Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/vinaigrette/

Vinaigrette – den skønneste nemme dressing til salat

Vinaigrette er en helt fast del af vores salater herhjemme. Det er den dressing, jeg rører sammen på et splitsekund når aftensmaden er klar og jeg lige hurtigt vil vende en salat sammen.

Olie, æbleeddike, honning, dijon og en smule salt og peber. Det lyder jo alt for enkelt til at være en opskrift i sig selv, men vendt i en skål rucola, grønne blandede salatblade, finthakket kål, sommersalat eller lign, og så kan den fint serveres til maden.
Ekstra godt og lækkert bliver det at toppe salaten med bær, nødder, feta eller lign – men det er strengt taget ikke nødvendigt. Grøn salat med vinaigrette kan snildt serveres som den er.

Vinaigrette er virkelig enkelt og nem – og alligevel er det en af dem, som jeg rigtig ofte bliver spurgt til opskriften på, når vi har gæster.

Jeg bruger altid honning og sennep i vinaigrette. Det smager fantastisk! Og mht honning, så har jeg tænkt mig at fortælle lidt mere om det skønne naturprodukt i dagens blogindlæg, for jeg var nemlig fornylig på besøg hos Jakobsens, som laver honning. Eller det gør bierne, jo naturligvis – men Jakobsens sørger for at biernes fine produktion, når ud til forbrugerne.

PT5M

Vinaigrette

1 portion    5 min.
1 portion
Ingredienser
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 spsk æbleeddike (eller citronsaft)
  • 1 spsk honning
  • 1-2 tsk dijonsennep
  • flagesalt og friskkværnet peber
Udskriv opskrift
5 min.
Fremgangsmåde

Kom det hele i en skål og rør det sammen til vinaigretten er ensartet i konsistensen.

Alternativt kan det rystes sammen i et glas med låg.

Vinaigrette kan opbevares i køleskabet en lille uges tid.