Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chili-sin-carne/

Chili sin carne

Chili sin carne er en skøn måde at få en ret med varmende grøntsager ind i menuen her i efteråret – og ja, året rundt faktisk.

Her vil jeg dele min bedste opskrift på den lækre vegetar udgave af min yndlings chili con carne og lige netop dén klassiske opskrift, foretrækker jeg at holde præcis som den er – uden ‘skjulte’ grøntsager, hvorimod denne vegetarudgave uden kød, er spækket med grøntsager, der passer perfekt til retten.

Prøv også: min skønne opskrift på vegetar bolognese >>

PT45M

Chili sin carne

Tid i alt45 min.
Arbejdstid15 min.
Antal4 pers.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Ingredienser
  • 1 1/2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk kanel
  • 1 1/2 tsk stødt koriander
  • 1 tsk røget paprika, (kan undlades eller erstattes af sød paprika)
  • 1/2 tsk chiliflager, eller frisk chili efter smag
  • 3 spsk olivenolie, eller kokosolie
  • 2 rødløg, finthakket
  • 3 spsk soltørrede tomater, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 squash, groftrevet
  • 2 stængler bladselleri, groftrevet
  • 1 aubergine, groftrevet
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 2 dåser kidneybønner, skyllede og drænede
  • 30 g mørk chokolade, til at smage til med
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Tilbehør forslag:
  • 125 g nachos
  • 400 g ris
  • 100 g cremefraiche 18 %
  • 50 g cheddar ost
  • 0,5 rød chili, finthakket
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 lime
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Varm spidskommen, kanel, koriander, røget paprika og chili igennem i en sauterpande eller en gryde. Rør rundt i et par minutter til det dufter pragtfuldt.

Skru derefter lidt ned for varmen tilsæt olie, samt hakkede løg. Rør rundt til løgene er gennemsigtige og klare.

Tilsæt squash, aubergine, bladselleri, hakkede tomater, soltørrede tomater og grøntsagsboullion. Læg låg på og lad det simre i 30-40 minutter.

Tilsæt bønner og varm dem godt igennem i 5 minutter.

Tag gryden af varmen og rør chokoladen i. Start med halvdelen og smag til med resten, samt salt og peber, og evt mere chili, hvis den skal være stærkere.

Server med nachos, ris, creme fraiche, chili, koriander og gratiner evt. med cheddarost