Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hvid-pastasuppe/ Aftensmad Efterår, Familiefavoritter, Forår, Nem Hverdagsmad, Pasta, Sommer, Suppe, Vinter

Hvid pastasuppe

Velsmagende hvid pastasuppe med kylling fyldt med grøntsager og lækkerier!

Suppen er super nem at lave og dejlig cremet, når den groftrevede squash koger lidt ud i retten og sammen med fløden gør suppen smovset og skøn. Masser af bladselleri og spinat, og saftig kylling toppet med knasende sprød parmaskinke, som giver lidt salt og ekstra umami til retten.

Jeg bruger fennikelfrø, rosmarin og timian til at krydre denne dejlige suppe – og det skal du prøve, for det giver så lækker smag til retten.

Prøv også: opskrift på kyllingelasagne >>

Hvid pastasuppe
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT30M4
Ingredienser
  • 1 løg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, finthakkede
  • 2 tsk timian, tørret
  • 1 tsk rosmarin, tørret
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 5 dl kyllingebouillon
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 300 g squash, groftrevet
  • 2 stængler bladselleri, groftrevet
  • 400 g kyllingefilet
  • 300 g pasta muslingeskaller
  • 200 g baby spinat
  • 1 dl piskefløde
  • 100 g parmesan, friskrevet
  • salt
  • sort peber
  • olivenolie
  • Til servering
  • 90 g parmaskinke
  • 1 håndfuld frisk basilikum
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Læg parmaskinken på en bageplade med bagepapir og og bag i cirka 10 minutter ved 180 grader til parmaskinken er sprød.

Sauter løg i en gryde med olie ved middelvarme, til de bliver klare og bløde. Tilsæt hvidløg, timian, rosmarin, fennikelfrø, squash, bladselleri, grøntsagsboullion og kyllingboullion, samt det hele kyllingebryst. Varm det op til kogepunktet og lad det simre under låg i 10 minutter. Kom derefter pastamuslingeskallerne i og lad det simre videre under låg i yderligere 10 minutter til kyllingen er færdigtilberedt.

Tag det hele stykke kyllingebryst op af suppevandet og riv kødet fra hinanden med to gafler. Kom spinat og kyllingen tilbage i suppen, når pastaen er perfekt mør og smag suppen til med piskefløde.

Vend babyspinat og parmesanost i lige inden servering og drys med knust sprød parmaskinke og basilikum.