Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bradepandepizza-med-kartofler/ Aftensmad Familiefavoritter, Mad på budget, Pizza, Studenterfester og studenterkørsel, Vegetar

Bradepandepizza med kartoffel og oliven

Bradepandepizza med kartofler og oliven, som er lidt ala et lækkert foccacia brød og en deep-pan version af min skønne opskrift på flammkuchen, bare her med mere brød.

Denne opskrift er vegetarisk og helt nem og enkel.

Hvis du gerne vil have lidt salt og lidt kød på, så kan jeg varmt anbefale små tynde skiver god chorizo eller tynde skiver tørsaltet bacon. Det giver et ekstra skønt pift og smager også dejligt til.

Prøv også: flere skønne pizza opskrifter her >>

PT3HPT45M4

Bradepandepizza med kartoffel og oliven

Tid i alt3 timer
Arbejdstid45 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Dej til bradepandepizza
  • 3,50 dl vand
  • 25 g gær
  • 3 spsk olivenolie
  • 125 g fuldkornshvedemel
  • 325 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • Fyld
  • 100 g cremefraiche 18 %
  • 1 rødløg, skåret i tynde ringe
  • 200 g kartoffel, skåret i tynde skiver
  • 50 g oliven
  • 125 g frisk mozzarella
  • 2 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Hvidløgskrydderolie
  • 0,50 dl olivenolie
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 2 spsk bredbladet persille, timian, oregano eller basilikum
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Dej til bradepandepizza
Kom vand i en skål og rør gær ud i vandet. Kom olie og fuldkornsmel i skålen og rør det godt sammen til en lind dej. Rør hvedemel i lidt efter lidt  – gerne på en røremaskine i 10 minutter. Rør tilsidst salt i dejen.

Kom dejen i en ren skål og lad dejen hæve overdækket i 1 time på køkkenbordet.

Rul dejen ud til en stor bradepande størrelse og læg den i en bradepande med bagepapir. Lad pizzadejen hæve i 45 minutter.

Lad mozzarella dryppe godt af, skær den i skiver og dup med køkkenrulle.

Smør forsigtigt dejen med cremefraiche og fordel kartoffelskiver, rødløg, oliven og mozzarella på. Drys med lidt salt og peber, samt et par dryp olivenolie.

Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i cirka 25-30 minutter.

Dryp med hvidløgskrydderolie inden servering.