Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/vegetar-bolognese/

Vegetar bolognese

Denne vegetar bolognese er en herlig ret, som er virkelig nem at lave hvis man finder minihakkeren eller foodprocessoren frem til svampe og grøntsager.

Hvis det lyder lidt spøjst med finthakkede svampe, eller nogen i familien slet ikke kan med champignon – så vil jeg alligevel varmt anbefale at teste opskriften af. Finthakkede champignon giver nemlig den lækreste fylde, konsistens og fornemmelse af kød i retten – jeg har serveret den for min familie og der blev spist op med største fornøjelse, og ingen lagde mærke til fraværet af kød eller til tilstedeværelsen af champignon.

Prøv også: mange flere skønne vegetar opskrifter her >>

PT30M

Vegetar Bolognese

Tid i alt30 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 250 g champignon, finthakket
  • 1 tsk timian, tørret
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 squash, groftrevet
  • 3 stængler bladselleri, groftrevet
  • 75 g soltørrede tomater
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk rød balsamico
  • 50 g røde linser
  • 1 dl rødvin, eller grøntsagsboullion
  • 1 spsk frisk rosmarin, finthakket
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 tsk olivenolie, til stegning
  • Til servering
  • 400 g spaghetti
Udskriv 
Fremgangsmåde

Sauter løg og hvidløg i en gryde med olie, til de er klare og bløde.

Skru op for varmen og kom finthakkede champignoner i gryden, rør godt igennem og tilsæt derefter de andre ingredienser.

Skru ned for varmen og lad retten simre i 20 minutter, til linserne er møre.

Smag saucen til med salt og frisk­kværnet peber.
Server med dampende varm spaghetti, friskrevet parmesan og timian.