Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pho-ga-vietnamesisk-nudelsuppe/

Pho Ga – Vietnamesisk nudelsuppe med kylling

Pho Ga – den vietnamesiske nudelsuppe med kylling er lig med en vis nostalgi og fyldt af de fineste rejseminder fra vores yndlings Vietnam.

Da vi rejste rundt 5 uger i Vietnam sidste år, spiste vi nemlig Pho Ga rigtig ofte. Hvis ikke dagligt, så ihvertfald hver anden til tredje dag. Vietnamesisk nudelsuppe med kylling eller oksekød er et helt fast indslag i Vietnams mange gadekøkkener og Pho Ga var da rent faktisk også det allerførste første måltid, vi spiste i Vietnam i Ho Chi Minh City

PT3H

Pho Ga - Vietnamesisk nudelsuppe med kylling

Tid i alt3 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 suppehøne, eller kylling
  • 1 liter hønsebouillon
  • 2 løg, skåret i både
  • 2 gulerod, skrællede og halverede
  • 1 kanelstang
  • 6 hele nelliker
  • 1 spsk ingefær, fintrevet
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 2 tsk sukker
  • 2 spsk fishsauce
  • 2 spsk æblecidereddike
  • Til servering
  • 1 pakke nudler
  • 2 tsk sukker
  • 4 forårsløg, finthakket
  • 1 rød chili, skåret i ringe
  • 1 pakke bønnespirer
  • 1 håndfuld frisk mynte, inkl stængler
  • 1 håndfuld frisk koriander, grofthakket
  • 1 håndfuld thaibasilikum, grofthakket
  • 1 lime, til at dryppe over
Udskriv 
Fremgangsmåde

Kom suppehønen eller kyllingen i en stor suppegryde med vand, løg, gulerødder, kanelstang, nelliker, ingefær, hvidløg, æblecidereddike og fishsauce. Kog op og lad det der- efter simrekoge under låg i 2 timer. Sigt suppekylling og fyldet gennem en finmasket sigte over i en skål. Pluk kyllingen for alt det gode kød og sæt det til side til suppen. Kasser fyld og skrog.

Kom kyllingekødet i suppen, lad det simre i cirka 8-10 minutter, tilsæt nudlerne og smag til med lidt sukker. Smag også, om der skal mere fishsauce, salt og peber i.

Anret alt fyldet til suppen på fade og tallerkener, så man selv kan forsyne sig og toppe sin suppe ved bordet. Fordel den varme suppe i skåle og server sammen med fyldet i fade.

Ved bordet kommer man friske bønnespirer, krydderurteblade og chili på suppen i de mængder, man ønsker. Til sidst drypper man lidt limesaft over suppen.