Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/logsuppe/

Fransk Løgsuppe

Fransk løgsuppe med hvidløg og ostebrød er en favorit, som jeg vender tilbage til år efter år, og særligt i efterårsmånederne, når det begynder at blive koldt.

Løgsuppe er en nem og lækker hverdagsret, budgetvenlig og smager virkelig skønt!

Mit bud på den lækre løgsuppe er lidt anderledes end den klassiske franske version, da jeg fx bruger grøntsagsboullion i stedet for oksefond, da jeg godt kan lide den mildere smag som det giver suppen. Man kan fint blot bruge den bouillion/fond man foretrækker.

Prøv også: Opskrift på lækre osteboller >>

PT30M

Løgsuppe med ostebrød

4 pers.    30 min.
4 pers.
Ingredienser
  • 600 g. alm. løg, skæres i skiver
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk chili (eller efter hvor stærkt, du synes den skal være)
  • 1-2 tsk salt
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk rørsukker
  • 800 ml god grønsagsboullion, fx herbamare
  • Tilbehør:
  • Brød, ost og hakket hvidløg
Udskriv opskrift
30 min.
Fremgangsmåde

Olivenolie, løg og hvidløg kommes i en gryde og sauteres ved middelvarme, til løgene er klare og gennemsigtige.

Resten af ingredienserne kommes i gryden. Kog op og lad det simre i minimum 15 minutter, smag til om der skal mere salt, sukker, chili eller timian i suppen.

Gnid brødene med overskåret friske hvidløg og fordel friskrevet ost på. Bag ostebrødene i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft til osten smelter.

Server brødene som tilbehør til suppen, eller kom dem oven på suppen som en del af anretningen.