Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/karrykaal/

Lynstegt karrykål med gulerødder

Lynstegt karrykål med gulerødder er meget ofte på menuen i vinterhalvåret herhjemme hos os.

Den nemme karrykål er lækker som tilbehør til aftensmaden, hvor det fungerer virkelig godt som tilbehør til alverdens skønne retter, både fra det klassiske danske køkken og når vi bevæger os til fx det asiatiske køkken.

I virkeligheden er det lidt som at spise fyldet i en vegetarisk forårsrulle. – og den lynstegte karrykål er såmænd også super god som tilbehør til netop forårsruller og kan glimrende også bruges som fyld deri, hvis man ønsker en vegetarisk udgave.

Prøv også: min opskrift på den skønneste blomkålssalat >>

PT15M

Lynstegt karrykål med gulerødder

Tid i alt15 min.
Arbejdstid10 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 tsk karry, medium
  • 0,50 tsk sød paprika
  • 0,50 tsk stødt spidskommen
  • 3 gulerod, groftrevet
  • 0,50 hvidkål, fintsnittet
  • 2 løg, finthakkede
  • 2 fed hvidløg, finthakkede
  • 1 spsk smør, til stegning
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
  • 30 g saltede peanuts, finthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rist krydderierne på en tør pande, til de dufter skønt.

Skru derefter ned for varmen, smelt smør på panden og kom alle grøntsagerne og kålen på panden. Sauter ved middelvarme under omrøring, til det bliver mørt og lækkert.

Server med peanuts og et drys persille.