Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/butternut-squash-suppe/

Butternut Squash suppe

En krydret og fyldig cremet butternut squash suppe med gulerødder og krydderurter – en virkelig nem og mættende efterårssuppe, som er perfekt på travle hverdage og som glimrende kan laves i større portioner og fryses ned.

Butternut squash er en herlig sag, som smager mildt, rundt og lækkert. Den giver nogle cremede supper og har man ikke lige lyst til suppe, så kan de også ovnbages med andet grønt eller man kan bruge dem i en græskartærte. For selv om den flotte grøntsag er lys uden på, så gemmer den på et flot orange frugtkød bag skallen.

Denne suppe er herlig, når den får lidt kraftig modspil af krydret chorizo – men som alternativ, så vil den også være skøn med et drys finthakket mellemstærk chili. Den må jo gerne varme lidt ekstra her i den kolde tid.

PT30M

Butternut Squash Suppe

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Antal4 pers.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Ingredienser
  • 1 butternut squash, uden kerner, skåret i tern
  • 4 gulerødder, i tern
  • 2 stængler bladselleri, i tern
  • 2 løg, i tern
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 5 frisk salvie, blade
  • 1 stængel frisk rosmarin
  • 1 tsk timian, tørret
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • 1 tsk sød paprika, eller røget
  • 1/2 øko citron, saft og revet skal
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Kom olie, løg, hvidløg, gulerødder, butternut græskar, bladselleri, salvie, rosmarin og timian i en stor gryde og sauter ved mellem varme i 5-10 minutter.

Kom grøntsagsboullion, salt, peber og paprika i og lad det simre i 20 minutter.

Blend grundigt til suppen er helt cremet, smag til med citron og evt mere salt og peber.

Server i skåle med lækker topping.

Forslag til servering
Hasselnødder, valnødder, græskarkerner og chorizo. Evt. creme fraiche og lidt friske krydderurter