Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pho-ga-vietnamesisk-nudelsuppe/

Pho Ga – Vietnamesisk nudelsuppe med kylling

Pho Ga lig med en vis nostalgi og fyldt af de fineste rejseminder fra vores yndlings Vietnam. Da vi rejste rundt 5 uger i Vietnam sidste år, spiste vi nemlig Pho Ga rigtig ofte. Hvis ikke dagligt, så ihvertfald hver anden til tredje dag. Vietnamesisk nudelsuppe med kylling eller oksekød er et helt fast indslag i Vietnams mange gadekøkkener og Pho Ga var da rent faktisk også det allerførste første måltid, vi spiste i Vietnam i Ho Chi Minh City.

PT+2H

Pho Ga - Vietnamesisk nudelsuppe med kylling

4 pers.     +2 timer
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
+2 timer
Fremgangsmåde

Kom skroget fra en kylling i en stor suppegryde med vand, løg, gulerødder, kanelstang, nelliker, ingefær, hvidløg, æbleeddike og fishsauce. Kog op og lad derefter simre svagt under låg i 2 timer.

Sigt skroget og fyld fra gennem en finmasket sigte. Kasser alt fyldet og skrog.

Kom suppen i en ren gryde og kom kyllingestykkerne i. Lad det simre i 8-10 minutter, tilsæt nudler og smag til med lidt kokossukker eller rørsukker. Smag også om der skal mere fishsauce, salt, evt lidt peber eller lign i.

Anret alt fyldet på fade og tallerkner, så man selv kan forsyne sig og toppe sin suppe ved bordet.

Fordel suppen i skåle og server sammen med fyldet i fade.

Ved bordet kommer man så friske bønnespirer, krydderurteblade og chili på suppen, i de mængder man ønsker. Drypper med lidt lime og spiser derefter den varme suppe.

Prøv også at server lidt hakkede ristede cashewnødder til – det er også lækkert!

Tip: Suppen kan også sagtens laves på samme måde kogt på okseben og en god mør bøf i strimler, kalvekød, andeskrog + kød osv.