Blomkålsdeller
Her i denne opskrift på blomkålsdeller med quinoa og feta, får den lækre cremede og salte feta virkelig lov at komme til sin ret og de smager så dejligt.
Den milde blomkål, sprøde quinoa og salte cremede fetaost behøver ikke så meget andet og resultatet er virkelig lækkert.
Jeg kan godt lide dem til en skøn salat, hvor jeg synes de lige giver den der ekstra mæthed og fylde i retten. De er også skønne som fyld i spinatpandekager eller spidskålswraps.
Prøv også: min opskrift på de skønneste samosa >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 10 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Blomkålsdeller med quinoa og feta
- 175 g hvid quinoa
- 175 g blomkål, finthakket til blomkålsris
- 3 æg
- 200 g feta, smuldret
- 1 fed hvidløg, presset
- 50 g fuldkornshvedemel
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 tsk olivenolie, til pensling
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kog quinoa efter anvisning på emballagen i letsaltet vand, hæld al vand fra og lad det køle af og tørre lidt.
Kom quinoa, rå blomkålsris, æg, smuldret feta, hvidløg, mel, salt og peber i en skål og rør sammen til en ensartet fars.
Lad farsen trække på køl i 30 minutter.
Form 10 deller og læg dem på en bradepande med bagepapir. Pensl med olie og bag dem i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i ca. 25 minutter. Vend dem, når halvdelen af tiden er gået.
Godmorgen. Jeg har din app og under opskriften på blomkålsdeller, er der en beskrivelse af majsdeller. Jeg tænker du gerne vil have det rettet..
Mvh Camilla
Hov, det var da lidt mærkeligt! Vi fandt fejlen og jeg er rigtig glad for du skrev :) – det er rettet nu
Kh Ann-Christine
Hej, det angår ikke af opskriften hvad der skal gøres med blomkålen. Skal den blot hakkes fint?
MvH Kristine
Hej, jeg så lige at det stod beskrevet under ingredienserne, min fejl!
De 175 gram quinoa – er det før eller efter de kogt
Hvad gør jeg galt? Jeg har fulgt opskriften helt, men dejen til mine blomkålsdeller blev en tynd gang sjask. Jeg tilsatte en del mere mel både fuldkorn og hvedemel, men alligevel endte de som blinis.
Dejen til krydrede bønnedeller blev også alt for løs, så jeg tilsatte en dåse grønne linser, og så gik det.
Jeg er ellers mega fan af dine opskrifter, fordi de er så gennemprøvede, at man tør lave dem første gang til gæster. Men her gik det altså galt.
Hmm, kan det være en meget blød feta du har brugt eller har du kørt farsen på røremaskine eller foodprocessor?
Har du hældt al vandet fra quinoa, så de ikke er for våde? og er blomkålen tør.
Jeg rører blot farven sammen i en skål og synes de bliver så lækre, så jeg kan ikke lige gennemskue hvor den går galt.
Kh AC
Hej. Som en anden kommentar skriver, blev min fars også meget tynd. Mere som en dej. Jeg har haft quinoaen ovre i en si for at dræne dem. Blomkålen var rå. Er det fordi jeg har brugt el-pisker? Eller for meget æg? Brugte kun 3, men de var lidt store.
Kan blomkålen have været nærmest fintblendet, i stedet for blot finthakket?
– derudover kan det måske variere lidt efter hvilken feta man bruger og jeg tænker den godt kan blive påvirket til en for løs konsistenss hvis du pisker farsen.
Farsen skal blot røres sammen og samles.
Hej. Hvilken feta bruger du? Kan salatost også bruges eller skal det være en rigtig feta? 😊
Jeg bruger en økologisk feta eller tilsvarende øko gedeost. Salatost er nok lidt for hård/tør i konsistensen kan jeg forestille mig. Men det kan nok variere fra mærke til mærke
Jeg har nu prøvet fire af dine opskrifter på grøntsagsdeller fra kogebogen og for alle var dejen nærmest flydende og helt umulig at forme. Jeg har eksperimenteret med fintdelt og mere grofthakket, mindre æg, mere mel, rørt vs. pisket, osv, men har aldrig opnået noget, der bare tilnærmelsesvis ligner billederne – omend de har smagt godt.
Det ville være rart med lidt mere instruktion à la det, du har svaret andre her, når konsistenser er så vigtige, og vi er åbenbart flere, som har oplevet det samme.
Jeg har dog ikke opgivet, men vil eksperimentere videre med de sidste opskrifter :-)
Når jeg starter op på at lave videoer igen, så skal jeg nok tage dem op som noget af det første :)
Hej, kan man bruge andet end feta, da jeg har en teenager i huset, der ikke er så vild med feta ;-)
God sommer!
Tak for masser af skønne opskrifter :) Jeg kan se andre har haft problemer med en lidt for tynd “fars” … Jeg fandt ved en tilfældighed ud af, at det faktisk gjorde en stor forskel, at quinoaen var kogt og helt afkølet i køleskabet nogle timer før jeg skulle bruge den. Blomkål og feta var også klargjort på forhånd og køleskabskold, da jeg rørte det sammen. Det gav en perfekt konsistens, som gik fint at stege på pande, hvilket var super lækkert. Men hvordan i alverden kan du kun få 10 deller ud af det? Jeg får omkring 30 :D Ikke at det gør noget, dejligt at have til fryseren :D
Min fars er blevet fast og fin. Dog er jeg i tvivl om 175 g quinoa er i kogt vægt eller i tør vægt. Der kommer jo en del mere kogt quinoa ud af 175 g tør…
Jeg bruger 175 g utilberedt quinoa, som jeg koger efter anvisning på pakken
Kh Ann-Christine
Skal det være hvid quinoa eller er det bare for syns skyld?
Du kan fint bruge røde eller sorte quinoa også :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Efter mange år med Årstiderne madkasser trængte vi til at prøve noget nyt og jeg er blevet meget glad for mit abonnement. Pt prøver jeg forskellige vegetar retter på familiens kritiske og kødorienterede drenge:-) Disse deller fik en lækker sprød overflade i ovnen :-) I forhold til kommentarer om en blød konsistens, kan Jeg tilføje at jeg fulgte målene og fik en fast frikadelle med en god konsistens der er ret tæt på hakket svinekød. Jeg lod quinoaen køle lidt af inden det blev blandet sammen. Jeg får lyst til at blande et krydderi eller en krydderurt i farsen næste gang – er der nogen som har gode ideer til hvad der kan passe til?
Hej Janni
Sikke en dejlig hilsen! Jeg er rigtig glad for at I har glæde af jeres medlemskab :)
Til disse deller vil jeg vælge timian, oregano, rosmarin eller fennikelfrø – du kan også tilføje en lille spsk finthakket soltørrede tomater.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine