Vegetariske forårsruller bagt i ovn


Disse lækre vegetariske forårsruller er super sprøde og nemme at lave. De er bagt i ovnen, hvilket gør dem lidt ekstra hverdagsvenlige i min optik.
De er skønne at servere med en sød chilisauce eller en hjemmelavet karrysauce og en skål ris.
Fyldet kan varieres på mange måder og hvis man har lyst, så kan man sagtens tilføje lidt kylling, svinekød eller oksekød – eller man kan bruge andre grøntsager og folde ris eller nudler med ind i rullen inden de bages.
Prøv også: mange flere vegetar opskrifter her >>
Vegetariske forårsruller bagt i ovn
- 0,50 spidskål, fintsnittet
- 2 gulerod, groftrevet
- 1 squash, groftrevet
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk karry, medium
- 1 tsk stødt spidskommen
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk soja
- 300 g filodej
- 3 spsk olivenolie
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Sauter løg, hvidløg, gulerødder, spidskål og squash på en pande med olivenolie under omrøring.
Tilføj alle krydderierne og smag til med salt, peber, soya (eller fishsauce, hvis ikke vegetarisk). Lad det køle af til stuetemperatur.
Skil forsigtigt filodejspladerne fra hinanden og pensl en plade af gangen med olie på hele pladen, inden fyldet presses lidt sammen lægges på midten i et par spsk svarende til en god forårsrulle-størrelse.
Fold filodejen om fyldet til en forårsrulle, som lægges på en bageplade med bagepapir og fortsæt med resten til alt fyldet er brugt.
Pensl med olie og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20 minutter eller til de er sprøde og lækre.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Mhm, hvor lækkert! Må jeg prøve snarest. :)
Kan så varmt anbefales :)
Fedt fedt fedt! Dem glæder jeg mig til at lave. Et enkelt spørgsmål: hvor dælen køber du filodej?
Jeg har indimellem fundet det i føtex og SuperBrugsen
Irma har det i al fald ☺
♡ godt tip!
Tak :)
Eller køb forårsrulledej i Kina/asiat-forretningerne. Det er billigere og lidt lettere at arbejde med en filodej :)
Åh, det ser lækkert ud, tror vi skal prøve det i aften, nu hvor energi niveauet er lidt lavt grundet sygdom og barn hjemme igen igen:-(
God dag,
Karen
Rigtig god bedring til jer, håber I snart er ovenpå igen!
Kh AC
Det skal vi snart have!!!
:)
Det må vidst hellere prøves, lyder virkelig lækkert :)
Ved du om de kan fryses?
Det ved jeg ikke, men det er da forsøget værd … jeg ved ikke om filidejen vil blive sprød når den bages efter at være fyldt, men mon ikke :)
Hvad skal der ske med gulerødderne? :)
Sauteres sammen med de andre grøntsager – det er rettet til nu :)
Kan man bruge forårsrulle dej? :-)
Jeg skal ikke kunne sige hvordan det bliver når det bages … men det er da forsøget værd :)
Jeg lavede den sammen med min far. Den var mega GOD. jeg elsker forårsruller.
Hilsen Marie. (jeg er 8 år gammel)
Hej Marie,
Tusind tak for din søde hilsen! Hvor er du sej i køkkenet til at hjælpe med at lave mad ♡ og hvor er det dejligt at høre at de blev lækre.
Rigtig god dag til dig
Kh AC
Hvilken dyppelse er det du har på billederne?
Sød chilisauce med peanuts og sesamdrys
Når du skriver, at en plade skal pensles inden fyldet kommer i – er det så både på “indersiden” og “ydersiden” af rullen eller kun på den side, fyldet ligger på?
Jeg er med på, at rullerne også skal pensles på overfladen inden de kommes i ovnen. Blot usikker på, hvad du mener med hele pladen ;-)
På forhånd tak!
Bh Inger
Hej Inger
Jeg pensler først blot på den ene side af pladen (indersiden) kommer fyldet på, folder den og pensler igen på ydersiden af den foldede forårsrulle
Kh AC
Hmmmm kan de mon laves dagen i forvejen og varmes i ovn?
Det vil jeg tro – men ved ikke om filodejen bliver for våd af at stå med fyldet. Ellers kan du evt lave fyldet klar på forhånd til dagen efter og så blot samle og bage dem.
Kh AC
Man kan i asiatiske butikker få frosne forårsrulledej, det er lidt nemmere ar arbejde med end filodej. Lækker opskrift, har lige prøvet at lave dem. Med venlig hilsen Jelva Andersen
Jeg har ikke prøvet at bage med forårsrulledej fra asiatiske butikker, men kun friteret dem – bliver de helt sprøde i ovnen også? Så skal det da lige testes af :)
Kh AC
Hvor mange ruller får man ud af 300g filodej?
Vi skal lave 50 stk
Tak for en fin opskrift :)
Ahh, det kan jeg ikke huske præcist, men omkring en 6-8 stykker vil jeg tro
Tak for din hilsen og rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hej Anne Christine, hvormange ruller beregner du til 1 voksen person?
Hilsen Helle
Det passer med ca 2 herhjemme :)
Kh AC
Hej, først og fremmest tak for at dele alle dine lækre opskrifter, jeg bruger din hjemmeside flere gange om ugen ?
Tror du at man kan skifte filodejen ud ned rispapir, hvor man laver dem ligesom friske forårsruller også istedet for at spise dem “rå”, pensler dem med lidt olie og sætter dem i ovnen?
Hej Katrine,
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre.
Du kan sagtens bage de lækre forårsruller med rispapir. Resultatet vil blive anderledes end med filodej, men stadig lækkert.
Kh AC
Meget lækkert! Kan man lave rullerne dagen før?
Hvor stor skal den enkelte forårsrulle ca være, når den er rullet sammen, inden den kommer i ovnen? Jeg har noget filodej som er ret stort (eller har det altid samme størrelse?). I mit hoved bliver den lige nu gigantisk – det tror jeg ikke er meningen 😄
På størrelse med en halv agurk, sådan cirka.
Arket foldes omkring, så det i alt ligger i 2-3 lag hele vejen rundt, pensler du det med olie, så bliver det super sprødt.
Kh Ann-Christine
De er SÅ gode! Vi bruger færdig lavet forårsrulledej fra asiatisk købmand. Meget lettere at rulle dem.