Lynstegt karrykål med gulerødder
Lynstegt karrykål med gulerødder er meget ofte på menuen i vinterhalvåret herhjemme hos os.
Den nemme karrykål er lækker som tilbehør til aftensmaden, hvor det fungerer virkelig godt som tilbehør til alverdens skønne retter, både fra det klassiske danske køkken og når vi bevæger os til fx det asiatiske køkken.
I virkeligheden er det lidt som at spise fyldet i en vegetarisk forårsrulle. – og den lynstegte karrykål er såmænd også super god som tilbehør til netop forårsruller og kan glimrende også bruges som fyld deri, hvis man ønsker en vegetarisk udgave.
Prøv også: min opskrift på den skønneste blomkålssalat >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Lynstegt karrykål med gulerødder
- 1 tsk mediumstærk karry
- 0,50 tsk sød paprika
- 0,50 tsk stødt spidskommen
- 3 gulerødder, groftrevet
- 0,50 hvidkål, fintsnittet
- 2 løg, finthakkede
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- 1 spsk smør, til stegning
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
- 30 g saltede peanuts, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rist krydderierne på en tør pande, til de dufter skønt.
Skru derefter ned for varmen, smelt smør på panden og kom alle grøntsagerne og kålen på panden. Sauter ved middelvarme under omrøring, til det bliver mørt og lækkert.
Server med peanuts og et drys persille.
Hej AC og godt nytår til jer.
Jeg vil igang med kartoffelsuppen og har lige et spørgsmål til den: hvor får jeg fat i vanilje pulver? Jeg har været i supermarked uden held. For jeg går ikke ud fra at det er alm. vanillesukker…
Kh Grethe.
Jeg køber det ofte fra urtekram, hvor jeg både kan finde det på hylderne i Super Brugsen og føtex :)
Wow, det er god timing. Det her er lige en opskrift jeg gik og manglede. Altså, jeg vidste ikke at det var lige præcis den, men noget lækket tilbehør ala dette og uuh det ser godt ud. Det bliver afprøvet snart og jeg vender tilbage med min dom :)
Hvor godt! Jeg håber du synes om den :)
Rigtig god fornøjelse med retten
Kh AC
Det ser vel nok lækkert ud Ann-Christine :-)
Det må prøves en dag.. God idé med også at spise det som fyld i forårsrulle.. Eller måske som pitabrød – eller durum?
Rigtig god weekend!
Kh Michala
Dét vil helt sikkert også være lækkert :)
Skøn weekend til dig
Kh AC
Lyder lækkert og må prøves. Er vild med dine opskrifter i øvrigt ;o)
Et god variant er spidskål hurtigt stegt i meget lidt olie/smør + valnødder eller mandler og med lidt citronsaft til sidst, salt og peber og revet parmesan.
Så dejligt at høre – sikke en god ide med valnødder eller mandler til lynstegt spidskål, det må jeg prøve :)
Rigtig god weekend og mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Jeg er vild med din lynstegte karrykål med gulerødder. Har lige lavet den, som en sommerret, med de fine nye danske spidskål. Jeg spiser den som vegetarret til aftensmad. For at gøre den mere mættende tilføjer jeg kikærter
Mange tak for din fine hilsen og det lyder virkelig lækkert med kikærter til retten.
Skøn sommer til dig
Kh AC
Jeg har i dag fået lavet denne salat for første gang som tilbehør til din Shepherds Pie. Der blev spist op både sf børn og voksne, så det var dejligt. Tak for gode opskrifter. Din blog er det første sted jeg kigger efter opskrifter. :)
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Kan det mon fryses ned?
Jeg har ikke forsøgt mig med det, så skal ikke kunne sige hvordan det er efter optøning.
Kh AC
Hej Ann-Christine
Ved du hvor jeg kan købe dukkah, kunne god tænke mig at prøve og lave din opskrift på kål salater.
Mvh. Bente Plougfelt
Hej Bente,
Jeg laver det selv efter denne opskrift: https://www.valdemarsro.dk/dukkah/
Ellers kan det købes i helsekostbutikker eller online, Mill & Mortar har blandt andet lavet en.
God fornøjelse
Kh AC
Lækre grønne retter