Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chili-sin-carne/ Aftensmad Bålmad, Efterår, Familiefavoritter, Mad på budget, Mexicansk, Natmad, Nem Hverdagsmad, Vegetar, Vinter

Chili sin carne

Chili sin carne er en skøn måde at få en ret med varmende grøntsager ind i menuen her i efteråret – og ja, året rundt faktisk.

Her vil jeg dele min bedste opskrift på den lækre vegetar udgave af min yndlings chili con carne og lige netop dén klassiske opskrift, foretrækker jeg at holde præcis som den er – uden ‘skjulte’ grøntsager, hvorimod denne vegetarudgave uden kød, er spækket med grøntsager, der passer perfekt til retten.

Prøv også: opskrift på vegetar bolognese >>

PT45MPT15M4

Chili sin carne

Tid i alt45 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1,50 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk kanel
  • 1,50 tsk stødt koriander
  • 1 tsk røget paprika
  • 0,50 tsk chiliflager
  • 2 rødløg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 squash, groftrevet
  • 2 stængler bladselleri, groftrevet
  • 1 aubergine, groftrevet
  • 3 spsk soltørrede tomater i olie, finthakkede
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 2 dåser kidneybønner, drænede og skyllede
  • 30 g mørk chokolade
  • 3 spsk olivenolie, til stegning
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 125 g nachos
  • 400 g ris
  • 100 g cremefraiche 18 %
  • 100 g cheddar ost
  • 0,50 rød chili, finthakket
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 lime
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Varm spidskommen, kanel, koriander, røget paprika og chiliflager igennem i en tør sauterpande eller en gryde. Rør rundt i et par minutter, til det dufter pragtfuldt.

Skru derefter lidt ned for varmen og tilsæt olie, hakkede rødløg og hvidløg. Rør rundt, til løgene er bløde. Tilsæt squash, aubergine, bladselleri, hakkede tomater, soltørrede tomater og grøntsagsboullion. Læg låg på og lad det simre i 30 minutter.

Tilsæt bønner og varm dem godt igennem i 5 minutter.

Tag sauterpanden af varmen og rør chokoladen i – start med halvdelen og smag til med resten af chokoladen samt salt og peber og evt. mere chili, hvis den skal være stærkere.

Server med ris, nachos, cremefraiche, chili, cheddarost, frisk koriander og lime.