Salat med and og mango


Denne salat med and og mango er en skøn måde at få spist and i en ret som ikke er så julet.
Andekød er nemlig super lækkert i salat – og denne salat er både velsmagende og let. Den er delvist vietnamesisk inspireret og delvist med de råvarer, der nu lige var til at skaffe og få fat i, i et almindeligt dansk supermarked.
Hvis du ikke har et confiteret andelår på lager, så er opskriften også god som restemad til at få brugt en rest andekød fra Mortens aften eller julemiddagen.
Prøv også: Min opskrift på Andebryst á l’ orange
Salat med and og mango
- 250 g blandet salat
- 2 confiteret andelår, eller en rest andekød ca 300 g
- 1 mango, skåret i skiver
- 4 forårsløg, i tynde ringee
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
- 1 håndfuld frisk koriander, finthakket
- 1 håndfuld frisk mynte, blade
- 1 rød chili, finthakket
- 1 dl peanuts, grofthakket
- Dressing
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 2 spsk mayonnaise
- 3 spsk sød chilisauce
- 1 spsk fishsauce
- 1 tsk chiliflager
Varm det confiterede andelår i en forvarmet ovn ved 225 grader i et ovnfast fad i cirka 20 minutter, til skindet er sprødt
Vend dressingen sammen, smag til og lad den trække, mens salaten tilberedes.
Vend salat og forårsløg med dressingen, og anret det på et fad hvorpå andekød fordeles, sammen med mango i strimler, krydderurter og peanuts.
Har lige serveret mango / andesalaten for mine store piger. Den var godt nok lækker. Det bliver bestemt ikke sidste gang, at vi laver den ??
Hvor er det skønt at høre ♡ Så dejligt at det var et hit hjemme hos jer
Kh AC
Ser rigtig lækkert ud! Kan man lave dressingen af græsk yoghurt?
ja, det kan du sagtens gøre. Rigtig god fornøjelse med det
Kh AC
Jeg har lavet salaten flere gange, og er vild med den. Hvis man gerne vil tilføre den lidt substans, hvad vil du så anbefale?
På forhånd tak:-)
Hej Lone,
Hvor er det dejligt at høre :)
Du kan fint tilføje kålsorter, som fintsnittet grønkål, spidskål eller rå fintsnittet rødkål.Det synes jeg sagtens den kan klare og det mætter godt og længe :)
Kh AC