Kylling i fad med grønt


Lækker og nem opskrift på kylling i fad med porre, kartofler og en masse dejligt grønt! Det er så lækkert med sådan en alt i en ret, og her får du alle de dejligste grøntsager sammen med kyllingen, som giver en dejlig smag til retten. Jeg forkoger kartofler og blomkål, for så er retten nem at smække i ovnen på en gang, og man risikerer ikke at kyllingekødet bliver tørt og kedeligt, inden kartoflerne når at blive lækre og møre.
Kylling og flødesauce med bacon og svampe er en lækker klassiker, og det bliver virkelig godt med blomkålen, kartoflerne og krydderierne. Uhm! Det må I prøve
Prøv også: flere lækre opskrifter med kylling >>
Kylling i fad med grønt
- 600 g kartoffel, i tern a 1 cm
- 1 blomkål, i små buketter
- 75 g bacon, i tern
- 600 g kyllingebryst
- 20 g hvedemel
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 250 g champignon, i kvarte
- 2 porre, i tynde skiver
- 1 dl hvidvin
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 2,50 dl piskefløde
- 1 tsk rosmarin, tørret
- 2 tsk timian, tørret
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 70 g rucola
- 0,50 øko citron
- tsk honning
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk frisk timian
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Kom kartoflerne i en gryde med letsaltet koldt vand, så det akkurat dækker kartoflerne. Bring i kog og kog i 6 minutter, – kartoflerne skal ikke være kogt møre. Kom blomkålen i gryden, kog i yderligere 2 minutter og hæld derefter straks vandet fra.
Steg bacon på begge sider på en pande med lidt olie, til baconskiverne er gyldne og sprøde. Sæt til side på et stykke køkkenrulle og hak groft, når det er kølet lidt af. Kom lidt ekstra olie på panden og skrue op for varmen. Rist champignon ved høj varme til de er gyldne med stegeskorpe. Sæt champignon til side.
Vend kyllingekødet i hvedemel, salt og peber og brun hurtigt kyllingefiletterne af på alle sider.
Kom de forkogte kartoffeltern, løg, hvidløg, champignon, bacon, blomkål, porre, hvidvin, grøntsagsboullion, piskefløde, rosmarin, timian, salt og peber i et smurt ovnfast fad og vend det godt sammen. Fordel kyllingestykkerne i fadet og tryk kyllingen lidt ned i grøntsagerne. Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 30 minutter.
Server med en simpel salat af rucola vendt med citronsaft, citronskal, olie, honning, salt og peber, samt et drys frisk timian.
Næringsindhold

Pr. 100 g
(xxx kcal)
Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Det ser lækkert ud. Kan man forberede retten dagen før, stille den i køleskabet og bage den dagen efter i ovnen?
Hej Annette
Tak for din søde hilsen :)
Du kan gøre det meste klar dagen før i fadet. Men vent med at brune kyllingerne og lægge dem i fadet, til lige før retten skal bages.
Kh Ann-Christine
Hvor meget hvidløg kommer du i retten “Kyllingi fad med grønt”?
Jeg kan ikke se hvidløg på ingrediens listen, men der er nævnt hvidløg under fremgangsmåde..: “Kom de forkogte kartoffeltern, løg, hvidløg, champignon, bacon, blomkål, porre,….”
TAK for de skønneste opskrifter.
Tak for din søde hilsen, hvidløg er med i opskriftens ingrediensliste nu.
Kh Ann-Christine