Chili sin carne
Chili sin carne er en skøn måde at få en ret med varmende grøntsager ind i menuen her i efteråret – og ja, året rundt faktisk.
Her vil jeg dele min bedste opskrift på den lækre vegetar udgave af min yndlings chili con carne og lige netop dén klassiske opskrift, foretrækker jeg at holde præcis som den er – uden ‘skjulte’ grøntsager, hvorimod denne vegetarudgave uden kød, er spækket med grøntsager, der passer perfekt til retten.
Prøv også: opskrift på vegetar bolognese >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chili sin carne
- 1,50 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt kanel
- 1,50 tsk stødt koriander
- 1 tsk røget paprika
- 0,50 tsk chiliflager
- 2 rødløg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 squash, groftrevet
- 2 stængler bladselleri, groftrevet
- 1 aubergine, groftrevet
- 3 spsk soltørrede tomater i olie, finthakkede
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 2 dåser kidneybønner, drænede og skyllede
- 30 g mørk chokolade
- 3 spsk olivenolie, til stegning
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 125 g nachos
- 400 g ris
- 100 g cremefraiche 18 %
- 100 g cheddar ost
- 0,50 rød chili, finthakket
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 lime
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Varm spidskommen, kanel, koriander, røget paprika og chiliflager igennem i en tør sauterpande eller en gryde. Rør rundt i et par minutter, til det dufter pragtfuldt.
Skru derefter lidt ned for varmen og tilsæt olie, hakkede rødløg og hvidløg. Rør rundt, til løgene er bløde. Tilsæt squash, aubergine, bladselleri, hakkede tomater, soltørrede tomater og grøntsagsboullion. Læg låg på og lad det simre i 30 minutter.
Tilsæt bønner og varm dem godt igennem i 5 minutter.
Tag sauterpanden af varmen og rør chokoladen i – start med halvdelen og smag til med resten af chokoladen samt salt og peber og evt. mere chili, hvis den skal være stærkere.
Server med ris, nachos, cremefraiche, chili, cheddarost, frisk koriander og lime.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg gir den beligalinser, det kan altså også noget
Ja, det er også super lækkert! Tak for at dele dit fine tip
Kh Ann-Christine
Hejsa!
Tror du at det er muligt at lave retten i en slow cooker?
Mvh Cille
Hej Cille
Ja, det vil jeg tro den fint kan
Men har ikke selv en, så har ikke erfaring med det – men prøv det endelig af.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg er ved at lave Chili sin Carne og noget nervøs – det bliver serveret som julemiddag 18.12 og jeg siger ikke der ikke er kød i:)
Jeg købte hvide champignon som lugtede utrolig mærkeligt – har lavet hele retten UNDTAGEN champignon som jeg heldigis sauterede for sig selv og smed ud –
Sker der noget ved at sautere champignon og tilsætte efterfølgende – skal de lige simre i hele retten et kvarters tid (Den har jo simret 30 nu)?
I skriver med tilbehør at man skal servere lime også – hvordan? i små både? og hvis ikke man serverer grønt koriander til skal man så bruge lime til at dryppe over retten bare?
Hej Lena
Hvor lyder det lækkert! Skøn plan :)
Jeg tror godt du kan riste en frisk omgang champignoner for sig og røre i saucen efterfølgende, inkl den saft der efter er på panden fra champignon.
Smag retten godt til og varm den godt igennem inden servering.
Jeg servere med limebåde (en lime kan skæres i 6 både), hvor man selv kan tage en båd og klemme lidt saft over retten og smage til efter behov. Det er en smagssag, om man synes det er lækkert til. Du kan enten undlade koriander eller erstatte med finthakket persille.
Rigtig god fornøjelse med retten.
Kh Ann-Christine