Oksehalesuppe


Oksehalesuppe med gulerødder og porre er en af de dejligste simresupper, som smager helt fantastisk.
Den klare suppe er fyldt med næring, smag og det mest smørmøre kød, man kan drømme om.
Jeg lader den simre med oksehalerne i timevis ved lav varme, så bliver kødet mørt som smør og benene i oksehalerne giver masser af saft og kraft til suppen. Det kan varmt anbefales, både til en lækker aftensmad, til gæstemad og til en forret.
Prøv også: opskrift på gule ærter >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Oksehalesuppe
- 1 kg oksehaler
- 3 spsk olivenolie
- 2 porre, halveret
- 3 gulerødder, i tern
- 3 stængler bladselleri
- 1 løg, skåret i både
- 3 fed hvidløg, halveret
- 25 g koncentreret tomatpuré
- 1 tsk sød paprika
- 4 stængler frisk timian
- 5 stængler persille
- 2 laurbærblade
- 1 tsk peberkorn
- 2 dl rødvin
- 1,50 liter vand - til det dækker
- 1 spsk æblecidereddike
- 1 tsk sukker
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 2 gulerødder, i små tern
- 1 porre, skåret i tynde ringe
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Del oksehalerne i ledene, hvis de ikke allerede er delt. Skær synligt fedt af oksehalerne. Dup oksehalerne tørre med et stykke køkkenrulle. Brun oksehalerne godt af på alle sider i en stor gryde i olie.
Kom gulerødder, porre, løg, hvidløg, bladselleri og tomatpure i gryden og sauter i et minuts tid. Tilsæt paprika, timian, persille, laurbærblade, peberkorn, rødvin og koldt vand til det dækker kød og grønt. Kog langsomt op til kogepunktet.
Fjern evt skum på overfladen, sæt låg på og lad retten simre i ved smag varme 3-4 timer. Skum suppen et par gange undervejs.
Tag de møre oksehaler op og sæt til side på en tallerken.
Sigt suppen 2 gange gennem en fintmasket sigte og kasser grøntsagerne og urterne. Kom den sigtede klare suppe tilbage i en ren gryde og hold den varm. Kom gulerødder og porre i suppen og lad det simre i 10 minutter.
Pil det møre kød fra oksehalerne og riv det fra hinanden med to gafler.
Smag suppen godt til med salt, peber, æblecidereddike og sukker – og server suppen med gulerødder, porre og kødet fra oksehalerne.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
En efterlønner gourmand som jeg har jo oceaner af tid til at kæle max om maden, og har med stort held ad flere omgange diverteret med at servere oksehalesuppe, til stor fornøjelse for gæsterne. Mange gode ingredienser i din opskrift Ann-Christine, brugt som inspiration. Jeg runder gerne det hele af med en hjemmelavet gastrik, – bare som tip til dem der har mod og lyst til at prøve det også. Det giver ekstra dybde og rundhed synes jeg, – men ellers tak for god opskrift!
Hej Asbjørn
Mange tak for din fine hilsen, hvor lyder det dejligt med ekstra god tid til at nyde madlavningen :)
God ide med lidt gastrik til denne suppe, tak for ideen
Kh Ann-Christine
Skærer man ‘huden’ af halerne først, eller kommer det med?
Det er nemmest at pille kødet hvis det er skåret af, så det plejer jeg at gøre.
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Hej!
Skal man smage til med æblecidereddike, sukker, salt og peber eller hvornår skal det i?
☺️
Ja præcis – jeg har lige opdateret så det er mere klart :)
rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine