Ostesnurrer


Saftige ostesnurrer er perfekte til både suppe (er det ikke ved at være lidt suppevejr, i disse regnvejrdage?) – og til sensommerens picnickurv, som kan fyldes af lækre salater, sandwich, dips, kager og lækkerier.
Jeg bager gerne en stor portion og kommer dem i fryseren, hvor de holder sig glimrende til næste gang vi skal have suppe til aften eller andet lækkert hvor ostesnurrer er et perfekt match.
Man kan bruge lige den ost man foretrækker. Her har jeg brugt en cheddar, men en groftrevet mild danbo eller en frisk mozarella vil også være skøn og derudover kan de varieres med alverdens skønne krydderurter.
Prøv også: denne skønne opskrift på osteboller
Ostesnurrer
- 25 g gær
- 1 dl mælk
- 1 dl yoghurt, naturel
- 1 æg
- 0,50 dl olivenolie
- 1 tsk salt
- 1 spsk honning
- 100 g grahamsmel
- 275 g hvedemel
- Fyld
- 150 g cheddar ost, groftrevet
- 1 dl persille, finthakket
- 1 fed hvidløg, presset og rørt ud i en spsk olivenolie
Rør gær ud i mælk og tilsæt derefter ymer, olie, honning, salt, æg og grahamsmel.
Rør det godt rundt og tilsæt derefter hvedemel lidt efter lidt til dejen er smidig og lækker.
Stil dejen til hævning i en skål på køkkenborde, med et rent klæde over i 2 timer.
Rul dejen ud på køkkenbordet til en stor firkant, pensl med hvidløgsolie, drys ost og persille over og vend derefter den ene halvdel af dejen over den anden.
Skær lange strimler og twist dem til snurrer.
Lad ostesnurre hæve på en bageplade med bagepapir i 45 minutter.
Bag dem ved i en forvarmet ovn 175 grader varmluft i 15-18 minutter.
Hvilken cheddar bruger du? :-)
En økologisk variant, kan ikke huske navnet på den lige på stående fod, men mener der står noget med Grandma på … :) Alternativt bruger vi indimellem en revet cheddar fra økolandet, men jeg foretrækker nu de friskrevede oste, som jeg selv river.
Kan man fryse dem ned?
Ja, sagtens
Hej
Kan man erstatte ymer/yoghurt med noget andet? Vi bruger det ikke i dagligdagen, og er lidt madspild, hvis vi kun får brugt 1 dl og resten ryger ud ?
Du kan erstatte det med lignende surmælksprodukt, kærnemælk, alm mælk eller vand.
Resultatet vil være lidt anderledes, men helt sikkert stadig godt :)
Kh AC
Kan jeg erstatte ymer/yoghurt med græsk yoghurt? :)
Det vil jeg fint tro
Det lyder virkelig lækkert, jeg vil forsøge mig, til min 60 år’s fødselsdag lige om lidt.
Blot forstår jeg ikke helt hvordan det bliver til toppe/snurre :) Du skriver: skær lange strimler og twist til dem snurre
Hej Claus,
der er lidt billeder under min opskrift på gulerodssnurrer, som viser hvordan jeg gør
Kh AC
Tak Ann-Christine!
Skulle have udforsket din hjemmeside, så havde jeg ikke skulle ulejlige dig :) Nu har jeg efterfølgende, været helt ude i hjørnerne, og fundet endnu mere skøn, spændende og lækker inspiration.
God jul
Kh. Claus
Det er skam ingen ulejlighed :)
– og hvor dejligt at du har lyt til at gå lidt på opdagelse i opskrifterne og inspirationen her på siden,
Rigtig glædelig jul
Kh AC
Vil blot sige… tak for altid fantastiske opskrifter.. Bruger dine ideer hver uge.. :-) :-):-)
Tusind tak ♡
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og rigtig god weekend til dig
Kh Ann-Christine
Jeg nægte dem her til din jordskokkesuppe i går og de var et kæmpe hit hos både hende på 1,5 og de voksne. Osten blev dog skiftet ud med emmentaler, da det var det, vi lige havde i køleskabet. Jeg skiftede ymer ud med ricotta, da det også lige var det, vi havde i køleskabet. Det krævede lige en ekstra skvis mælk, men fungerede rigtig godt. Og suppen var i øvrigt også et hit hos hele familien.
Jeg BAGTE dem selvfølgelig ;-)
Hvordan opbevarer du dem, hvis de ikke skal fryses? Jeg bagte dem i går (og der var de MEGA lækre!!) men i dag synes jeg de er bløde
Jeg opbevarer dem i brødkasse eller i køleskab – og ja, de bliver bløde dagen efter, men det er blot at forstøve dem med lidt vand og varme dem i ovnen.
Kh Ann-Christine