Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/julesauce/ julemiddag Juleopskrifter

Julesauce – sauce til andesteg og gåsesteg

Julesauce er et vigtigt indslag i julemiddagen. Juleaften falder mange i svime over sauce og den bliver virkelig også ualmindelig god, når den er tilberedt på en sky fra andesteg eller gåsesteg.

Måske bliver det også en anelse frygtindgydende, når julesaucen bliver sat på en piedestal, særligt hvis man nu står med ansvaret for saucen første gang, men denne opskrift er altså god og til at have med at gøre og jeg har gjort mit ypperste for at gøre opskriften nem og sikker.

Den bedste julesaucen laves på skyen fra and- eller gåsesteg.

Prøv også: Alle mine bedste opskrifter til julemiddagen >>

Julesauce til and eller gås
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT3HPT30M6
Ingredienser
  • Til Fond
  • 1 andesteg eller gås, inkl kråse og indmad
  • 4 gulerødder, i grove tern
  • 5 stængler bladselleri, i grove tern
  • 1 porre, i grove skiver
  • 2 rødløg, i både
  • 4 laurbærblade
  • 5 stængler frisk timian
  • 1 liter Vand til bradepanden
  • 10 sort peber
  • Tilberedning af saucen, inden servering
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 spsk ribsgele
  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk majsstivelse, eller efter behov
  • kulør
  • salt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom kråse, indmad, grønt og krydderurter i den store bradepande, som juleanden eller gåsen skal stege i. Fyld bradepanden halvt op med vand.

Når julestegen er færdig, sigtes skyen ned i en ren skål og fyldet fra bradepanden kasseres. Skal saucen være ekstra klar, så kan fonden sigtes et par gange og gerne gennem et rent klæde.

Stil den sigtede sky i køleskabet i en ren skål. Fjern alt fedtet, som lægger sig på overfladen af skyen.

Inden servering
Varm skyen op i en gryde til kogepunktet og jævn med saucejævner eller majsstivelse rørt ud i mælk eller piskefløde.

Smag saucen godt til med salt, peber og ribsgele.

Lad saucen simrekoge godt under omrøring. Juster farven med et par dråber kulør og smag igen til med salt, peber, mere ribsgele og piskefløde, efter smag og behag.