Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ostesnurrer/

Ostesnurrer

Saftige ostesnurrer er perfekte til både suppe (er det ikke ved at være lidt suppevejr, i disse regnvejrdage?) – og til sensommerens picnickurv, som kan fyldes af lækre salater, sandwich, dips, kager og lækkerier.

Jeg bager gerne en stor portion og kommer dem i fryseren, hvor de holder sig glimrende til næste gang vi skal have suppe til aften eller andet lækkert hvor ostesnurrer er et perfekt match.

Man kan bruge lige den ost man foretrækker. Her har jeg brugt en cheddar, men en groftrevet mild danbo eller en frisk mozarella vil også være skøn og derudover kan de varieres med alverdens skønne krydderurter.

Prøv også: denne skønne opskrift på osteboller

PT3H

Ostesnurrer

12 stk.    3 timer
12 stk.
Ingredienser
Udskriv opskrift
3 timer
Fremgangsmåde

 

Rør gær ud i mælk og tilsæt derefter ymer, olie, honning, salt, æg og grahamsmel. Rør det godt rundt og tilsæt derefter hvedemel lidt efter lidt til dejen er smidig og lækker. Stil den til hævning i en skål på køkkenborde, med et rent klæde over i 2 timer.

Rul dejen ud på køkkenbordet til en stor firkant, pensl med hvidløgsolie, drys ost og persille over og vend derefter den ene halvdel af dejen over den anden. Skær lange strimler – se billeder af fremgangsmåden her –  og twist dem til snurrer.

Lad ostesnurre hæve på en bageplade med bagepapir i 30-45 minutter.  Bag dem ved i en forvarmet ovn 175 grader varmluft i 12-15 minutter.