Pommes Anna
Pommes Anna smager helt utrolig godt og det er en perfekt opskrift til at servere kartofler på en lidt mere fancy måde.
Lækker til fester, nytårsaften og lækre gæstemiddage og skøn, fordi den skal tilberedes i god tid, op til 2 dage før den skal serveres og derfor gør selve gæstemiddagen lidt nemmere på dagen.
Den lækre kartoffelret, Pommes Anna, tilberedes af spisekartofler der er skrællede og skåret i tynde skiver, bagt i lag med smør, salt og peber. Helt enkelt!
Prøv også: opskrift på knuste kartofler >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 6 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pommes Anna
- 1 kg kartofler, skrællede
- 100 g smør
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær kartoflerne i 1 mm tynde skiver, gerne på mandolinjern, så de bliver helt ensartet. Dup kartoffelskiverne tørre med et rent viskestykke.
Smelt langsomt smør ved laveste varme i en gryde og hæld forsigtigt det klarede smør – dvs. alt undtagen den hvide valle i bunden af gryden – i en skål.
Beklæd et ovnfast brødform eller fad str 24 x 14 cm med bagepapir.
Fordel kartoffelskiver i ét lag, pensl med smør, fordel et lag kartofler mere, pensl med smør. Drys med en smule salt og friskkværnet peber ved hvert 4 lag kartofler og fortsæt til alle kartoflerne og smørret er brugt.
Dæk det ovnfaste fad med et låg, bagepapir eller folie og bag kartoflerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 50-60 minutter. Tjek om kartoflerner er møre ved at stille en kødnål i kartoflerne.
Tag kartoflerne ud af ovnen, når de er møre. Læg et stykke bagepapir over kartoflerne, så det slutter tæt og stil noget fladt og tungt på kartoflerne, så de ligger i pres, mens de køler af og sætter sig.
Sæt kartoflerne i køleskab i minimum 8 timer eller til næste dag.
Inden servering
Tag fadet med kartofler ud af køleskabet og skær de køleskabskolde kartoffellag ud i flotte kvadratiske stykker med en skarp kniv.
Varm en pande op med den overskydende smør, der har samlet sig i formen med kartoflerne.
Steg Pommes Anna i cirka 2 minutter på hver side, og vend dem derefter til en anden side. Steg kartoflerne til de har fået en smuk gylden stegeskorpe på alle sider.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Pommes Anna er skam lækkert. Men jeg syntes jeg engang fulgte en anden opskrift fra dig. Her skulle der også være rødbeder med i hvert anden lag?
I øvrigt så syntest jeg at en godt krydderi mellem lagene er muskatnød.
Er så godt til ovnstegte kartofler :-)
Men altid godt at følge dine opskrifter. De er friske og velsmagende.
Så tak her fra :-)
Hej Lars
Mange tak for din fine hilsen, jeg er rigtig glad for du har glæde af mine opskrifter!
Pommes Anna med både rødbede og kartofler er ikke en af mine opskrifter. Det har jeg faktisk til gode at prøve af selv, men det lyder da som noget jeg skal eksperimentere lidt med på et tidspunkt :)
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Jeg har forsøgt mig med din opskrift på Pomme Anna og jeg har fået et problem.
Jeg har nøje fulgt opskriften og nøje fulgt dine dine anvisninger, men må konstatere at ved opvarmning på stegepanden går kartoffelklodserne fra hinanden og det bliver til brasede kartofler.
Jeg forstår ikke de kan være stabile, da smørret mellem lagene jo vil smelte ved opvarmningen.
Hvad gør jeg forkert, kan du hjælpe mig.
Venligst
Billy
Hej Billy
Er kartoffelskiverne duppet godt tørre inden de blev penslet med smør og lagt i lag, og har de lagt i godt nok pres i et døgnstid efter de er bagt, så de har fået lov at sætte sig til næste dag?.
Det gør nemlig den store forskel for så hænger skiverne rigtig fint sammen, når de steges på panden uden de falder fra hinanden. Kartoffelternene vil danne skorpe under stegningen, som også hjælper til at de holde formen helt fint.
Jeg håber det giver mening?
Kh Ann-Christine
Kan man også stege dem af på panden dagen i forvejen og så bare varme dem i ovnen nytårs aften, hvis ja hvor lang tid vil du gætte på de skal have? ☺️
Det har jeg ikke forsøgt, så jeg vil anbefale at teste det med en enkelt firkant – steg den på panden, lad den køle helt af i køleskabet i nogle timer og lun den i ovnen. Bliver det ikke helt som du ønsker (jeg tror desværre ikke de bliver perfekt sprøde på den måde til servering, men det er jo et forsøg værd) så kan du blot tilberede resten i ovnen inden servering.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine