Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/julesauce/

Julesauce – sauce til andesteg og gåsesteg

Julesauce er jo virkelig et vigtigt indslag i julemiddagen – det er her på juleaften, at man næsten ikke kan undgå at falde i svime over sauce og den bliver virkelig aldrig bedre, end når den er tilberedt på en sky fra andesteg eller gåsesteg. Det er SÅ godt!

– og måske også bliver det også en anelse frygtindgydende, når sådan en julesauce bliver sat helt op på en piedestal, særligt hvis man nu står med ansvaret for saucen første gang, men denne opskrift er altså god og til at have med at gøre – og jeg har gjort mit ypperste for at gøre den nem og sikker.

Skulle der være sauce til overs fra julen, så gemmes selvfølgelig til næste dag, hvor der kan laves den lækreste jule-reste-burger med en mayo, der er rørt med lunet sauce. Det er skørt godt – og ja, nu vil jeg give ordet videre til julesauce opskriften. Det er vist nærmere en guide, end en egentlig opskrift, men spørg endelig, hvis noget er uklart. Gerne inden juleaften, da jeg selv står i køkkenet den 24 og juler med familien og ikke er online den dag – men jeg skal nok lige tjekke ind den 23 og besvarer alle kommentarer og spørgsmål til juleretterne.

PT30Mter

Den perfekte julesauce til and eller gås

6 pers.    30 minutter
6 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
30 minutter
Fremgangsmåde

Den bedste julesaucen laves på skyen fra andestegen eller gåsestegen. Det er så nemt, enkelt og giver ganske simpelt bare den bedste sauce.

Når gåsen eller anden steger i ovnen, så kom gerne en masse gulerødder, bladselleri/knoldselleri, løg, laurbærblade, indmad og krydderurter i bradepanden, har man en rest fjerkræskrog fra mortensaften så kom gerne dem ved i bradepanden også – sammen med stegen dannes den lækreste sky, som bruges som basis for denne julesauce.

Se gerne mine opskrifter på steg til jul – for inspiration til sky

Langtidsstegt gåsesteg 

Langtidsstegt andesteg med appelsin

Klassisk juleand med svesker og æble

Når skyen er tilberedt, så skal den sigtes og fedtet skrabes af – det gøres i øvrigt bedst og nemmest når skyen er kold og bliver geleagtigt.

Herefter sker følgende
Varm skyen op i en gryde, smag til med salt, peber, honning og evt lidt fløde.

Kom en smule meljævner i (kog godt igennem, så melsmagen ikke bliver i saucen) hvis saucen ønskes tykkere i konsistensen.  – det er jo jul og den skal gerne kunne hænge ved kartoflerne og de franske kartofler.

valdemarsro youtube

Se med her hvor jeg viser hvordan jeg laver opskriften til sidst i videoen >>