Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/julesauce/

Julesauce – sauce til andesteg og gåsesteg

Julesauce er jo virkelig et vigtigt indslag i julemiddagen – det er her på juleaften, at man næsten ikke kan undgå at falde i svime over sauce og den bliver virkelig aldrig bedre, end når den er tilberedt på en sky fra andesteg eller gåsesteg. Det er SÅ godt!

– og måske også bliver det også en anelse frygtindgydende, når sådan en julesauce bliver sat helt op på en piedestal, særligt hvis man nu står med ansvaret for saucen første gang, men denne opskrift er altså god og til at have med at gøre – og jeg har gjort mit ypperste for at gøre den nem og sikker.

PT30M

Den perfekte julesauce til and eller gås

Tid i alt30 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Antal6 pers.
Ingredienser
  • 750 ml fond, gerne mere - fra gås eller andesteg
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 tsk ribsgele
  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk majsstivelse, eller efteer behov
Udskriv 
Fremgangsmåde

Den bedste julesaucen laves på skyen fra andestegen eller gåsestegen. Det er så nemt, enkelt og giver ganske simpelt bare den bedste sauce.

Når gåsen eller anden steger i ovnen, så kom gerne en masse gulerødder, bladselleri/knoldselleri, løg, laurbærblade, indmad og krydderurter i bradepanden, har man en rest fjerkræskrog fra mortensaften så kom gerne dem ved i bradepanden også – sammen med stegen dannes den lækreste sky, som bruges som basis for denne julesauce.

Se gerne mine opskrifter på steg til jul – for inspiration til sky

Langtidsstegt gåsesteg 

Langtidsstegt andesteg med appelsin

Klassisk juleand med svesker og æble

Når skyen er tilberedt, så skal den sigtes og fedtet skrabes af – det gøres i øvrigt bedst og nemmest når skyen er kold og bliver geleagtigt.

Herefter sker følgende
Varm skyen op i en gryde, smag til med salt, peber, honning og evt lidt fløde.

Kom en smule meljævner i (kog godt igennem, så melsmagen ikke bliver i saucen) hvis saucen ønskes tykkere i konsistensen.  – det er jo jul og den skal gerne kunne hænge ved kartoflerne og de franske kartofler.

valdemarsro youtube

Se med her hvor jeg viser hvordan jeg laver opskriften til sidst i videoen >>