Congee Rissuppe med kylling


Congee Rissuppe med kylling er en virkelig lækker ret som er varmende, nærende og smager helt vidunderligt, når man tager sig tid til at lave den fra bunden.
Jeg laver den med hele kyllingestykker og jeg lover jer at det er det hele værd! Smagen er enestående, mild, cremet og fyldig. Det er så lækkert, godkendt af både børn og voksne her på matriklen – og jeg kan varmt anbefale jer at prøve den.
Prøv også: min opskrift på den vietnamesiske nudelsuppe Pho Ga >>
Congee Rissuppe med kylling
- 200 g grødris, eller sushiris
- 1 l grøntsagsbouillon
- 300 g kyllingebryst, gerne med ben
- 1 tsk ingefær, fintrevet
- Til servering
- 1 spsk soja
- 1 tsk sesamolie
- 2 stængler forårsløg, i tynde skiver
- 30 g cashewnødder
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 spsk sesamfrø, ristede
Skyl risene grundigt under rindende vand og kom dem derefter i en gryde med en lidt tyndt blandet grøntsagsboullion og den friskrevede ingefær.
Kog op under omrøring og skrue derefter ned for varmen.
Læg kyllingestykkerne med ben oven på risene i vandet og læg låg på. Lad det simre ved helt lav varme (2 eller 3 ud af 9). Det skal kun lige koge ganske svagt. Rør i gryden cirka hver 10 minut for at sikre at det ikke koger fast på bunden.
Når al væden er absorberet og kyllingen er perfekt mør og kødet nærmest falder af benene, så er retten klar til næste step.
Tag kyllingen op af gryden og lad det køle lidt af. Læg låg på gryden med ris, så risene ikke bliver kolde. Pil kødet af kyllingen. Kasser ben og skind. Skær kødet i mindre stykker og rør det i rissuppen.
Anret i skåle med et dryp soya og sesamolie, samt et fint drys forårsløg, cashewnødder, koriander og sesamfrø.
Det ser mega lækkert ud og skal helt bestemt prøves af ? Vil man evt kunne bruge brune ris?
Hej Camilla
Brune ris koger ikke ud, som risottoris, sushiris og grødris, så det vil ikke give den lækre grødkonsistens, men du kan da fint give det et forsøg og se hvad du synes om det :)
Kh Ann-Christine