Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/logsuppe/

Fransk Løgsuppe

Fransk løgsuppe med hvidløg og ostebrød er en favorit, som jeg vender tilbage til år efter år, og særligt i efterårsmånederne, når det begynder at blive koldt.

Løgsuppe er en nem og lækker hverdagsret, budgetvenlig og smager virkelig skønt!

Mit bud på den lækre løgsuppe er lidt anderledes end den klassiske franske version, da jeg fx bruger grøntsagsboullion i stedet for oksefond, da jeg godt kan lide den mildere smag som det giver suppen. Man kan fint blot bruge den bouillion/fond man foretrækker.

Prøv også: Opskrift på lækre osteboller >>

PT30M

Løgsuppe med ostebrød

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 600 g løg, skåret i skiver
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk chili, finthakket
  • 1 tsk timian, tørret
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk rørsukker
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • Derudover
  • 4 skiver brød
  • 125 g frisk mozzarella, skåret i skiver
  • 2 fed hvidløg
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Kom løg, hvidlåg og olivenolie i en gryde og sauter ved middelvarme, til løgene er klare og bløde. Tilsæt sukker og rør godt rundt til det karamellisere blot en anelse.

Kom chili, timian og grøntsagsboullion i gryden, kog op og lad det simrekoge svagt i 20 minutter.

Hvidløgsostebrød
Gnid brødskiverne med overskåret hvidløg, fordel skiver af mozzarella på og sæt brødskiverne på en bradepande med bagepapir og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter, eller til osten smelter.

Server suppen i skåle med de lækre ostebrød til.