Blomkålsdeller
Her i denne opskrift på blomkålsdeller med quinoa og feta, får den lækre cremede og salte feta virkelig lov at komme til sin ret og de smager så dejligt.
Den milde blomkål, sprøde quinoa og salte cremede fetaost behøver ikke så meget andet og resultatet er virkelig lækkert.
Jeg kan godt lide dem til en skøn salat, hvor jeg synes de lige giver den der ekstra mæthed og fylde i retten. De er også skønne som fyld i spinatpandekager eller spidskålswraps.
Prøv også: min opskrift på de skønneste samosa >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 10 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Blomkålsdeller med quinoa og feta
- 175 g hvid quinoa
- 175 g blomkål, finthakket til blomkålsris
- 3 æg
- 200 g feta, smuldret
- 1 fed hvidløg, presset
- 50 g fuldkornshvedemel
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 tsk olivenolie, til pensling
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kog quinoa efter anvisning på emballagen i letsaltet vand, hæld al vand fra og lad det køle af og tørre lidt.
Kom quinoa, rå blomkålsris, æg, smuldret feta, hvidløg, mel, salt og peber i en skål og rør sammen til en ensartet fars.
Lad farsen trække på køl i 30 minutter.
Form 10 deller og læg dem på en bradepande med bagepapir. Pensl med olie og bag dem i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i ca. 25 minutter. Vend dem, når halvdelen af tiden er gået.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Efter mange år med Årstiderne madkasser trængte vi til at prøve noget nyt og jeg er blevet meget glad for mit abonnement. Pt prøver jeg forskellige vegetar retter på familiens kritiske og kødorienterede drenge:-) Disse deller fik en lækker sprød overflade i ovnen :-) I forhold til kommentarer om en blød konsistens, kan Jeg tilføje at jeg fulgte målene og fik en fast frikadelle med en god konsistens der er ret tæt på hakket svinekød. Jeg lod quinoaen køle lidt af inden det blev blandet sammen. Jeg får lyst til at blande et krydderi eller en krydderurt i farsen næste gang – er der nogen som har gode ideer til hvad der kan passe til?
Hej Janni
Sikke en dejlig hilsen! Jeg er rigtig glad for at I har glæde af jeres medlemskab :)
Til disse deller vil jeg vælge timian, oregano, rosmarin eller fennikelfrø – du kan også tilføje en lille spsk finthakket soltørrede tomater.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Skal det være hvid quinoa eller er det bare for syns skyld?
Du kan fint bruge røde eller sorte quinoa også :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Min fars er blevet fast og fin. Dog er jeg i tvivl om 175 g quinoa er i kogt vægt eller i tør vægt. Der kommer jo en del mere kogt quinoa ud af 175 g tør…
Jeg bruger 175 g utilberedt quinoa, som jeg koger efter anvisning på pakken
Kh Ann-Christine