Pho Ga – Vietnamesisk nudelsuppe med kylling


Pho Ga – den vietnamesiske nudelsuppe med kylling er lig med en vis nostalgi og fyldt af de fineste rejseminder fra vores yndlings Vietnam.
Da vi rejste rundt 5 uger i Vietnam sidste år, spiste vi nemlig Pho Ga rigtig ofte. Hvis ikke dagligt, så ihvertfald hver anden til tredje dag. Vietnamesisk nudelsuppe med kylling eller oksekød er et helt fast indslag i Vietnams mange gadekøkkener og Pho Ga var da rent faktisk også det allerførste første måltid, vi spiste i Vietnam i Ho Chi Minh City
Pho Ga - Vietnamesisk nudelsuppe med kylling
- 1 kyllinge skrog, + 1 1/2 l vand alternativt 1 l hønsebouillon
- 2 løg, skåret i både
- 2 gulerod, skrællede og halverede
- 1 kanelstang
- 6 hele nelliker
- 20 g ingefær, skrællet og skåret i skiver
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 2 tsk kokossukker, eller rørsukker
- 2 spsk fishsauce
- 2 spsk æblecidereddike
- Tilbehør
- 1 kyllingebryst, skåret i tern eller strimler
- 1 pakke nudler
- 2 tsk kokossukker, eller rørsukker
- 4 forårsløg, finthakket
- 1 rød chili, skåret i tynde ringe
- 150 g bønnespirer
- 1 håndfuld frisk mynte, inkl stængler
- 1 håndfuld frisk koriander, inkl stængler
- 1 håndfuld thaibasilikum, eller alm basilikum
- 1 lime
Kom skroget fra en kylling i en stor suppegryde med vand, løg, gulerødder, kanelstang, nelliker, ingefær, hvidløg, æbleeddike og fishsauce. Kog op og lad derefter simre svagt under låg i 2 timer.
Sigt skroget og fyld fra gennem en finmasket sigte. Kasser alt fyldet og skrog.
Kom suppen i en ren gryde og kom kyllingestykkerne i.
Lad det simre i 8-10 minutter, tilsæt nudler og smag til med lidt kokossukker eller rørsukker. Smag også om der skal mere fishsauce, salt, evt lidt peber eller lign i.
Anret alt fyldet på fade og tallerkner, så man selv kan forsyne sig og toppe sin suppe ved bordet.
Fordel suppen i skåle og server sammen med fyldet i fade.
Ved bordet kommer man så friske bønnespirer, krydderurteblade og chili på suppen, i de mængder man ønsker.
Dryp med lidt lime over og spiser derefter den varme suppe.
Prøv også at server lidt hakkede ristede cashewnødder til – det er også lækkert!
Tip
Suppen kan også sagtens laves på samme måde kogt på okseben og en god mør bøf i strimler, kalvekød, andeskrog + kød osv.
Hej Ann-Christine
Jeg er vegetar – kan man lave suppen uden kylling eller evt. erstatte den med noget andet? :)
KH Ida
Du kan sagtens lave den vegetar og så koge en grøntsagsfond i stedet.
Jeg ville så komme et par stykker rodfrugter i – bare dem du bedst kan lide – for at give lidt fylde og mæthed.
Kh AC
Vi har grillet en hel kylling her til aftens og nu er skroget kommet i en gryde med de tilhørende ingredienser. De dufter herligt, og jeg glæder mig allerede til i morgen. :) Tænker også, at retten er ret børnevenlig, fordi man skal sammensætte ved bordet. Vh Pernille @mygardenstory
Hvor skønt! Jeg håber det smagte jer :)
Mine børn er i hvertfald ret vilde med denne suppe, både i Vietnam og herhjemme, og jeg tror faktisk du har ret i at den vil hitte ret stort hos de fleste børn.
Kh AC
Umm Pho Ga, jeg elsker den ret! Jeg plejer bare at koge en hel kylling, og bruge kødet der fra :)
Skøn ide – så er der sikkert også til lækre kyllinge sandwich eller andet godt :)
Hej.
Hvis man nu ikke koger suppen på et kyllingeskrog, men bruger bouillon. Skal suppen derfor stadig stå og simre i 2 timer? Altså skal hønsebouillon og de andre ingredienser simre i 2 timer?
På forhånd tak :-)
Mvh.
Sofie
Hej Sofie,
Så lader du det bare simre i 30 minutter, kommer kyllingekød i, simre til det er gennemkogt og derefter videre med nudler osv.
God fornøjelse
Kh AC
Alleførst tak for en inspirerende og hyggelig blog – bruger stort set kun dine opskrifter til alt, hvad jeg laver.
Har også fået inspiration til vores Vietnam rejse om en uge, MEN jeg er hyper allergisk over alle former for bløddyr – altså kammuslinger, muslinger, østers og blæksprutter.
Blot en dråbe saft fra disse dyr resulterer i opkast i et halvt døgn.
Nu er jeg blevet ret bekymret for maden i Vietnam. Tænker i form af “skjulte” muslinger mv i deres mad. Ved jo godt, at det ikke er fiskeretter, jeg desværre ikke skal fornøje mig med, men er der risiko i den øvrige mad? Er der retter, du vil anbefale? OG anbefale mig at holde mig fra?
Er i disse timer igang med din vietnamesiske suppe – til venner der skal passe vores lille hund de uger, vi er væk
Tusind tak for din søde hilsen, det er så dejligt at høre!
Jeg tør simpelthen ikke rådgive dig, men vil i stedet anbefale at du finder en engelsktalende vietnameser og spørger. De taler virkelig godt engelsk og vores oplevelse var at de generelt er super, super hjælpsomme.
Vi har ingen fødevareallergier herhjemme, så det er ikke noget jeg har tænkt over
Rigtig god tur, jeg håber det bliver helt og aldeles fantastisk for jer.
Det er så sjovt – hver gang jeg googler efter en ny opskrift/type mad jeg vil prøve at lave, så popper din hjemmeside op. Hver gang jeg tænker, nå nu har jeg et overblik over hvad du har af opskrifter / fået det meste ud af denne, så dukker dee nye perler op! Tak! Det er fantastisk. Jeg elsker dine opskrifter og glæder mig til at prøve denne i næste uge (for nogle år sidem boede jeg lidt tid i Hanoi og savner Pho utrolig meget )
Det er da helt hyggeligt :) – det er jeg glad for at høre og ja, der er virkelig også ret mange opskrifter her, så kan godt forstå at der indimellem dukker nogen op, som føles nye. Pho er virkelig også lækkert – og en ret vi spiste rigtig ofte i Vietnam. Har du mon prøvet mit twist på en Banh Mi Jeg laver den som burger i opskriften – men tilberedes den i et sprødt flutes, er det helt som at være i Vietnam igen ;)
dejlig dag til dig
Kh AC
Lækker og let opskrift – så er man lykkelig :D Jeg savnede en stjerneanis samt “charcoaled onion/ginger) for det gir mere smag … Sjovt nok købt ind hos min China shop bag hovedbanegården. Var i syv sind hvilken suppe jeg helst ville i gang med pga vejret – mon ikke min bror får en omgang Pho ga som ekstra bonus i fødselsdags gave, nok alle mad glad i familien.
Tak for dine skønne opskrifter <3
Tusind tak for din søde hilsen ♡ Lyder som en skøn fødselsdagsbonus at få
Kh AC
Kære Ann-Christine.
Jeg har lavet din Pho mange gange efterhånden – både på and og kylling, det bliver altid godt!
Tror du, at jeg kan koge suppen på 4 kyllingeoverlår istedet for et skrog?
Med venlig hilsen
Louise.
Ja, det kan du sagtens gøre – den skal måske blot have lidt længere.
Tak for din søde hilsen, det er skønt at høre :)
Hvor køber du nudler henne? Er netop hjemvendt fra Vietnam, hvor den stod på Pho hverdag til frokost… dog synes jeg ikke de nudler man kan købe i klassiske supermarkeder er særlig spændende :/
Hej Marie,
Jeg køber dem gerne i en asiatisk købmand, der er udvalget en del større end i supermarkederne.
Håber du havde en fantastisk rejse til Vietnam!
Kh AC
Hvilke nudler bruger du? Risnudler?
Jeg oftest blot dem vi lige har i forvejen … og så vidt muligt en økologisk variant, men der er udvalget af nudler desværre ikke så stort endnu.
Skal jeg købe specielt ind til retten, så fåes Pho nudler i en asiatisk butik.
Kh AC
Først tusind tak for dine lækre opskrifter.
Og så lige et spørgsmål: hvad er det der skal skæres i både- i 2. læs i opskriften?
Det er fluks rettet nu, tak for at gøre mig opmærksom på det og mange tak for din søde hilsen :)
God weekend
Kh AC
Hej – jeg har som så mange andre kan jeg læse lige været i Vietnam og kunne også rigtig godt tænke mig at prøve at lave denne suppe, men nu har jeg ikke lige et kyllingeskrog på lager – men man kan vel også bare putte en hel kylling i og lade den simre i 2 timer og så pille kødet fra og bruge det efterfølgende eller hva??
Hvilke nudler er bedst hvis man kun kommer forbi et supermad?
pft.
vh
Karina
Du kan sagtens lave den med en hel kylling, det vil være så lækkert :)
Mht nudler, så synes jeg den bliver dejlig med hvad man nu har. Det er for mit vedkommende ikke så meget nudlerne der er i fokus men mere alt det lækre grønt, kyllingekødet og suppen.
Rigtig god fornøjelse ♡
Kh AC
Hvor mange gram kylling skal man bruge til 4 personer?
Vi plejer at spare lidt på kødet i en opskrift som denne og i stedet fylde på med nudler, grønt og urter. Så vi bruger omkring 200 g i alt, så kødet er ikke hovedret, men mere et supplement i retten.
Det kan du fint justere alt efter smag og hvor meget kylling du gerne vil have i.
Super :) mange tak for svar og god jul❤️