Fransk Løgsuppe


Fransk løgsuppe med hvidløg og ostebrød er en favorit, som jeg vender tilbage til år efter år, og særligt i efterårsmånederne, når det begynder at blive koldt.
Løgsuppe er en nem og lækker hverdagsret, budgetvenlig og smager virkelig skønt!
Suppe er for mig ægte comfortfood, det er så hyggeligt og emmer af hygge, stearinlys og kulde og mørke udendørs – og god varme og hygge indendørs.
Prøv også: Opskrift på lækre osteboller >>
Løgsuppe med ostebrød
- 700 g løg, skåret i tern
- 6 fed hvidløg, finthakkede
- 1 tsk sukker
- 1 tsk rød chili, finthakket
- 2 tsk timian, tørret
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 1 spsk balsamico
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Derudover
- 8 skiver brød, fx grydebrød
- 125 g frisk mozzarella, skåret i skiver
- 2 fed hvidløg, skåret i halve
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Kom løg, hvidløg og olivenolie i en gryde og sauter ved middelvarme, til løgene er klare og bløde. Tilsæt sukker og rør fortsat godt rundt, til det karamelliserer, og løgene bliver lidt mørkere.
Kom chili, timian, grøntsagsbouillon og balsamico i gryden, kog op og lad det simrekoge svagt i 20 minutter. Smag til med salt, peber og evt. mere balsamico.
Hviddløgsostebrød
Gnid brødskiverne med overskåret hvidløg, fordel skiver af mozzarella på og sæt brødskiverne på en bradepande med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 10 minutter, til osten smelter.
Server suppen i skåle med de varme ostebrød til.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Superlækker opskrift. Der er ikke noget så godt som varm suppe på en kold dag. Uhmmmm :-)
Enig, Maggie! -og så er den tilmed så nem at lave :-)
Det lät VERKLIGT gott!! Tack för receptet! Kul, vi har både lite recepttema i dag tydligen! : ) Mari. ( vackert foto..)
Uhmm.. Lyder lækkert :-)
Tak for opskriften.. Skal vist afprøves i aften!
Hej Mari, tak -ja nogengange går der lidt madbloggeri i den ;-)
Gitte, -så håber jeg du kan lide det… -mon ik du ka´ :-)
Det smagte SÅ skønt.. Og sønnike på 14 var vild med det!! Resten kom i fryseren til en dag jeg skal smovse :-)
Det lyder virkelig lækkert. Det må jeg prøve en dag, snart :)
Gitte, det er nok ikke sidste gang du laver den suppe ;-) -Godt du kan lide den.
Johanna,
Velkommen her til siden :-) -Den er også god den suppe…
Behøvs man altså vente med at lave suppen, til bladene på træerne skifter farve?
Sidder faktisk her og savler helt ukontrolleret! ;)
Ps, elsker bare din blog! Tak for inspiration gang på gang på gang!
:) Jeg elsker den også på alle tidspunkter af året! Det er så lækkert :)
Tusind tak for de søde ord, det gør mig rigtig glad.
Hej!
Fantastisk blog – inspirerende; både i ord og billeder.
…jeg så dine chilicheesescones og blev ledt videre til løgsuppen, som vist nok lige ryger på weekendens menu. Kan man bruge rødløg i stedet for?
//May Marisa
Hej May Marisa,
Ja, det kan du sagtens. Det smager også vildt dejligt!
Rigtig god fornøjelse og tusind tak for de søde ord :)
Kh AC
Hej :-)
Virkelig god blog!
Jeg havde tænkt at rode mig ud i denne lækre sag i aften, men fandt så ud af at jeg ikke har grønsagbouillon :-( Kan man bruge hønsebouillon eller Herbamare urtebouillon?
MVH Stephanie
Ja, det kan du sagtens. Det er også ofte min favorit :)
Kh Ann-Christine
Skal det ikke blendes? mvh Katrine
Nej, det skal det ikke :)
Det kan du selvfølgelig godt gøre, men det er ikke hensigten med en løgsuppe
Ok – ser rigtig lækkert ud
Tusind tak for en super hjemmeside som jeg bare nyder at besøge dagligt :-)
Glæder mig til at lave suppen, men har ikke prøvet det før, så håber lige på et par fif: skal hvidløgene hele i og skal de så ikke fjernes inden vi skal spise? Hvordan gør du med chilien? På forhånd tak :-)
Jeg kommer dem i finthakket eller grofthakket – og de bliver søde og bløde og smager fantastisk i suppen.
Chilien er gerne finthakket rød chili, af mellemstyrke og den spiser vi også :) Men det kan selvfølgelig justeres til efter smagsløg.
Tusind tak for din søde hilsen ♡ det er dejligt at høre!
Dejlig dag til dig
Kh AC
Tak for svar. Suppen smagte rigtigt dejligt ? Får så afgjort flere komplimenter for min mad efter jeg har opdaget Valdemarsro, så tak igen ?
Årh, hvor er det dejligt at høre ♡♡♡
Tak for din søde hilsen!
Kh AC
Kan man erstatte chili med noget andet?
Du kan fint undlade det
Hej :-)
Ville bare høre om suppen egner sig til at blive lavet dagen før?
God aften :-)
Vh
Charlotte
Hej Charlotte
Ja, det kan den fint :)
Kh AC
Tusind tak :-)
Suppen efter din opskrift var en stor succes, super forret på en juleaften.
Dejligt at høre, tak for din fine tilbagemelding på opskriften
rigtig glædelig jul
Kh AC
Tak for en lækker opskrift! Du nøjedes jeg godt nok med suppen, og droppede derfor ostebrødet, men er der noget du kan anbefale som tilbehør? Jeg spiste lidt over halvdelen af hele portionen, og det var ikke længe det mættede – men det er jo også kun løg og vand egentlig :)
Hej Søren
Vi laver altid ostebrød til suppen, så mætter den godt og længe. Men ellers prøv evt med ristede kikærter, hvis du gerne vil undgå brødet.
Kh AC
Vil tørret chili (I krydderi form ) kunne bruges
Ja, det kan du fint :)
Kh AC
Kan suppen blendes? Mine børn fortæller, ikke at kunne se, hvad der er i duppen :0)
Prøv endelig og se hvad du synes om det, det tænker jeg mest er et spørgsmål ‘smag og behag’ :)
Jeg mente, fortrækker -ikke fortæller 🙈😅
Oh en lækker sag!
Jeg brugte også et par pastinakker som mine små fyre havde øvet skrælleteknik på, og blendede den med en sjat fløde. Det faldt i god smag her hos os. Og med en kålpølse til :)
Happy Happy!
Det lyder skønt! Tak for din søde hilsen :)
Kh Ann-Christine
det sku en svær sag men kom i mål :)
Hej,
er der en speciel grund til, at du i din løgsuppe skriver, at løgene skal skæres i tern?
På billedet er det skiver, og i alle andre opskrifter, jeg har set (efter at have hakket dem alle sammen) er de også i skiver…
Jeg er sikker på, det bliver godt; undrede mig bare.
Kh Julie
Du skriver at man serverer ostebrød til, men på billedet er brødene lagt ned i suppen. Hvad fungerer bedst? Og hvad gør forskellen?
Den traditionelle franske servering af løgsuppe er med ostebrødet i suppen – og hvad der er bedst er udelukkende et spørgsmål om smag og behag, så prøv dig endelig frem
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Udgaven for de utålmodige… Løg karamelliserer helt af sig selv, uden hjælp fra sukker (eller honning, som nogle opskrifter bruger). Det tager bare liiige lidt længere end 20 minutter. Mere sådan små 5+ timer ved meget lav varme og hyppig omrøring. Men smagen… den vejer så absolut op for tidsforbruget, og man kan jo lave en større mængde på en gang og fryse ned. Og så er der nogle, der påstår, at den helt rigtige måde at skære løgene til løgsuppe ud på, er på langs, følgende linjerne på løget, vifteagtigt, så at sige. Bestemt heller ikke den hurtigste fremgangsmåde, men med lidt øvelse giver det nogle meget ensartede strimler, der hverken er for korte eller for lange.
Solen skinnede i eftermiddag efter tåge indtil først på eftermiddagen, men det var koldt.
Netto havde løg på tilbud 2 kg. for 10 kr. så der stod løgsuppe til aften og jeg er helt vild med din løgsuppe den smager fantastisk.
og jeg har til i morgen igen jeg har set at det bliver koldt.