Brunede kartofler


Brunede kartofler og franske kartofler er uundværligt til julemiddagen. Vi spiser brunede kartofler på Mortensaften, hvor vi spiser andesteg og så til selve julemiddagen – hvor vi spiser de brunede kartofler til både flæskesteg, and og gås. Brunede kartofler og god julesauce! SÅ godt!
Jeg har to tilberedningsmetoder til brunede kartofler,og de giver begge et perfekt resultat! Den ene er mere klassisk og så er den som kan klargøres dagen i forvejen, hvilket også er et hit, for det gør tidspunktet inden julemiddagen skal på bordet, en smule nemmere.
Læs også: tilbered en lækker julemiddag uden stress >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 6 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Brunede kartofler
- 1 kg babykartofler, eller aspargeskartofler
- 100 g sukker
- 40 g smør

Dagen før eller nogle timer før servering:
Lav et lille kryds i skrællen på kartoflerne, i både toppen og bunden. Det gør dem nemmere at pille kartoflerne, efter de er kogt.
Kog kartoflerne i letsaltet vand, til de er lige knap møre.
Hæld vandet fra og kom straks kartoflerne i iskoldt vand og pil kartoflerne, ved at hive skrællen af med en lille urtekniv.
Dup kartoflerne, så de er tørre og læg dem i en skål med låg. Sæt dem i køleskabet til næste dag eller til senere på dagen. De skal nå at være helt kolde før næste step.
Inden servering:
Tag kartoflerne ud af køleskabet og tag låget af.
Kom sukker i et jævnt lag på en stor kold pande. Tænd for middelhøj varme (jeg sætter blusset til 6 ud af 9), og lad sukkeret smelte og blive lysebrunt, uden at røre i sukkeret.
Tilsæt smør, så snart sukkeret er lysebrunt og lad det bruse op. Rør godt igennem til en lækker brun karamel.
Kom kartoflerne på panden og skrue lidt op for varmen. Brun kartoflerne godt i cirka 15 minutter og vend dem flere gange undervejs, til de er flotte brune på alle sider.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
En stjerne herfra. Er lige så flydende som dagen før. Kan aldrig blive til trøfler
Hej Peter
det lyder mærkeligt for 150 g hvid chokolade til 1 dl piskefløde bør give en ret fast ganache/trøffel. Til alm hvid chokolade ganache bruger jeg 125 g hvid chokolade til 1 dl fløde, så denne opskrift er endnu fastere efter den er kølet af.
Hvilken chokolade har du brugt?
Kh Ann-Christine
Hvor køber du din matcha? Jeg synes, det er svært at finde en, der virker god, men som ikke er dyrere end at den også kan bruges i søde sager og lignende :)
Jeg kan faktisk ikke huske hvor jeg købte denne … har selv overvejet at prøve den fra urtekram næste gang
(og er helt med på din udfordring ift at finde en god der ikke er for dyr! – jeg har heller ikke fundet min favorit endnu) ;)
Kh AC
De ser mega lækre ud <3
Elsker alt med hvid chokolade, og kan forestille mig den går godt i spænd med den lidt bitre matcha pulver :o)
♡ de to er sådan et fint match