Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/andebryst/ Aftensmad Efterår, Julefrokost, julemiddag, Juleopskrifter, Vinter

Andebryst á l’orange

Andebryst á l’orange er en herlig velsmagende ret og lidt mere overkommelig at lave end en hel stor andesteg.

Kødet fra and kan bare noget særligt i selskab med appelsin og timian – fuldstændig som min langtidsstegt andesteg med timian og appelsin, som har været en fast del af den traditionsrige julemenu i vores hjem i mange år.

Denne opskrift på andebryst med appelsin er delvist inspireret fra min hele andesteg og delvist fra den klassiske canard á l’ orange. Perfekt til en skøn middag, til Mortens Aftens, jul hvis man er to eller til julefrokosten.

Prøv også: Opskrift på lækker grønkålssalat >>

Andebryst á l’orange
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT60MPT30M4
Ingredienser
  • Andebryst
  • 2 andebryst
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Appelsinsauce
  • 2 dl appelsinjuice
  • 0,50 citron, lidt saft herfra
  • 2 spsk cointreau
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk sukker
  • 1 stængel frisk timian
  • 1 kanelstang
  • 1 knivspids stødt kardemomme
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Appelsinsauce
Alle ingredienserne til appelsinsaucen kommes i en gryde og lad det koge ind til ca. 1 dl. sauce. Det tager omkring samme tid, som det tager at stege andebrysterne.

Sigt saucen og hæld den på panden med stegefedt fra andebrystet. Rør det sammen, smag til og hæld over andebrysterne.

Andebryst
Rids skindsiden på andebrystfileterne med en skarp kniv – pas på ikke at skære igennem fedtet og ned i kødet, da kødsaften vil sive ud under stegningen, og kødet vil blive tørt. Gnid andebrysterne godt på alle sider med salt og peber.

Læg dem med skindsiden ned på en kold tør pande og sæt varmen på lav middelvarme, så panden varmes langsomt op og fedtet har tid til at smelte. Steg andebrysterne med skindsiden ned ved lav varme til skindet er sprødt i ca. 20 min.

Vend andebrysterne om og steg dem på den anden side 5 min.

Sluk varmen, tag andebrysterne af, og lad fedtet stå på panden til saucen.

Skær det lækre andekød ud i tynde skiver, anret på tallerkener eller et fad og hæld appelsinsaucen over.