Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kylling-i-roemertopf/

Kylling i Rømertopf

Kylling i Rømertopf med estragon og så ellers bare god tid til at den kan passe sig selv i ovnen og bliver mør som smør.

Jeg bliver altså helt sulten når jeg ser denne lækre kylling som vi tilberedte i fredags og havde et helt lækkert festmåltid ud af. Perfekt måde at starte weekenden på! Sådan en kyllingesteg er jo et festmåltid og tænkt sig hvordan det for 100 år siden var en virkelig fornem spise at tilberede en helstegt kylling. Den tanke kan jeg godt lide!

Læs også med nedenfor, hvor jeg fortæller om hvordan jeg strækker sådan en kylling til at være rigtig mange gode måltider til mange dage.

PT4H

Kylling i Rømertopf

Tid i alt4 timer
Arbejdstid30 min.
Antal6 pers.
Ingredienser
  • 1 kylling, hel
  • 1 øko citron, med skal, skåret i grove tern
  • 1 håndfuld frisk estragon
  • 4 spsk smør
  • 2 fed hvidløg, knust
  • 1 løg, i tern
  • 1,50 dl hvidvin
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Derudover
  • 800 g kartofler, nye
Udskriv 
Fremgangsmåde

Sæt Rømertopf i blød i vand, mens kyllingen gøres klar. Den skal gerne stå i blød i 15-20 minutter.

Rens kyllingen, dup med et stykke køkkenrulle og gnid godt med salt og peber på skindet.

Bland estragon med smør, hvidløg, salt og peber. Løsn forsigtigt brystskindet foroven på kyllingen og hele vejen ned, uden at prikke hul igennem og lav på den måde to dybe lommer, hvor estragonsmør kan kommes i.

Gnid kyllingen indvendigt med salt og peber og fyld den med løg, citron og resten af estragonen. Luk kyllingen til med en kødnål eller to og kom den i en stegeso eller römertopf. Alternativt en stegepose eller ovnfast fad.

Hæld hvidvin ved, og læg låg på og sæt kyllingen i en kold ovn ved 130 grader i ca. 2 timer. Kom kartofler i efter 2 timer og vend kartoflerne i saften i fadet, bag videre i en halv time

Når kyllingens kernetemperatur er 70 grader, skal den bages i cirka 10- 15 minutter ved 220 grader uden låg, til skindet bliver sprødt og kernetemperaturen er 75 grader.

Lad kyllingen hvile i 15 minutter, inden den skæres ud og serveres.