Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pommes-anna/ Efterår Festmad, Forår, Franske retter, Nytår, Sommer, Tilbehør Aftensmad, Vinter

Pommes Anna

Pommes Anna smager helt utrolig godt og det er en perfekt opskrift til at servere kartofler på en lidt mere fancy måde.

Lækker til fester, nytårsaften og lækre gæstemiddage og skøn, fordi den skal tilberedes i god tid, op til 2 dage før den skal serveres og derfor gør selve gæstemiddagen lidt nemmere på dagen.

Den lækre kartoffelret, Pommes Anna, tilberedes af spisekartofler der er skrællede og skåret i tynde skiver, bagt i lag med smør, salt og peber. Helt enkelt!

Prøv også: opskrift på knuste kartofler >>

Pommes Anna
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT24HPT60M6
Ingredienser
  • 1 kg kartofler, skrællede
  • 100 g smør
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Skær kartoflerne i 1 mm tynde skiver, gerne på mandolinjern, så de bliver helt ensartet. Dup kartoffelskiverne tørre med et rent viskestykke.

Smelt langsomt smør ved laveste varme i en gryde og hæld forsigtigt det klarede smør – dvs. alt undtagen den hvide valle i bunden af gryden – i en skål.

Beklæd et ovnfast brødform eller fad str 24 x 14 cm med bagepapir.

Fordel kartoffelskiver i ét lag, pensl med smør, fordel et lag kartofler mere, pensl med smør. Drys med en smule salt og friskkværnet peber ved hvert 4 lag kartofler og fortsæt til alle kartoflerne og smørret er brugt.

Dæk det ovnfaste fad med et låg, bagepapir eller folie og bag kartoflerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 50-60 minutter. Tjek om kartoflerner er møre ved at stille en kødnål i kartoflerne.

Tag kartoflerne ud af ovnen, når de er møre. Læg et stykke bagepapir over kartoflerne, så det slutter tæt og stil noget fladt og tungt på kartoflerne, så de ligger i pres, mens de køler af og sætter sig.

Sæt kartoflerne i køleskab i minimum 8 timer eller til næste dag.

Inden servering 
Tag fadet med kartofler ud af køleskabet og skær de køleskabskolde kartoffellag ud i flotte kvadratiske stykker med en skarp kniv.

Varm en pande op med den overskydende smør, der har samlet sig i formen med kartoflerne.

Steg Pommes Anna  i cirka 2 minutter på hver side, og vend dem derefter til en anden side. Steg kartoflerne til de har fået en smuk gylden stegeskorpe på alle sider.