Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/frikadeller/

Frikadeller

Frikadeller var noget af det første jeg begyndte at eksperimentere med, da jeg begyndte at lave mad.

Min tilgang til madlavning i starten af 20´erne var meget ‘learning by doing’, gøre madlavning til en leg og helt enkelt lære at bruge min intuition i madlavningen.

Jeg fandt således ret hurtigt ud af, at frikadeller med stor succes kan varieres med friske eller tørrede krydderurter, hvidløg, karry, spidskommen og forskellige kombinationer af svinekød, kylling, kalv osv.

Den gode gamle frikadelleopskrift er altså et hit – i alle variationer og her får I min bedste opskrift på frikadeller

PT40min

Frikadeller

4 pers.     40 min
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
40 min
Fremgangsmåde

Alle ingredienserne mixes med en håndmikser i 2-3 minutter.

Lad frikadellefarsen hvile i mindst 30 min og gerne op til 2 timer på køl.

Frikadellerne formes og steges på panden i smør og olie.

Tip til krydderier
Til denne portion har jeg brugt timian, spidskommen og et ekstra fed hvidløg. For at variere opskriften lidt er det skønt bruge andre krydderier. Det kan fx være chili, hvidløg, karry, spidskommen, mere hvidløg.

Tip til stegning
Frikadeller kan også sagtens steges i ovnen, så formes de blot og lægges på en bradepande med bagepapir og bages ved 200 grader varmluft i 10 minutter, hvorefter de vendes og bages videre i 10 min.