Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/champignonsuppe/

Champignonsuppe

Cremet og fyldig champignonsuppe med godt brød til, er lige hvad jeg har lyst til (igen) i dag!

Champignon i det hele taget hitter stort hos mig året rundt, og lige nu i skiftet mellem sensommer og efterår, er mine tanker mere og mere i retning af nye lækre retter med svampe og champignon. På denne tid af året er der jo næsten ikke er noget bedre end en hurtig omgang svampe i fløde på godt brød, denne yndlings en cocotte ret til morgenmad og bare at begynde at snige champignoner i diverse varme retter, omeletter og andet godt.

PT30M

Champignonsuppe

Tid i alt30 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 2 løg, i tern
  • 3 fed hvidløg, finthakkede
  • 4 spsk hvedemel
  • 1,50 liter grøntsagsbouillon
  • 750 g champignon, skåret i skiver
  • 1 dl piskefløde
  • 50 g smør, til stegning
  • 1 knivspids muskatnød, friskrevet
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 4 forårsløg, i ringe
  • 4 skiver brød, evt grydebrød
  • 50 g champignon, smørristede på en pande
Udskriv 
Fremgangsmåde

Sauter løg og hvidløg i en gryde med smør ved middel­ varme, til løgene er bløde og klare.

Drys mel over, rør godt igennem og pisk grøntsagsbouillon i lidt efter lidt.

Kom champignonerne i gryden og lad det simre i 5 mi­nutter. Smag suppen til med piskefløde, muskatnød, salt og peber. Varm op til kogepunktet lige inden servering.

Server med forårsløg og godt brød.