Tom Yum suppe
Tom Yum suppe er en af mine favorit supper i det thailandske køkken. Jeg spiste min første Tom Yum suppe i Thailand på backpackerrejse gennem landet sammen med Martin, før vi fik børn. Det var pudsigt at opleve og smage, hvor forskellig den suppe er fra by til by og i de forskellige områder.
I Chang Mai fik jeg en en skål Tom Yum suppe der var så pivstærk at tårerne trillende ned ad kinderne på mig og jeg kan ellers godt lide mad med et chilikick. – siden har vi altid takket ja tak, når vi blev spurgt, om suppen skulle være “turist stærk”.
Prøv også: opskrift på asiatisk kyllingesuppe >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Tom Yum Suppe
- 150 g rejer, store
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 1 spsk tom yum pasta
- 150 g champignon
- 5 skalotteløg, i tynde både
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 stængel citrongræs, banket på langs
- 3 kaffirblade
- 1 spsk galangarod, finthakket (kan undlades)
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 1 tsk sukker
- 2 spsk fishsauce
- 2 rød chili
- 5 cherrytomater, skåret i kvarte
- 2 spsk kokosmælk, evt
- Til servering
- 1 lime, saften herfra
- 1 rød chili, skåret i ringe
- 2 håndfulde frisk koriander
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fjern skallerne (undtagen halespidsen) på rejerne og skær et lille rids på undersiden af dem og fjern den lille sorte tarmstreng. Sæt rejerne til side og klargør alle ingredienserne til suppen.
Varm grøntsagsbouillon op i en gryde til kogepunktet og rør tom yum-pastaen i. Tilsæt rejer, champignoner, skalotteløg, hvidløg, citrongræs, kaffirlimeblade, galangarod, ingefær, sukker, chili og fishsauce. Lad suppen koge i 5 minutter og tilsæt tomaterne.
Smag til med limesaft, fishsauce, sukker og evt. kokosmælk – hvis du ønsker den afrundet med en blødere cremet smag.
Anret suppen i skåle og drys med friskhakket koriander, revet limeskal, samt chili.
Som et alternativ til at komme chili i retten, kan man blot finthakke en almindelig rød chili og drysse den over til sidst alt efter smag, så kan alle være med.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg ville blive meget glad for om du kunne lave en Peking suppe 😊
Skøn ide! Det vil jeg skrive på min ideliste :)
Kh Ann-Christine
Forslag:
Kunne være en mega fed feature til din hjemmeside at når man holdte musen over en ingrediens i ingredienslisten, at der så poppede et lille billede op af hvad det er, evt med en lille billedetekst. Netop som man kender det fra eks online webshops hvor man får et billede produktet når man holder musne over. Specielt ved udenlandske opskrifter, hvor man ikke kender de fleste ingredienser ville dette være rigtig smart. :)
Hej Birgit,
Jeg har lavet det sådan at i bunden af hvert indlæg er en række tags på både kategorierne og ingredienserne som hører til opskriften. Hvis du under denne opskrift klikker på dem, kan du fx se flere opskrifter med kaffir mv. Det er planen at jeg også vil lave beskrivelse af hver ingrediens, men det er en større omgang at få skrevet alle de tekster, så det bliver lidt over tid … :)
Håber du kan bruge funktionen :)
Kh Ann-Christine
Jeg har nu serveret denne asiatiske suppe flere gange, og den er meget populær.
Jeg serverer store rejer og kogt laks til med nybagt brød.
Til dessert har jeg serveret æble/frugt crumble med flødeskum og is 😍😍 ….
Mit spørgsmål :
Kunne du skrive hvad jeg kunne bruge som hovedret.
Til et aftenmåltid, og til sultne mænd mangler jeg ideer til en hovedret…
Jeg ved godt, at jeg kunne servere suppen, brød og dessert, men …
Og tusind tak for gløgg ekstrakt… så skøn
Hej Mette,
Jeg ville servere den med stegte ris til.
Rigtig god fornøjelse og mange tusind tak for din søde hilsen :)
Kærlig hilsen
Ann-Christine