Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/beef-wellington/ Aftensmad Efterår, Festmad, Forår, Nytår, Sommer, Vinter

Beef Wellington

Den lækre klassiker Beef Wellington er en klassisk engelsk ret med oksekød, svampe, skinke og sprød butterdej.

Det smager vidunderligt og selv om der er en del trin i opskriften, så er retten  nu ikke vanskelig at tilberede. En del af den kan tilberedes og laves i forvejen, hvilket blot gør den skønne ret endnu mere skøn til festlige middage, som fx nytårsaften.

Prøv også: mine bedste opskrifter til nytårsaften >>

Beef Wellington
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT1H30MPT60M6
Ingredienser
  • 1 kg oksemørbrad
  • 2 spsk grov sennep
  • 1 spsk dijon sennep
  • 500 g champignon, i skiver
  • 2 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk trøffeltapenade, eller trøffelolie
  • 140 g serranoskinke
  • 400 g butterdej
  • 1 æg, sammenpisket
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 spsk olivenolie, til stegning
  • 1 spsk smør, til stegning
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Puds mørbraden af for sener og sørg for at den er ensartet i tykkelse og form, hvis den er mindre i enderne, så skær disse fra og gem dem til en anden ret. Dup mørbraden med køkkenrulle. Lad kødet hvile på køkkenbordet i en halv time og dup den godt af igen.

Varm en pande op med olie. Kom smør på og lad det bruse af. Brun mørbraden godt af på alle sider, til den har fået en flot stegeskorpe. Tag af varmen, krydr med salt og friskkværnet peber og smør den op med dijonsennep og fuldkornssennep. Lad den hvile på et skærebræt, mens den trækker smag.

Kom lidt ekstra olie på panden og rist champignon ved høj varme til de har en smuk gylden stegeskorpe. Skru lidt ned for varmen og sauter løg, hvidløg og timian sammen med de ristede svampe til løgene er bløde. Tag af varmen og hak svampe- og løgblandingen fint. Kom lidt trøffeltapenade eller trøffelolie i svampeblandingen og smag til med salt og friskkværnet peber.

Kom et stykke husholdningsfilm på køkkenbordet og fordel serranoskinken på filmen, så hvert stykke ligger en cm ind over det næste. Fordel derefter svampe- og løgblandingen på i et ensartet lag. Læg oksemørbraden på, rul den sammen til en stramt indpakket pakke, luk enderne med skinke. Brug husholdningsfilmen som støtte til at få mørbraden flot og stramt pakket ind.

Mørbraden kan nu sættes på køl natten over pakket ind i film eller man kan gå direkte videre til næste trin i opskriften.

Butterdejsindpakning
Læg butterdej på et stort skærebræt. Dup skinken omkring mørbraden tør for evt væde og læg den indpakkede mørbrad på butterdejen. Fold butterdejen stramt omkring den indpakkede mørbrad og luk enderne godt. Læg den på et stykke bagepapir i et ovnfast fad med lukningen vendt ned.

Pensl med sammenpisket æg og skær evt mønster i butterdejen meden skarp kniv.

Bagning af Beef Wellington
Sæt stegen i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft og skru straks ned til 190 grader. Bag i 30-4o minutter til butterdejen er gyldensprød og mørbraden har en kernetemperatur på omkring 56 grader. Lad stegen hvile i 15 minutter og skær derefter ud i tykke skiver af 1,5 cm med en skarp kokkekniv eller brødkniv.