Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ostesnurrer/

Ostesnurrer

Saftige ostesnurrer er perfekte til både suppe, til simreretter, grilleaftener og til sensommerens picnickurv, som kan fyldes af lækre salater, sandwich, dips, kager og lækkerier.

Jeg bager gerne en stor portion og kommer dem i fryseren, hvor de holder sig glimrende til næste gang vi skal have suppe til aften eller andet lækkert hvor ostesnurrer er et perfekt match.

Prøv også: denne skønne opskrift på osteboller >>

PT4H

Ostesnurrer

Tid i alt4 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • 25 g gær
  • 1 dl mælk
  • 1 dl yoghurt, naturel
  • 1 spsk honning
  • 1 æg
  • 100 g grahamsmel
  • 275 g hvedemel
  • 0,50 dl olivenolie
  • 1 tsk salt
  • Fyld
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 150 g cheddar ost, friskrevet
  • 1 dl persille, finthakket
  • 1 æg, sammenpisket til pensling
  • 2 spsk olivenolie
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Smuldr gæren ud i en skål med mælk og rør, til den er opløst. Rør derefter yoghurt, olie, honning, salt, æg og grahamsmel i blandingen og rør det godt sammen til en lind grøddej. Rør derefter hvedemel i lidt efter lidt og ælt til sidst dejen, til den er smidig og blød.

Kom dejen i en skål med et rent klæde over og sæt den til hævning på køkkenbordet i 2 timer.

Rul dejen ud på en meldrysset bordplade til en stor firkant.

Rør det pressede hvidløgsfed sammen med olivenolie og pensl det over dejen. Drys revet cheddarost og persille over og vend derefter den ene halvdel af dejen over den anden.

Skær lange strimler og tvist dem til snurrer.

Sæt ostesnurrerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i 45 minutter på køkkenbordet, dækket med et rent klæde.

Pensl dem med æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 18 minutter.