Butternut Squash suppe
En krydret og fyldig cremet butternut squash suppe med gulerødder og krydderurter – en virkelig nem og mættende efterårssuppe, som er perfekt på travle hverdage og som glimrende kan laves i større portioner og fryses ned.
Butternut squash er en herlig sag, som smager mildt, rundt og lækkert. Den giver nogle cremede supper og har man ikke lige lyst til suppe, så kan de også ovnbages med andet grønt eller man kan bruge dem i en græskartærte. For selv om den flotte grøntsag er lys uden på, så gemmer den på et flot orange frugtkød bag skallen.
Prøv også: få flere opskrifter på suppe her >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Butternut Squash Suppe
- 1 butternut squash, uden kerner, skåret i tern
- 4 gulerødder, i tern
- 2 stængler bladselleri, i tern
- 2 løg, i tern
- 4 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 5 frisk salvie, blade
- 1 stængel frisk rosmarin
- 1 tsk tørret timian
- 8 dl grøntsagsbouillon
- 1 tsk sød paprika, eller røget
- 0,50 øko citron, saft og revet skal
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 75 g cremefraiche 18 %
- 30 g græskarkerner, ristede
- 15 g hasselnødder
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom olie, løg, hvidløg, gulerødder, butternut græskar, bladselleri, salvie, rosmarin og timian i en stor gryde og sauter ved mellem varme i 5-10 minutter.
Kom grøntsagsboullion, salt, peber og paprika i og lad det simre i 20 minutter.
Blend grundigt til suppen er helt cremet, smag til med citron og evt mere salt og peber.
Server i skåle med lidt cremefraiche, et drys ristede græskarkerner, hasselnødder og bredbladet persille.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hey
Bare til orientering- nede i teksten står der at den serveres med ristede sesamkerner og ikke græskarkerner – det ses dog på billedet at du har brugt græskarkerner
God aften 😊
Hej Anja
Tak for at gøre mig opmærksom på det, jeg har rettet min tastefejl nu – men den er også lækker med sesam, så man kan frit bruge begge dele :)
Kh Ann-Christine
Hej, kan det passe at der slet ikke skal fløde i suppen. Den ser bare så lækker creamet ud på billedet? Har ikke ikke forsøgt at lave suppen endnu, men den står på menuen i weekenden :) Kh Gitte
Hej Gitte
Jeg kommer ikke fløde i denne suppe, men har en super god blender, der kan gøre selv grønkål cremet og fløjsblødt.
Du kan fint tilsætte en dl piskefløde, det smager også dejligt og gør helt sikkert suppen dejlig og ekstra fyldig
Kh Ann-Christine
Hej,
Jeg blev fantastisk glad for butternut squash suppen. Men jeg forstår ikke at du kan sautere i 1 spsk olie. Jeg brugte altså en del mere.
Hej Christian,
Mange tak for din hilsen, det er jeg glad for at høre!
Hvor meget olie, kommer lidt an på bunden i gryden – brug endelig bare efter behov
Kh Ann-Christine