Lynstegt karrykål med gulerødder
Lynstegt karrykål med gulerødder er meget ofte på menuen i vinterhalvåret herhjemme hos os.
Den nemme karrykål er lækker som tilbehør til aftensmaden, hvor det fungerer virkelig godt som tilbehør til alverdens skønne retter, både fra det klassiske danske køkken og når vi bevæger os til fx det asiatiske køkken.
I virkeligheden er det lidt som at spise fyldet i en vegetarisk forårsrulle. – og den lynstegte karrykål er såmænd også super god som tilbehør til netop forårsruller og kan glimrende også bruges som fyld deri, hvis man ønsker en vegetarisk udgave.
Prøv også: min opskrift på den skønneste blomkålssalat >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Lynstegt karrykål med gulerødder
- 1 tsk mediumstærk karry
- 0,50 tsk sød paprika
- 0,50 tsk stødt spidskommen
- 3 gulerødder, groftrevet
- 0,50 hvidkål, fintsnittet
- 2 løg, finthakkede
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- 1 spsk smør, til stegning
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
- 30 g saltede peanuts, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rist krydderierne på en tør pande, til de dufter skønt.
Skru derefter ned for varmen, smelt smør på panden og kom alle grøntsagerne og kålen på panden. Sauter ved middelvarme under omrøring, til det bliver mørt og lækkert.
Server med peanuts og et drys persille.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Lækre grønne retter
Hej Ann-Christine
Ved du hvor jeg kan købe dukkah, kunne god tænke mig at prøve og lave din opskrift på kål salater.
Mvh. Bente Plougfelt
Hej Bente,
Jeg laver det selv efter denne opskrift: https://www.valdemarsro.dk/dukkah/
Ellers kan det købes i helsekostbutikker eller online, Mill & Mortar har blandt andet lavet en.
God fornøjelse
Kh AC
Kan det mon fryses ned?
Jeg har ikke forsøgt mig med det, så skal ikke kunne sige hvordan det er efter optøning.
Kh AC