppe blendet med kogte, røde linser, appelsinsaft, gulerod og krydderier, og fordi jeg nogen gange laver en indisk linse-ærte-curry.
Men det korte af det lange er, at jeg bare vil fortælle, at jeg behøver ikke afprøve andre opskrifter, for din opskrift på dhal var bare FANTASTISK GOD og lige som den skulle være – vi nød den MEGET – opskriften bliver nu en del af mine faste opskrifter og får en plads i min hjemmelavede opskriftsbog :-)
Tusind tak :-)
Vh Susanne
Hej Susanne
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det da bare virkelig dejligt at høre!
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine. Ville bare lige fortælle dig at din kogebog stod øverst på min ønskeliste til min fødselsdag. Og jeg fik den!? Så jeg har lavet kartoffel/porre suppe og hokkaido suppe. Og idag laver jeg naan og den ualmindelig lækre dhal. Det er en virkelig flot og brugbar bog som du kan være stolt af? Hav en god dag. Hilsen Helene
Hej Helene
Hvor er det bare virkelig dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg så glad for ♡
Kh AC
Hej! Et lille spørgsmål fra en linse-novice :-) Jeg har købt grønne linser. Kan disse også bruges til Dahl og de andre skønne retter med linser?
God søndag og tak for en skøn blog som er min faste go-to når jeg mangler inspiration :-)
Mange hilsner
Lone
Hej Lone,
De grønne linser koger ikke ud ved tilberedning, men bibeholder bid og form. De er virkelig lækre kogt med fx lidt grøntsagsboullion og i ovnen med kylling, grøntsager, salater mv. Min datter er særligt vild med de grønne linser og særligt den ret med kylling og linser som er i min nye bog hitter på hendes top 3 livretter pt.
Du vil få et anderledes resultat med grønne linser i en dhal, hvor jeg synes de røde linser passer bedst, da de koger helt ud i retten
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Din bog ligger fast på køkkenbordet – ikke længere et problem at finde på aftensmad, som alle kan lide:) – tak for den.
Tusind tak! Jeg er så glad for at høre du er glad for min bog og at den bliver brugt med glæde og fornøjelse, hvor er det dejligt at høre ♡
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej Ann-Christine. Skøn ret! Smager fantastisk! Jeg fik dog en lidt vandet udgave. Har du brugt en enkelt boullion-terning?
Tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre det smagte godt.
Jeg bruger herbamare, som jeg synes smager godt – og her blander jeg 6 dl færdig boullion.
Det kan variere alt efter hvad man bruger, men lyder som om du skal bruge 1/2 – 1 ekstra terning næste gang :)
Kh AC
Denne dahl og raita smager fuldstændig fantastisk. Min teenagerdreng var ved at flytte hjemmefra, da han hørte, aftenens menu var vegetarisk, men han endte med at spise to store portioner og indrømmede, det smagte rigtig godt. Den bliver ny hofret hjemme hos os. /Tine
Hej Tine,
hvor er det dejligt at høre! Det er jo virkelig skønt, når man kan blive så glædeligt overrasket over en opskrift ♡
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej. Og tusind tak for alle dine skønne opskrifter! Bruger næsten altid din blog når jeg skal finde en opskrift der ikke står i God mad let at lave ?
I sommers lavede jeg din Dahl. Jeg synes den er rigtig god, men også ret stærk (ved ikke om der er forskel på krydderier, for har fulgt opskriften). Nå, men sagen er den at mine børn slet ikke kunne spise den. Har du en idé til hvordan jeg kan mildne den rest jeg havde gemt i fryseren?
Hej Kirstine
Mange tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre!
Måske du har haft fat i en stærkere karry og chiliflager – i de to kan styrken variere en hel del. Prøv næste gang med halv mængde karry og ingen chiliflager og smag evt til mere mere til allersidst.
Kh AC
Har lavet Dahl ud fra din opskrift mere end 30 gange. Det er helt klart familiens ynglings vegetar ret.
Jeg vælger bare at bruge hele friske chilli og flåede tomater (Flåede tomater er ofte bedre kvalitet end hakkede) og så blender jeg det hele, inden jeg tilsætter linserne.
Og så må jeg lave dobbelt portion af raita’en, for at der er nok til min familie.
Godt nytår!
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Rigtig godt nytår
Kh Ann-Christine
Hey,
har flere gange, først tilfældigt, nu bevist, besøgt din hjemmeside, Tak for udførlig vejledning, jeg er begejstret!!
Hej Ann-Christine
Tak for de mange fine opskrifter!
Men jeg må lige høre…
Skal der virkelig en hel spiseskefuld stødt spidskommen i retten?
(Jeg tør ikke komme så meget i retten, før jeg er sikker på, at det rigtigt!)
På forhånd tak for svar!
Mh. Olaf
Hej Olaf,
Mange tak for din søde hilsen
Ja, det kommer jeg i, men jeg kan også rigtig godt lide smagen, er du i tvivl, så prøv evt med 1 1/2 tsk i stedet.
God fornøjelse
Kh AC
Hej.
Er virkelig blevet helt vild med Indisk Dhal, kan det fryses ?
Det er virkelig også en skøn ret og ja, den kan sagtens fryses:)
Kh AC
Tak for en super lækker og meget nem ret. Jeg tilføjede gulerødder, peberfrugter og grønne bønner de sidste 10 min, så der var lidt grønsager i, det gjorde den absolut ikke ringere.
Jeg lavede både dine naan brød og raita til, og det hele smagte fantastisk!
Det er ikke sidste gang jeg laver den ret…
Så tak for det, og i det hele taget tak for rigtig mange fantastiske og ligetil opskrifter, du gør det virkelig godt :-D
Hej Susanne
Så dejligt at høre!
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for ♡
Kh Ann-Christine
Dejligt opskrift, mums
Jeg putter dog tørret mynteblade i yoghurten istedet for koriander – det giver et ekstra boost af friskhed
Hej,
Jeg lurer på, om de 200 g linser er 200 g af de tørre linser eller 200 g af de kogte?
Jeg har brugt 230 g fætsigkogtefra en papkarton, som var det eneste jeg kunne finde her i Norge.. og retten er blevet super flydende ??
Med venlig hilsen
Rebekka Lind
Hej Rebekka,
Det er 200 g tørrede røde linser.
De koger ud og absorbere væden ved kogning.
Kh AC
Fik serveret denne dejlige ret til et studentergilde, og har så i dag selv lavet den. Med tilhørende raita og naanbrød. MUMS. Super lækkert og nemt at lave. Kan varmt anbefales.
Så dejligt at høre! Tusind tak for din søde, søde hilsen og tilbagemelding
Kh Ann-Christine
Jeg læste denne opskrift Igår, blev fristet, købte så ind Idag og lavede retten…. Hold.. Da.. Fast! Jeg blev vildt positivt overrasket over smags-intensiteten, taget I betragtning af hvor simpel opskriften er.
Mange tak for inspiration til dejlig vegetar mad!
Vh. Chris
Hej Chris
Hvor er det dejligt at høre den overraskede så positivt.
Mange tak for din fine hilsen og dejlige tilbagemelding på opskriften
Skøn sommer til dig
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Rigtig god opskrift, som jeg har brugt flere gange :)
Jeg har dog oplevet at den bliver for vandet, og vil høre om det kan have noget med linserne at gøre? Jeg har brugt røde splitlinser (fra Rema mener jeg). Er det bedre at bruge hele røde linser eller burde det være det samme?
Hej Helena,
Dejligt at høre, det kan måske godt være linserne – men røde linser og røde splitlinser er det samme, blot med to forskellige kaldenavne. De er begge afskallede og flækkede linser, men derfor kan der da godt være forskel på hvor godt de absorbere væden, tænker jeg … lidt som der også er forskel på sigtet hvedemel alt afhængig af mærke og kvalitet.
Uanset, oplever du den bliver lidt for våd i konsistensen, så lad den blot simre sagte uden låg, så skal det nok dampe af.
Kh AC
Hej
Jeg er en af mange som elsker din vegetar mad, men jeg er også en af mange som tæller kalorie. Kan det være en mulighed at tilføje det til dine retter- kalorie pr. 100 g ?
Hej Kirstine,
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for!
Vi har energiberegning på alle opskrifter i Valdemarsro Premium :)
Kh Ann-Christine
Jeg har lavet din dahl, raita og nan her til aften. Stor succes – både mand og børn guffede i sig. Vi har fået en nyt ret på vegetarhitlisten ?
Hej Anja
Så dejligt at høre!
Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Hejsa
Jeg selvfølgelig allerede bestilt hos den lokale bog &ide
Hvornår kommer du med din bagebog. Så man ikke skal bruge Google
Savner den …… venter?
Mvh Marie
Hej Marie,
Hvor dejligt! Håber du bliver glad for den.
Jeg vil meget gerne lave en kage og dessertbog på et tidspunkt – men har dog ikke noget tidspunkt på den bog endnu ;)
Skal nok sige det så snart den er på vej ♡
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine,
tusind tak for denne opskrift!
Det er blevet til en af mine favouritter :)
Mange tak.
Hvor er det dejligt, det er jeg glad for :)
Kh Ann-Christine
Kan Dahl laves om formiddagen , stilles på køl og varmes op til aften?
Vh Caroline
Ja, sagtens :)
Hejsa.
Skal helt sikkert prøve at lave denne Dahl. Jeg kan se, at i de fleste andre opskrifter er der modsat din kokosmælk i? Har du erfaringer hermed og hvad er mon det oprindelige? ?
Rigtig god dag, og tak for altid lækre opskrifter.
Hej Sandra
I min nye kogebog “Grøn Aftensmad” har jeg lavet en opskrift på en lækker Dhal med kokosmælk :) Den er også super skøn.
Kh AC
Hej, er igang med retten nu, det dufter dejligt. Kan se på foto der står en skål ris. Men det står ikke s9m tilbehør i opskrift?! Kan selvfølgelig spises uden.
Den kan sagtens spises både med og uden ris.
Hvis jeg vil lave din dahl ret. Kan jeg udskifte noget bouillon med kokosmælk
Ja, det smager også skønt :)
Hejj :D
Når du skriver karry, er det så som pulverform eller som karry pasta?
Er forresten vild med dine opskrifter!
Hilsen Nina
Tusind tak :) Det er jeg glad for
Jeg bruger en god middelstærk karry, medmindre jeg har skrevet karrypasta, så er det altid stødt karry :)
Kh Ann-Christine
Mange tak for svar :)
Hej!
Kan man godt “bare” tilsætte en grøntsagsbouillon terning i gryden direkte, eller skal den opløses med vand inden? Mega fed blog!
Hilsen Jonas
Hej Jonas
Det variere nok lidt fra mærke til mærke, for at være på den sikre side vil jeg anbefale at opløse boullion i 6 dl inden du rører det i, så det passer med mængden i opskriften
Kh AC
Tusind tak for svar! Må man endelig godt lade Dhalen simre i flere timer, ellers skal man holde sig til de 45 min? God aften.
Vh. Jonas
Hej Jonas,
Linserne koger meget ud, hvis den simre længere, men det er jo en smagssag, så endelig vurder hvad du synes om det undervejs
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Det er en lækker ret, jeg har lavet flere gange. Hvis jeg har tid, kommer jeg cirka samme mængde gulerødder i meget små tern i, som der er linser i tørvægt. Det giver det lidt ekstra grøntsager og bid.
Kære valdemarsro
Nu har jeg lavet denne lækre dhal og uhhh glæder mig til aftens mad..
1000 tak for at åbne mine øjne for mit allerførste vegetariske måltid.
Mvh Annika
Uhm, hvor dejligt!
jeg håber det smagte skønt
Kh Ann-Christine
Hej
Stor ros til alle dine opskrifter, hvis jeg skal finde en opskrift på noget bestemt starter jeg altid på din side, for så går det aldrig helt galt :-)
Skal prøve at lave Dhal på søndag men vi er ikke så meget til Raita, et alternativ til det kunne være tzatziki, men min mand kan ikke lide agurk. Hvad kunne være et alternativ for at få det friske ind over retten?
Mvh Mette
Hej Mette
mange tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre du har glæde af mine opskrifter.
Du kan røre græsk yoghurt med hvidløg, persille, spidskommen og mynte. Det er også lækkert til.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Er de angivede kcal inkl naan og raita?
Hej Kamilla
Raita er inkl i beregningen.
Naan som blot er evt er ikke med, men den kan du finde beregningen for på naan opskriften
Kh Ann-Christine
Prøvede at lave denne her samt dine krydrede bønne deller.
Vi er store kædædere hos os.
Men disse to var et hit, så dem laver vi igen.
Rigtig god side du har.
Mvh Janni
MEGET LÆKKER ret – og skøn opskrift at følge! Vi havde en sød kartoffel, et par alm. kartofler fra dagen før, så de blev skåret i små tern og kom i gryden – uhmmmm!
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Hej,
Jeg har den krydderi der hedder grøntsag allround kan jeg bruge den her?
Jeg kender ikke det krydderi, så jeg ved ikke hvordan fordelingen mellem de enkelt krydderier er i blandingen – men de ser vel nok lækre ud!
Du kan prøve og evt supplere op med mere karry, koriander, spidskommen eller hvad du synes retten eventuelt kommer til at kunne bruge lidt mere af.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Anne-Christine.
Jeg har købt begge dine opskriftbøger og ser frem til at komme i gang. 😊
Har et spørgsmål til din opskrift på side 58 grøn aftensmad, dhal med kokosmælk og grønne linser.
Er det linser på dåse du bruger eller tørre linser fra pose?
Hej Sofia
Mange tak for din søde hilsen, jeg håber du får stor glæde af bøgerne ♡
Det er tørrede bønner jeg bruger til den kokosdhal.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Jeg skal lave denne skønne ret imorgen men vil gerne lave den fedtfattig Kan jeg erstatte græsk yoghurt 10 % med 2 % kh Joan
Det er mest af alt en smagssag i denne opskrift, så brug endelig den du har mest lyst til.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg har prøvet at lave Dahl i aften (dobbeltportion) og jeg må sige, at den bestemt ikke er børnevenlig. Den var meget stærk og skal jeg lave den en anden gang, kan jeg nøjes med den halve mængde af hvidløg, ingefær og krydderier.
Det er selvfølgelig en smagssag, og mine børn har altid spist den med glæde :)
Men som med alle opskrifter, endelig juster til så det passer til dine smagsløg
Kh Ann-Christine.
Der er ris med på dit billede. Er det meningen man kan spise denne opskrift med ris eller er det bedst bare med raita og naanbrød?
Det er helt op til dig.
Jeg servere den både med og uden ris og naan.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Tak for dejlige opskrifter.
eg skal lave dhal nu. Har dog tænkt at lave tern af forskellige grøntsager og tilsætte. Det virker oplagt, synes jeg og det er dejligt med masser af
grøntsager.
Mange tak for din søde hilsen, jeg er glad for at du har glæde af dem ♡
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg kan se at du staver dahl på 3 forskellige måder i titlen på denne opskrift. Hvilken er den rigtige?
Med venlig hilsen
Birgitte Mikkelsen
Godt spørgsmål :) Det tror jeg alle tre er
Kh Ann-Christine
Den smager fantastisk – jeg puttede en halv dåse kokosmælk i – det kan virkelig anbefales :-) Og så ristede spidskommen-frø i risene :-)
Så dejligt at høre! – og ristede spidskommenfrø i risene er så lækkert (samme med en anelse kardemomme)
Kh Ann-Christine
Det smager for lækkert, jeg kunne godt blive vegetar hvis dette var normen. tak for lækre opskrifter.
Så dejligt! Det er jeg glad for at høre :)
Kh Ann-Christine
Daal er vidunderligt. Med frisk koriander og hjemmebagt hvidløgs naan. Men skal det være Indian style skifter man den ene dåse tomat ud med en dåse kokosmælk og olivenolien ud med kokosfedt. Så toppen den 13 skala 🙂 – Prøv i øvrigt at smide nogle friske stykker torsk ned de sidste 5 min. Even better.
Har tidligere lavet denne ret og husker den som værende mega god, men her til aften, da jeg lavede den igen, gik det galt. Det ente med at blive en tomat/linsesuppe
Har du en idé om, hvad der kan være gået galt siden den er blevet så tynd, som suppe? Har læst opskriften igennem flere gange, men jeg har fulgt den til punkt og prikke, så jeg kan ikke se hvor det er gået galt
Hmm, det lyder mærkeligt. kan du have brugt en anden type linser, som ikke koger ud, men beholder den faste form?
Kh Ann-Christine
Hvilket fabrikat tomater bruger du? Jeg lavede denne ret i går og den smagte virkelig bittert. Gjorde helt som der stod i opskriften. Gætter på, det er de hakkede tomater?
Jeg plejer at justere smagen med lidt sød chili eller honning, det redder maden hvis tomaterne er lidt syrlige 😉
Godt tip! Tak for at dele
Kh Ann-Christine
Jeg bruger altid økologiske hakkede tomater, oftest købt i føtex eller Super Brugsen
– det variere lidt hvilket øko-mærke, men har aldrig oplevet det bliver bittert.
Kh Ann-Christine