Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/thaisuppe-kylling/

Thaisuppe med kylling og kokosmælk

Krydret og fyldig thaisuppe med kylling og kokosmælk er en af mine favoritter!

Når vi laver thaisuppe herhjemme kan vi perfekt afstemme styrken fra chili, så den også er god for små chiliforskrækkede smagsløg. Jeg undlader i øjeblikket, at komme chili i under tilberedningen (eller bruger kun meget lidt), og så topper vi med finthakket chili og chili skåret i ringe ved servering.

Til Johan og Julie kommer jeg gerne et par håndfulde frisktkogte nudler i suppen.

PT30M

Thaisuppe med kylling og kokosmælk

Tid i alt30 min.
Arbejdstid20 min.
Antal4 pers.
Holdbarhed2 dage
Ingredienser
  • 2 kyllingebryst
  • 1 spsk kokosolie, eller olivenolie
  • 1 løg, skåret i både
  • 5 champignon, renset og skåret i både
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 l kyllingefond
  • 2 stængler citrongræs
  • 20 g ingefær, skrællet og skåret i tynde skiver
  • 1 galangarod, skrællet og skåret i tynde skiver (kan undlades og erstattes af ingefær)
  • 10 g frisk gurkemeje, skrællet og finthakket (kan undlades)
  • 3 kefirblade, fjern stilken i midten og striml bladene fint (kan undlades)
  • 1 rød chili, (kan undlades hvis retten skal serveres for børn)
  • 1 tsk kokossukker, eller rørsukker
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 spsk fishsauce
  • 10 cherrytomater, skåret i kvarte
  • 1/2 rød peberfrugt, i strimler
  • 1 lime, saften herfra
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1/2 rød chili, skåret i ringe til anretning (kan undlades)
  • 125 g nudler, evt. lidt nudler (kan undlades)
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Skær kyllingebryst i mundrette stykker og sauter dem hurtigt i en sauterpande med kokosolie.

Tag kyllingestykkerne op og læg dem på en tallerken, mens grøntsagerne sauteres.

Kom champignon på panden og brun dem ved høj varme.
Tilsæt løg, hvidløg, ingefær, gurkemeje, galangarod, kefir (evt finthakket rød chili efter smagsløg og mod) samt kyllingefond/bouillon.

Skru ned for varmen og kom kyllingestykkerne i.

Skær enderne af citrongræs og halver dem. Bank dem med en tung kniv, så de lige bliver lidt kvast – tilsæt dem i retten sammen med kokosmælk og fishsauce.

Lad det simre i 10-12 minutter.

5 minutter inden servering tilsættes tomater, peberfrugt og retten smages til med lime, fishsauce og evt en smule kokossukker eller rørsukker

Serveres i skåle eller dybe tallerkener toppet med frisk koriander og evt friske chili, skåret i ringe.

P.S husk – citrongræs og kefirblade skal ikke spises, de er kun tilsat for at give smag til suppen, men er en kedelig oplevelse at tygge i.