Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/thaisuppe-kylling/

Thaisuppe med kylling og kokosmælk

Krydret og fyldig thaisuppe med kylling og kokosmælk er en af mine favoritter! Og når vi laver thaisuppe herhjemme kan vi perfekt afstemme styrken fra chili, så den også er god for små chiliforskrækkede smagsløg. Jeg undlader i øjeblikket, at komme chili i under tilberedningen (eller bruger kun meget lidt), og så topper vi med finthakket chili og chili skåret i ringe ved servering. Jeg kommer også et par håndfulde frisktkogte nudler i suppen til Johan og Julie.

PT30M

Thaisuppe med kylling og kokosmælk

4 pers.     30 min.
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
30 min.
Fremgangsmåde

Skær kyllingebryst i mundrette stykker og sauter dem hurtigt i en sauterpande med kokosolie. Tag kyllingestykkerne op og læg dem på en tallerken, mens grøntsagerne sauteres.

Kom champignon på panden og brun dem ved høj varme, tilsæt løg, hvidløg, ingefær, gurkemeje, galangarod, kefir (evt finthakket rød chili efter smagløg og mod) samt kyllingefond/bouillon. Skru ned for varmen og kom kyllingestykkerne i.

Skær enderne af citrongræs og halver dem. Bank dem med en tung kniv, så de lige bliver lidt kvast – tilsæt dem i retten sammen med kokosmælk og fishsauce.

Lad det simre i 10-12 minutter.

5 minutter inden servering tilsættes tomater, peberfrugt og retten smages til med lime, fishsauce og evt en smule kokossukker eller rørsukker

Serveres i skåle eller dybe tallerkener toppet med frisk koriander og evt friske chili, skåret i ringe.

P.S husk – citrongræs og kefirblade skal ikke spises, de er kun tilsat for at give smag til suppen, men er en kedelig oplevelse at tygge i.