Indisk salat
Jeg elsker de krydrede lækre indiske retter og tilbehøret med naanbrød, raita agurkedip og lækre ris – og det er lækkert med en god indisk salat, som jeg kunne servere til.
Dette er mit bud på en god, neem og lækker salat til det indiske køkken. Den er bestemt anbefalelsesværdig; med friske agurker, søde tomater og rigtig meget koriander, som smager forrygende til det indiske køkken. Jeg har desuden tilføjet lidt mynte, da jeg synes det matcher salaten ganske glimrende.
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Indisk salat
- 2 tomat
- 1 agurk, skåret i halve skiver
- 1 rødløg, skåret i ringe
- 1 lime, saften herfra
- 2 fed hvidløg, pressede
- 0,50 tsk stødt spidskommen
- 0,50 tsk garam masala
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 håndfuld frisk mynte
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Halver tomaterne og skrab kerner og tomatsaft ud i en skål. Skær tomatkødet i tern.
Bland agurk, tomattern og rødløg i en skål.
Kom tomatkerner og saft, olie, limesaft, hvidløg, spidskommen, garam masala, salt og peber i en blenderskål.
Blend det sammen og vend marinaden med agurk, tomattern og rødløg.
Lad den overskydende marinade dryppe af, så det blot er fordelt på grøntsagerne. Vend grøntsagerne med grofthakket koriander og mynte.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej: det er vores ynglings salat og så med din butterchicken til, så bliver det ikke bedre. Laver den tit til gæster og de elsker det og det er så nemt at lave.
Mvh Henriette
Kan salaten laves dagen i forvejen? :) Vi skal lave en stor portion til barnedåb og vil gerne undgå at skulle op om morgen og skære ud ;).
Hej Johanne,
Det forstår jeg godt, men den falder let sammen, så jeg ville først lave den færdigt tidligst en time før servering, desværre.
Du kan dog røre dressing sammen og vende med rødløg. Skære agurk og komme i lufttæt beholder og så er det blot at skære tomater og vende den sammen inden servering.
God barnedåb til jer
Kh Ann-Christine
Hejsa, vi bliver 15 til middag og jeg tænker at lave Dhal, Butterchicken med ris og denne salat, samt Raita. Jeg er i tvivl om, hvor meget af hver ret jeg skal lave, for hvis jeg laver til 15 personer af det hele, bliver der vel alt for meget, eller?
Jeg tror at jeg ville lave dhal x 3 og butterchicken x 3
salat x 2 og raita x 4
Hvis der skulle blive for meget kan du fint fryse dhal ned.
God fornøjelse
Kh AC
1000 tak ?