Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kylling-i-fad-med-groent/ Aftensmad Efterår, Familiefavoritter, Forår, Mad i fad og ovnretter, Vinter

Kylling i fad med grønt

Lækker og nem opskrift på kylling i fad med porre, kartofler og en masse dejligt grønt! Det er så lækkert med sådan en alt i en ret, og her får du alle de dejligste grøntsager sammen med kyllingen, som giver en dejlig smag til retten. Jeg forkoger kartofler og blomkål, for så er retten nem at smække i ovnen på en gang, og man risikerer ikke at kyllingekødet bliver tørt og kedeligt, inden kartoflerne når at blive lækre og møre.

Kylling og flødesauce med bacon og svampe er en lækker klassiker, og det bliver virkelig godt med blomkålen, kartoflerne og krydderierne. Uhm! Det må I prøve

Prøv også: flere lækre opskrifter med kylling >>

Kylling i fad med grønt
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT60MPT30M4
Ingredienser
  • 600 g kartoffel, i tern a 1 cm
  • 1 blomkål, i små buketter
  • 75 g bacon
  • 600 g kyllingefilet
  • 20 g hvedemel
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 250 g champignon, i kvarte
  • 2 porre, i tynde skiver
  • 1 dl hvidvin
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 2,50 dl piskefløde
  • 1 tsk rosmarin, tørret
  • 2 tsk timian, tørret
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 70 g rucola
  • 0,50 øko citron
  • 1 tsk honning
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk frisk timian
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom kartoflerne i en gryde med letsaltet koldt vand, så det akkurat dækker kartoflerne. Bring i kog og kog i 6 minutter, – kartoflerne skal ikke være kogt møre. Kom blomkålen i gryden, kog i yderligere 2 minutter og hæld derefter straks vandet fra.

Steg bacon på begge sider på en pande med lidt olie, til baconskiverne er gyldne og sprøde. Sæt til side på et stykke køkkenrulle og hak groft, når det er kølet lidt af. Kom lidt ekstra olie på panden og skrue op for varmen. Rist champignon ved høj varme til de er gyldne med stegeskorpe. Sæt champignon til side.

Vend kyllingekødet i hvedemel, salt og peber og brun hurtigt kyllingefiletterne af på alle sider.

Kom de forkogte kartoffeltern, løg, hvidløg, champignon, bacon, blomkål, porre, hvidvin, grøntsagsboullion, piskefløde, rosmarin, timian, salt og peber i et smurt ovnfast fad og vend det godt sammen. Fordel kyllingestykkerne i fadet og tryk kyllingen lidt ned i grøntsagerne. Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 30 minutter.

Server med en simpel salat af rucola vendt med citronsaft, citronskal, olie, honning, salt og peber, samt et drys frisk timian.