Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/champignonsuppe/ Aftensmad Natmad, Suppe, Vegetar

Champignonsuppe

Cremet og fyldig champignonsuppe med godt brød til, er lige hvad jeg har lyst til på denne efterårsdag.

Champignon er særligt et hit i efteråret og vintermånederne, men retter med champignon smager nu dejligt året rundt. Om efteråret er der næsten ikke er noget bedre end en hurtig omgang svampe i fløde på godt brød og bare at begynde at snige champignoner i diverse varme retter, omeletter og andet godt.

Prøv også: min opskrift på kartoffelsuppe >>

PT45MPT30M4

Champignonsuppe

Tid i alt45 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 2 løg, i tern
  • 3 fed hvidløg, finthakkede
  • 4 spsk hvedemel
  • 1,50 liter grøntsagsbouillon
  • 750 g champignon, skåret i skiver
  • 1 dl piskefløde
  • 50 g smør, til stegning
  • 1 knivspids muskatnød, friskrevet
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 4 forårsløg, i ringe
  • 4 skiver brød, evt grydebrød
  • 50 g champignon, smørristede på en pande
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Sauter løg og hvidløg i en gryde med smør ved middel­ varme, til løgene er bløde og klare.

Drys mel over, rør godt igennem og pisk grøntsagsbouillon i lidt efter lidt.

Kom champignonerne i gryden og lad det simre i 5 mi­nutter. Smag suppen til med piskefløde, muskatnød, salt og peber. Varm op til kogepunktet lige inden servering.

Server med forårsløg, lidt smørristede svampe og godt brød.