Tortellini i fad
Gratineret tortellini i fad er nemt og vildt lækkert til de dage, hvor aftensmaden gerne skal hurtigt på bordet og så smager det fantastisk. Rygende varme fyldte tortellini pastaer i en lækker cremet sauce med sprød gratineret panering. Det er et kæmpe hit!
Italiensk inspireret mad er bare altid lækkert og dejligt at servere. Fyldt af smag og livsnydelse.
Jeg bruger tortellini med fyldt af ost, tomat og basilikum, det passer perfekt til retten og så er måltidet nemlig godt til de kødfrie dage.
Prøv også: min opskrift på lasagne >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Tortellini i fad
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, pressede
- 50 g soltørrede tomater i olie, finthakkede
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 200 g squash, groftrevet
- 0,50 tsk chiliflager
- 4 dl grøntsagsbouillon
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dl piskefløde
- 500 g frisk tortellini
- 75 g parmesan, eller anden hård ost
- 125 g frisk mozzarella
- 30 g rasp
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 håndfuld frisk basilikum
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Sauter løgene i en gryde med olie, til de bliver bløde.
Tilsæt hvidløg, soltørrede tomater, basilikum, groftrevet squash, chiliflager, grøntsagsboullion, hakkede tomater og fløde og kog retten op.
Kom tortellini i gryden, rør rundt og smag til med salt og peber.
Kom retten i et smurt ovnfast fad og fordel den friske mozzarella, plukket i mindre stykker, over retten. Drys med parmesan – eller anden hård ost – og rasp. Gratiner i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i cirka 20 minutter.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Fantastisk opskrift…. smager af Italien, tak for det.
Tusind tak for din fine tilbagemelding på opskriften :)
Kh Ann-Christine
Hej :)
Mon man kan gøre retten klar om morgenen og stille fadet i køleskabet? Og så tilføje ost og rasp om aftenen og sætte den i ovnen?
Mvh Sisse
Ja, sagtens, jeg vil blot vente med at komme tortellini i fadet til om aftenen, så de ikke står i saucen og bliver for bløde inden bagningen.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg kan se du har svaret på andre spørgsmål, at tortellinierne bliver tilberedt i retten. I hvilken del af processen i retten? Bliver de tilberedt i gryden med de andre ingredienser, altså skal koges der den tid de nu skal have inden de kommer i ovnen eller skal de, så snart man har rørt rundt, blot direkte i fadet og bliver kogt i ovnen?
Hej Line
Ja, det sidste du skriver.
Det er helt som beskrevet i opskriften, de skal blot i gryden tilsidst. Røres igennem, smag til (ikke koge flere minutter) og så direkte i fadet hvor tortellinierne bages i ovnen i fadet.
Kh Ann-Christine