Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kaalpande-med-spidskaal-og-oksekoed/ Aftensmad Mad på budget, Nem Hverdagsmad

Kålpande med spidskål og oksekød

Nem og lækker kålpande med spidskål og oksekød som er super budgetvenlig og lynhurtig at lave.

Man kan bruge retten som fyld i forårsruller, men den er også lækker at spise bare helt som er.

Det er sådan en alt i en ret, som ikke behøver tilbehør til, men har du lyst til lidt ekstra, så rist et par skiver rugbrød og smør med pesto, det er rigtig lækkert som tilbehør.

Prøv også: min opskrift på svampe stroganoff >>

PT25MPT25M4

Kålpande med spidskål og oksekød

Tid i alt25 min.
Arbejdstid25 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk karry, medium
  • 500 g spidskål, fintsnittet
  • 4 gulerod, groftrevet
  • 20 g koncentreret tomatpuré
  • 1 tsk majsstivelse
  • 0,50 dl piskefløde
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
  • 25 g hampefrø
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Brun oksekødet af under omrøring, på en varm pande med olie.

Tilsæt løg, hvidløg, sød- og røget paprika, karry, spidskål og gulerødder. Rør det godt sammen og skrue ned for varmen til middelvarme.

Rør tomatpure, majsstivelse, piskefløde og grøntsagsboullion godt sammen i en lille skål og hæld det på panden. Lad det simre og tykne en anelse, smag godt til med et dryp æblecidereddike, salt og peber.

Server med friskhakket persille og et drys hampefrø.