Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kyllingesuppe-med-groenkaal-og-groent/

Kyllingesuppe med grønkål og grønt

Der er fond til flere dage og til mange portioner kyllingesuppe i sådan et enkelt kyllingeskrog og det er en virkelig god måde at få brugt hele kyllingen, mindske madspil og få en masse enormt gode og gavnlige vitaminer og mineraler.

Den hele kyllingen kan tilberedes lige som man foretrækker det, helstegt kylling er min favorit sammen med denne kylling i rømertopf

– i denne opskrift springer jeg direkte til tilberedning af fond og efterfølgende suppe. Det hele laves nemlig her på skrog, ben og rester af kyllingekød.

PT6H

Hjemmelavet fond fra kylling og kyllingesuppe

4 pers.     6 timer
4 pers.
Ingredienser
  • Til fonden
  • Skroget og resterne fra en kylling af god kvalitet.
  • Stegeskyen fra tilberedningen af den hele kylling
  • 2 spsk æbleeddike
  • 1 spsk hele peberkorn
  • 2 løg i store tern
  • 1 øko citron skåret i både (brug evt kun den gule del af citronskallen - revet i suppen. Og derudover citronfrugtkødet - men kasser den hvide hinde under skallen, som kan give en bitter smag)
  • 1 tsk tørrede chiliflager
  • 1 stor buket timian
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 ½ liter vand
  • Til suppen:
  • Kyllingebryst skåret i tern, samt grøntsager i mundrette bider. Jeg har brugt grønkål og squash skåret til squash-nudler, og brød som tilbehør
Udskriv opskrift
6 timer
Fremgangsmåde

Kom alle råvarerne til fonden i en gryde, og tænd for varmen lidt under middelvarm, sæt låg på og lad det langsomt koge op. Når det småkoger, skrues helt ned for varmen – på mit komfur er det på det laveste blus – så det blot simre svagt.

Nu skal det have lov at stå i mange timer. Gerne 6-8 timer.

Når fonden er blevet mørk og fyldt med smag, så hældes det gennem en sigte i en skål og stilles på køl.

Dagen efter er det lige til at skrabe overskydende fedt af toppen og den gelé-agtige fond er klar til at blive varmet til en god fyldig suppe, hvor der blot skal tilsættes lidt grøntsager, lidt kylling, nudler eller hvad man nu er til. Den vil også være helt og aldeles fremragende som en klassisk kyllingesuppe med kødboller og små gulerodstern …

Jeg tror faktisk, vi skal prøve den næste gang med små krydrede kyllingeboller i.