Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/tortellini-i-fad/ Aftensmad Efterår, Familiefavoritter, Forår, Italiensk, Mad på budget, Pasta, Sommer, Vegetar, Vinter

Tortellini i fad

Gratineret tortellini i fad er nemt og vildt lækkert til de dage, hvor aftensmaden gerne skal hurtigt på bordet og så smager det fantastisk. Rygende varme fyldte tortellini pastaer i en lækker cremet sauce med sprød gratineret panering. Det er et kæmpe hit!

Italiensk inspireret mad er bare altid lækkert og dejligt at servere. Fyldt af smag og livsnydelse.
Jeg bruger tortellini med fyldt af ost, tomat og basilikum, det passer perfekt til retten og så er måltidet nemlig godt til de kødfrie dage.

Prøv også: min opskrift på lasagne >>

PT35MPT20M4

Tortellini i fad

Tid i alt35 min.
Arbejdstid20 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, pressede
  • 50 g soltørrede tomater i olie, finthakkede
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 200 g squash, groftrevet
  • 0,50 tsk chiliflager
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dl piskefløde
  • 500 g frisk tortellini
  • 75 g parmesan, eller anden hård ost
  • 125 g frisk mozzarella
  • 30 g rasp
  • 1 spsk olivenolie, til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 1 håndfuld frisk basilikum
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Sauter løgene i en gryde med olie, til de bliver klare og bløde.

Tilsæt hvidløg, soltørrede tomater, basilikum, groftrevet squash, chiliflager, grøntsagsboullion, hakkede tomater og fløde og kog retten op.

Kom tortellini i gryden og rør rundt og smag til med salt og peber.

Kom retten i et smurt ovnfast fad, drys med parmesan – eller anden hård ost – pluk den friske mozzarella og fordel over. Drys med rasp og gratiner i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i cirka 20 minutter.