Frikadeller
Saftige frikadeller er jo ganske simpelt bare en af de bedste danske klassikere! Jeg serverer frikadeller til alt fra pitabrød til kold kartoffelsalat, varm grønlangkål, kartofler og sauce og så smager frikadeller helt fantastisk på godt rugbrød med rødkål og små syltede cornichoner eller i en god rugbrødssandwich.
Frikadeller kan varieres med friske eller tørrede krydderurter, hvidløg, karry, spidskommen og forskellige kombinationer af svinekød, kylling og kalvefars. Den gode gamle frikadelleopskrift er et hit, i alle variationer og her får I min bedste opskrift på frikadeller.
Prøv også: min bedste opskrift på kartoffelsalat >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Frikadeller
- 500 g hakket svinekød
- 2 spsk hvedemel
- 2 spsk finvalset havregryn
- 1 dl mælk
- 1 æggehvider
- 1 æg
- 1 løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 tsk tørret timian
- 0,50 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
- 3 spsk olivenolie, til stegning
- 1 spsk smør, til stegning
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør alle ingredienserne med en håndmikser i 2-3 minutter.
Lad frikadellefarsen hvile i minimum en halv time i køleskabet.
Form frikadellerne og steg dem på en pande med smør og olie ved middelvarme i cirka 5 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Muuum, hvor smager de godt, dine frikadeller og har en skøn blød og luftig konsistens.
Jeg har aldrig læst om de extra æggehvider til farsen, du anbefaler, og prøvede også at piske hviderne ganske let stivede og vendte det løst i farsen, som foreslået af anden læser. Det kan virkelig anbefales og giver en dejlig sprød frikadelle.
Jeg fulgte din opskrift, men tilføjede 3 skefulde meget fintrevet Parmesan til farsen, og det blev supergodt også.
Tak for opskriften – og god jul til dig og alle Valdemarro-fans 🧑🎄
Hilsen Elin, Odense
Hej Elin
Mange tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for at høre!
Det lyder også rigtig lækkert med parmesan i frikadellerne.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej frikadellerne blev en succes til årets julefrokost her i Melbourne Young Vikings in Town. Jeg ændrede kun farsen til kyllinge da jeg ikke spiser gris. Selv succes blandt de indfødte australiere.
Til fest altid dine opskrifter.
Tak
PS Vi havde 38C og bulder sol, mens Danmark havde det koldt med sne.
Hej Henning
Mange tak for din søde hilsen fra Australien, så hyggeligt!
Jeg er rigtig glad for at frikadellerne blev en succes hos alle og at du har glæde af mine opskrifter.
Kh Ann-Christine
Jeg bruger som regel couscous i stedet for mel. Jeg synes dellerne bliver saftigere. Couscous’en overhældes med kogende vand, som den opsuger inden den tilsættes farsen.
Lækkert! Tak for at dele dit fine tip, Kirsten
Kh Ann-Christine