Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/salat-med-and/

Salat med and og mango

Andekød er super lækkert i salat – og denne salat med and og mango er virkelig både velsmagende og en let ret. Jeg har lavet min salat med and, så den er delvist vietnamesisk inspireret og delvist med de råvarer der nu lige var til at skaffe og få fat i, i et almindeligt dansk supermarked og som mange af dem er basis i vores køkken.

Her er brugt en rest andekød fra Mortens aften, men den er jo også perfekt i slutningen af december med rester fra julemiddagen, eller man kan stege et andebryst eller et confiteret andelår – altsammen vil være virkelig lækkert i denne salat.
Prøv også: Min opskrift på Andebryst á l’ orange

PT15M

Salat med and og mango

Tid i alt15 min.
Arbejdstid15 min.
Antal2 pers.
Ingredienser
  • 125 g blandet salat
  • 150 g and, confiteret, en rest fra andesteg eller et bryst
  • 1 mango
  • 4 forårsløg, eller rødløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
  • 1 håndfuld frisk koriander, finthakket (kan undlades)
  • 1 håndfuld frisk mynte, blade
  • 0,50 dl peanuts, grofthakket
  • Dressing
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 1 spsk mayonnaise
  • 1 spsk sød chilisauce
  • 1 spsk fishsauce
  • 1 tsk chiliflager
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Til opskriften kan bruges et confiterede andelår, et tilberedt andebryst eller en rest andekød fra en helstegt and.

Vend dressingen sammen, smag til og lad den trække, mens salaten tilberedes.

Vend salat og rødløg eller forårsløg med dressingen, og anret det på et fad hvorpå andekød fordeles, sammen med mango i strimler, krydderurter og peanuts.

Tip: endnu bedre end peanuts, er usaltede jordnødder – men er de ikke til at få fat på i en butik nær dig, så er peanuts udemærkede.