Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aertesuppe/

Ærtesuppe

Jeg blev spurgt om en opskrift på ærtesuppe på min facebook forleden dag, og jeg fik efterfølgende så meget lyst til ærtesuppe, at jeg slet ikke kunne vente på de første danske frisk ærter. I stedet snuppede jeg en bakke af de italienske og denne suppe kommer vi til at nyde nogle gange i løbet af sommeren. Den kan naturligvis laves på frosne ærter, hvis man er helt uden for sæson – men de friske ærter giver en lidt grovere konsistens, som jeg synes er fantastisk!

Man må ikke gå ned på toppings, når det gælder suppe og denne suppe smager simpelthen så lækkert med lidt salt tilbehør. Så jeg valgte at saltriste en håndfuld mandler, riste lidt god bacon og nippe lidt spæde skud af min nysåede persille.

PT15M

Ærtesuppe

4 pers.    15 min.
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
15 min.
Fremgangsmåde

Sauter løg, hvidløg og olie i en gryde til de er gyldne og bløde, men ikke tager farve.

Tilsæt ærter, timian og grøntsagsboullion.

Lad simrekoge i 5-7 minutter, hvorefter suppen blendes.

Smag til med fløde, en anelse salt og friskkværnet sort peber.

Suppen anrettes med toppings af fx hakkede saltede mandler og persille.