Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/frikadeller/

Frikadeller

Saftige frikadeller er jo ganske simpelt bare en af de bedste danske klassikere! Jeg serverer frikadeller til alt fra pitabrød til kold kartoffelsalat, varm grønlangkål, kartofler og sauce og så smager frikadeller helt fantastisk på godt nybagt rugbrød med rødkål og små syltede cornichoner eller i en god rugbrødssandwich.

Frikadeller kan varieres med friske eller tørrede krydderurter, hvidløg, karry, spidskommen og forskellige kombinationer af svinekød, kylling og kalvefars. Den gode gamle frikadelleopskrift er et hit, i alle variationer og her får I min bedste opskrift på frikadeller.

Prøv også: min bedste opskrift på kartoffelsalat >>

PT45M

Frikadeller

Tid i alt45 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 500 g hakket svinekød
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 spsk havregryn, finvalset
  • 1 dl mælk
  • 1 æggehvide
  • 1 æg
  • 1 løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk timian, tørret
  • 0,50 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 3 spsk olivenolie, til stegning
  • 1 spsk smør, til stegning
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rør alle ingredienserne med en håndmikser i 2-3 minutter.

Lad frikadellefarsen hvile i minimum en halv time i køleskabet.

Form frikadellerne og steg dem på en pande med smør og olie ved middelvarme i cirka 5 minutter på hver side, til de er gennemstegte.