Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/indisk-salat-den-perfekte-ledsager-til-indiske-retter/

Indisk salat

Jeg elsker de krydrede lækre indiske retter og tilbehøret med naanbrød, raita agurkedip og lækre ris – og det er lækkert med en god indisk salat, som jeg kunne servere til.

Dette er mit bud på en god, neem og lækker salat til det indiske køkken. Den er bestemt anbefalelsesværdig; med friske agurker, søde tomater og rigtig meget koriander, som smager forrygende til det indiske køkken. Jeg har desuden tilføjet lidt mynte, da jeg synes det matcher salaten ganske glimrende.

PT10M

Indisk salat

Tid i alt10 min.
Arbejdstid10 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 agurk, skrællet, halveret og skåret i skiver
  • 2 tomat
  • 1 rødløg, skåret i ringe
  • 1 frisk mynte, 15-20 blade herfra
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 lime, saften herfra
  • 0,50 tsk stødt spidskommen
  • 0,50 tsk garam masala
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv 
Fremgangsmåde

Halver tomaterne og skrab kernerne ud i en skål og skær tomatkødet i tern.

Bland agurk, tomattern og rødløg i en skål.

Kom tomatindmad, olie, limesaft, spidskommen, hvidløgsfed, garam masala, salt og peber i en blenderskål.

Blend det sammen og vend marinaden med agurk, tomattern og rødløg.

Lad den overskydende marinade dryppe af, så det blot er fordelt på grøntsagerne.

Vend grøntsagerne med grofthakket koriander og mynte.