Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ostesnurrer/ Boller Brød, Brød og Boller, Madbrød, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Tilbehør Aftensmad

Ostesnurrer

Saftige ostesnurrer er perfekte til både suppe, til simreretter, grilleaftener og til sensommerens picnickurv, som kan fyldes af lækre salater, sandwich, dips, kager og lækkerier.

Jeg bager gerne en stor portion og kommer dem i fryseren, hvor de holder sig glimrende til næste gang vi skal have suppe til aften eller andet lækkert hvor ostesnurrer er et perfekt match.

Prøv også: denne skønne opskrift på osteboller >>

Ostesnurrer
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT4HPT30M12
Ingredienser
  • 25 g gær
  • 1 dl mælk
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 1 spsk honning
  • 1 æg
  • 100 g grahamsmel
  • 275 g hvedemel
  • 0,50 dl olivenolie
  • 1 tsk salt
  • Fyld
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 150 g cheddar ost, friskrevet
  • 1 dl persille, finthakket
  • 1 æg, sammenpisket til pensling
  • 2 spsk olivenolie
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Smuldr gæren ud i en skål med mælk og rør, til den er opløst. Rør derefter yoghurt, olie, honning, salt, æg og grahamsmel i blandingen og rør det godt sammen til en lind grøddej. Rør derefter hvedemel i lidt efter lidt og ælt til sidst dejen, til den er smidig og blød.

Kom dejen i en skål med et rent klæde over og sæt den til hævning på køkkenbordet i 2 timer.

Rul dejen ud på en meldrysset bordplade til en stor firkant.

Rør det pressede hvidløgsfed sammen med olivenolie og pensl det over dejen. Drys revet cheddarost og persille over og vend derefter den ene halvdel af dejen over den anden.

Skær lange strimler og tvist dem til snurrer.

Sæt ostesnurrerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i 45 minutter på køkkenbordet, dækket med et rent klæde.

Pensl dem med æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 18 minutter.