Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kyllingesuppe-med-groenkaal-og-groent/

Kyllingesuppe med grønkål og grønt

Der er fond til flere dage og til mange portioner kyllingesuppe i sådan et enkelt kyllingeskrog og det er en virkelig god måde at få brugt hele kyllingen, mindske madspil og få en masse enormt gode og gavnlige vitaminer og mineraler.

Den hele kyllingen kan tilberedes lige som man foretrækker det, helstegt kylling er min favorit sammen med denne kylling i rømertopf

– i denne opskrift springer jeg direkte til tilberedning af fond og efterfølgende suppe. Det hele laves nemlig her på skrog, ben og rester af kyllingekød.

PT6H

Kyllingesuppe af hjemmelavet fond

4 pers.    6 timer
4 pers.
Ingredienser
  • til fonden
  • 1 kyllinge skrog, og resterne af en kylling
  • 1 spsk peberkorn
  • 2 løg, i store tern
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 1 stængel frisk rosmarin
  • 1 1/2 l , vand
  • til suppen
  • 400 g kyllingebryst, tilberedt og skåret i tern
  • 150 g grønkål, finthakket
Udskriv opskrift
6 timer
Fremgangsmåde

Kom alle råvarerne til fonden i en gryde, og tænd for varmen lidt under middelvarm, sæt låg på og lad det langsomt koge op.

Når det småkoger, skrues ned til lav varmen, så det blot simre svagt.

Nu skal det have lov at stå i mange timer, gerne 6-8 timer.

Når fonden er blevet mørk og fyldt med smag, så hældes det gennem en sigte i en skål og stilles på køl.

Dagen efter er det nemt at skrabe overskydende fedt af toppen og den gelé-agtige fond er klar til at blive varmet til en god fyldig suppe, hvor der blot skal tilsættes lidt grøntsager, lidt kylling, nudler eller hvad man nu er til.

Den vil også være helt og aldeles fremragende som en klassisk kyllingesuppe med kødboller og små gulerodstern