Kylling i fad med kokosmælk og karry
Denne opskrift på kylling i fad med karry, kokosmælk og ananas samt en masse dejlige grøntsager er virkelig lækker, hverdagsvenlig og et hit hos både de mindste i familien og de voksne.
Den søde ananas i selskab med karry og kokosmælk er en klassisk vinderkombination, og her tilføjer jeg lidt kylling, + masser af gode grøntsager og god smag fra krydderier, kokosmælk og grønt. Det er så nemt og lækkert med ovnretter, som bare passer sig selv, så kan man lige nå lidt andre praktiske ting imens, inden man skal nyde et godt måltid mad.
Prøv også: opskrift på kylling med cremet sennepssauce >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kylling i fad med kokosmælk og karry
- 400 g kyllingefilet
- 25 g hvedemel
- 3 fed hvidløg, pressede
- 1 løg, finthakket
- 2 porre, i skiver
- 2 spsk mediumstærk karry
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk stødt spidskommen
- 400 ml kokosmælk
- 1 dl piskefløde
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 100 g baby spinat
- 1 broccoli, i små buketter
- 400 g ananas på dåse, frugt + væde
- 1 tsk olivenolie
- 1 tsk smør
- salt
- sort peber
- Til servering
- 3 dl basmati ris
- 50 g saltede peanuts
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær kyllingekødet i strimler og vend dem i hvedemel, salt og peber. Brun dem hurtigt af på en varm pande med olie.
Tag kødet af panden, og kom løg, hvidløg og porre på den samme pande – tilføj lidt ekstra olie hvis nødvendigt. Sauter løg og porre til de er bløde.
Tilsæt karry, koriander og spidskommen, og rør det godt igennem.
Tilsæt derefter kokosmælk, piskefløde, grøntsagsboullion og spinat.
Kog op og smag godt til med saften fra ananas, salt og peber.
Kom derefter i et smurt ovnfast fad sammen med kylling, broccoli og ananas.
Bag i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i cirka 20-25 minutter. Kog imens risene efter anvisning på emballagen.
Server med ris, peanuts og et drys persille.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Der indgår 1 dl piskfløde. Har du alt piskefløde på lager, eller hvad bruger du de andre 1,5 dl til?
Hej Jen
Jeg har ofte piskefløde på køl, og finder altid noget godt at bruge det til :)
– hvis du ikke får det brugt, så kan du blot fryse det ned, efter optøning kan fløden sagtens bruges til gryderetter og retter som denne.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Denne ret ser spændende ud, kan den fryses og serveres på en skiferie.
Mvh. Birthe
Hej Birthe
Ja, det kan den sagtens. Vær blot opmærksom på at den ikke skal have for lang tid, så kyllingen bliver tør i genopvarmningen.
Rigtig god skiferie :)
Kh Ann-Christine
Kan retten fungere uden annanas?
Hej Mette
den vil også være god uden ananas
God fornøjelse
Kh Ann-Christine