Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aertesuppe/

Ærtesuppe

Ærtesuppe er virkelig lækkert, både når der er friske ærter i sæson og med ærter fra fryseren.

Suppen er mild, cremet, lækker og passer skønt både til efteråret og vintermånederne og som en lækker sommersuppe.

Man må ikke gå ned på toppings, når det gælder suppe. Jeg servere den gerne med saltede mandler og friske bælgede ærter (når de er i sæson), hvis det skal være lidt festligt, så prøv med ristede kammuslinger på.

PT15M

Ærtesuppe

Tid i alt15 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 2 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • 600 g ærter, frosne
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk timian, tørret, eller 3 spsk frisk timian, finthakket
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Topping fx.
  • 1 dl mandler, saltede
  • 1 dl cremefraiche 18 %
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Sauter løg, hvidløg og olie i en gryde til de er gyldne og bløde, men ikke tager farve.

Tilsæt ærter, timian og grøntsagsboullion.

Lad simrekoge i 5-7 minutter, hvorefter suppen blendes.

Smag til med fløde, en anelse salt og friskkværnet sort peber.

Suppen anrettes med toppings af fx hakkede saltede mandler og cremefraiche