Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/croutoner/

Croutoner

Hjemmelavede sprøde croutoner er et hit i salatskålen. Brug dem også på suppe og i mange andre dejlige salater og ikke kun i cæsarsalat, hvor de jo nærmest er helt obligatoriske

Når jeg har en rest brød, så laver jeg gerne sådan en portion her. Man kan bruge hvilket som helst brød eller boller og smager virkelig godt – kan slet ikke sammenlignes med selv de bedste købe-croutoner. Hvor længe de holder sig, afhænger af hvor sprødt / tørt de bliver bagt eller ristet. Jo sprødere, jo længere holdbarhed.

Prøv også  opskrift på sprød salat topping >>

PT25M

Croutoner

Tid i alt25 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed2 dage
Antal1 portion
Ingredienser
  • 2 skiver brød, fx grydebrød
  • 1 tsk frisk timian, finthakket
  • 3 spsk olivenolie, eller smør
  • 1 tsk flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Skær brødet ud i små tern og vend det med timian, olivenolie, salt og peber.

Rist brødternene sprøde på en varm pande med smeltet smør eller olie under hyppig omrøring, eller vend dem med olie og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15 minutter, til de er sprøde.

Lad dem køle lidt af og server dem på en salat eller som topping til suppe