Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/croutoner/

Croutoner

Hjemmelavede sprøde croutoner er et hit i salatskålen. Brug dem også på suppe og i mange andre dejlige salater og ikke kun i cæsarsalat, hvor de jo nærmest er helt obligatoriske

Når jeg har en rest brød, så laver jeg gerne sådan en portion her. Man kan bruge hvilket som helst brød eller boller og smager virkelig godt – kan slet ikke sammenlignes med selv de bedste købe-croutoner. Hvor længe de holder sig, afhænger af hvor sprødt / tørt de bliver bagt eller ristet. Jo sprødere, jo længere holdbarhed.

Tip: de er også skønne som en lille snack til ungerne, i så fald kan man med fordel komme mindre salt i. 

Prøv også denne opskrift på sprød salat topping 

PT15M

Croutoner

2-3 portioner    15 min.
2-3 portioner
Ingredienser
  • 2-3 skiver daggammelt brød - fx grydebrød eller lign
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk tørret timian eller frisk timian
  • 1 tsk flagesalt
  • friskkværnet sort peber
Udskriv opskrift
15 min.
Fremgangsmåde

Skær brødet ud i små tern og vend det med olivenolie, salt, friskkværnet sort peber og timian.

Steg det sprødt på en varm pande under hyppig omrøring eller bag croutonerne i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter til de er sprøde.

Lad dem køle lidt af, hvorefter de kan serveres på en salat eller opbevares i en lufttæt beholder.