Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/cremet-broccolisalat/

Salat med broccoli og nøddedressing

Her vil jeg dele min skønne opskrift på salat med broccoli og nøddedressing.

Nøddesmør er et hit til at skabe de lækreste cremede dressinger. Jeg har brugt mandelsmør i denne opskrift, som giver en lidt sød og fyldig smag som passer skønt til salaten. Du kan også bruge hasselnøddesmør, peanutbutter eller tahin til denne opskrift. Denne salat med broccoli og edamamebønner passer til mange retter, lige fra det klassiske danske køkken til kylling, gris og oksekød – lige som den også gør sig strålende i det vegetariske køkken.

Læs også: få flere skønne salat opskrifter her >>

PT20M

Salat med broccoli og nøddedressing

Tid i alt20 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed3 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 broccoli, skåret i små buketter
  • 1 rødløg, finthakket
  • 150 g pillede edamamebønner, optøede
  • 1 æble, i små tern
  • Saltede mandler
  • 75 g mandler
  • 2 spsk kogende vand
  • 0,50 tsk flagesalt
  • Mandeldressing
  • 1 spsk mandelsmør
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 1 tsk ahornsirup
  • 0,50 tsk dijon sennep
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv 
Fremgangsmåde

Saltede mandler
Skyl mandlerne. Opløs salt i vandet og vend mandlerne deri.

Fordel mandler og vand ud på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 150 grader varmluft i 15 minutter, til vandet er fordampet og mandlerne er sprøde. Lad dem køle af på bagepladen.

Salat med broccoli

Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til.

Vend broccolibuketter og rødløg godt rundt i  dressingen, så det bliver jævnt fordelt over det hele.

Vend derefter halvdelen af edamamebønner, æble og saltede mandler i. Anret på et fad eller i en skål og drys den anden halvdel af bønner, æble og mandler over inden servering.