Kylling i Rømertopf


Kylling i Rømertopf med estragon er så nemt og kræver blot god tid til at den kan passe sig selv i ovnen og bliver mør som smør.
Sådan en kyllingesteg er jo et festmåltid og tænkt sig hvordan det for år tilbage, var en virkelig fornem spise at tilberede en helstegt kylling. Den tanke kan jeg godt lide!
Jeg strækker gerne sådan en kylling til at være rigtig mange gode måltider til mange dage, koger suppe på skroget og får alt det bedste ud af det gode fjerkræ
Prøv også: min opskrift på kyllingesuppe >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 6 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kylling i Rømertopf
- 1 kylling, hel
- 1 øko citron, med skal, skåret i grove tern
- 1 håndfuld frisk estragon
- 4 spsk smør
- 2 fed hvidløg, knust
- 1 løg, i tern
- 1,50 dl hvidvin
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Derudover
- 800 g nye kartofler
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Sæt Rømertopf i blød i vand, mens kyllingen gøres klar. Den skal gerne stå i blød i 15-20 minutter.
Rens kyllingen, dup med et stykke køkkenrulle og gnid godt med salt og peber på skindet.
Bland estragon med smør, hvidløg, salt og peber. Løsn forsigtigt brystskindet foroven på kyllingen og hele vejen ned, uden at prikke hul igennem og lav på den måde to dybe lommer, hvor estragonsmør kan kommes i.
Gnid kyllingen indvendigt med salt og peber og fyld den med løg, citron og resten af estragonen. Luk kyllingen til med en kødnål eller to og kom den i en stegeso eller römertopf. Alternativt en stegepose eller ovnfast fad.
Hæld hvidvin ved, og læg låg på og sæt kyllingen i en kold ovn ved 130 grader i ca. 2 timer. Kom kartofler i efter 1 1/2 time og vend kartoflerne i saften i fadet, bag videre i 30-45 minutter med låg.
Tag låget af ,når kyllingens kernetemperatur er 68 grader, vend kartoflerne og bag videre i cirka 15 minutter ved 220 grader, til skindet bliver sprødt og kernetemperaturen er 75 grader.
Lad kyllingen hvile i 15 minutter, inden den skæres ud og serveres.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Lavede din kylling i rømertopf af en kylling på 1,5 kg i går. Meget lækker som alle dine andre dejlige opskrifter. Men 130 grader varmluft og ca. 2 timer som angivet i opskriften var slet ikke nok hos mig. Skruede op på 200 grader varmluft og gav den endnu en time, så var den fin.
I kommentarerne er beskrevet temperatur på 150 grader og alt fra knap 2 timer til 3 1/2 time.
Er der en fejl i temperatur eller i tidsangivelsen?
Hej Inger
Det kan variere fra ovn til ovn, men opskriften er helt opdateret og korrekt som jeg laver den :)
Kh Ann-Christine
Der er usikkerhed om stegetider i opskriften,.
“Hæld hvidvin ved, og læg låg på og sæt kyllingen i en kold ovn ved 130 grader i ca. 2 timer. Kom kartofler i efter 1 1/2 time og vend kartoflerne i saften i fadet, bag videre i 30-45 minutter med låg.”
Hvordan skal det forstås? Først siger du 2 timer og efter 1½ time så 30-45 minutter mere? Det er uklart.
Det er 2 timer i alt for kyllingen + det løse til kartoflerne er møre. Kartoflerne skal i efter 1 1/2 time :)
Kh Ann-Christine
Jeg har lavet kylling efter din opskrift flere gange fordi kyllingen bliver så mør og lækker. Har dog erfaret, at kartoflerne skal have omkring en time, også selv om de er små. Det kunne måske være værd at nævne i din opskrift, så man er forberedt på den længere tilberedelsestid.
Dejligt at høre!
– og det er rettet nu :)
Kh Ann-Christine