Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aertesuppe/

Ærtesuppe

Ærtesuppe er virkelig lækkert, både når der er friske ærter i sæson og med ærter fra fryseren.

Suppen er mild, cremet, lækker og passer skønt både til efteråret og vintermånederne og som en lækker sommersuppe.

Man må ikke gå ned på toppings, når det gælder suppe. Jeg servere den gerne med saltede mandler og friske bælgede ærter (når de er i sæson), hvis det skal være lidt festligt, så prøv med ristede kammuslinger på.

Prøv også: opskrift på foccacia >>

PT15M

Ærtesuppe

Tid i alt15 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 2 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 600 g ærter, frosne, eller friske
  • 1 tsk timian, tørret
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 1 dl mandler, saltede
  • 1 dl cremefraiche 18 %
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kom løg og hvidløg i en gryde med olie og sauter løgene ved middelvarme, til de er klare og bløde.

Tilsæt ærter og timian, rør rundt og tilsæt derefter grøntsagsbouillonen. Læg låg på og lad det simre i 5­-7 minutter.

Hæld fløde i og blend suppen, til den er helt cremet og ensartet i konsistensen. Smag til med salt og peber.

Server suppen med cremefraiche og grofthakkede saltmandler