Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/indisk_curry_med_kylling/ Aftensmad Efterår, Familiefavoritter, Forår, Indisk, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Sommer, Vinter

Indisk Curry med kylling

Indisk curry med masser af god smag og de skønneste krydderier fra det indiske køkken.

Indisk curry er ret nemt og forholdsvis hurtigt at lave og så kan det sagtens laves i god tid og varmes op igen dagen efter.

Vi serverer den gerne med basmatiris og hjemmebagt naanbrød. Den er også skønt med en grøn salat mikset med lidt nødder, mangosirup og olie, samt et par håndfulde krydderurter, fx koriander og mynte.

Prøv også: min opskrift på den lækreste dhal  >>

Indisk Curry med kylling
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2H40MPT20M4
Ingredienser
  • Marinade
  • 400 g kyllingefilet
  • 1 dl græsk yoghurt 10 %
  • 1 lime, saften herfra
  • Derudover
  • 3 spsk karry, medium
  • 1 tsk kanel
  • 4 hele nelliker, stødt
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk ingefær, fintrevet
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 løg, grofthakket
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 rød peberfrugt, i grove tern
  • 400 ml kokosmælk
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 drys chili, evt - efter smag
  • Til servering
  • 1 lime, skåret i både til servering
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Skær kyllingefiletterne ud i stykker a ca 2×2 cm, bland yoghurt og limesaft i en beholder med låg, og lad kyllingen marinere i yoghurtblandingen i minimum 2 timer og gerne til næste dag.

Kom krydderierne på en varm pande og rør rundt til de dufter. Skrue ned for varmen og tilsæt olie, løg, hvidløg og ingefær, som sauteres under omrøring til løgene bliver bløde og gyldne.

Tilsæt kylling, inkl. marinade og hakkede tomater.

Rør rundt og lad det simre uden låg i omkring 15 minutter, eller til kyllingen er mør.

Tilsæt rød peberfrugt og kokosmælk og varm godt igennem.

Smag til med lime, salt og peber, samt evt lidt chili eller cayennepeber, hvis retten ønskes stærkere.

Serveres med ris og frisk koriander, samt evt naanbrød