Pho Ga – Vietnamesisk nudelsuppe med kylling


Pho Ga – den vietnamesiske nudelsuppe med kylling er lig med en vis nostalgi og fyldt af de fineste rejseminder fra vores yndlings Vietnam.
Da vi rejste rundt 5 uger i Vietnam sidste år, spiste vi nemlig Pho Ga rigtig ofte. Hvis ikke dagligt, så ihvertfald hver anden til tredje dag. Vietnamesisk nudelsuppe med kylling eller oksekød er et helt fast indslag i Vietnams mange gadekøkkener og Pho Ga var da rent faktisk også det allerførste første måltid, vi spiste i Vietnam i Ho Chi Minh City
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pho Ga - Vietnamesisk nudelsuppe med kylling
- 1 suppehøne, eller kylling
- 1 liter hønsebouillon
- 2 løg, skåret i både
- 2 gulerødder, skrællede og halverede
- 1 kanelstang
- 6 hele nelliker
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 2 tsk sukker
- 2 spsk fishsauce
- 2 spsk riseddike
- Til servering
- 1 pakke nudler
- 2 tsk sukker
- 4 forårsløg, finthakket
- 1 rød chili, skåret i ringe
- 1 pakke bønnespirer
- 1 håndfuld frisk mynte, inkl stængler
- 1 håndfuld frisk koriander, grofthakket
- 1 håndfuld thaibasilikum, grofthakket
- 1 lime, til at dryppe over
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kom suppehønen eller kyllingen i en stor suppegryde med boullion, løg, gulerødder, kanelstang, nelliker, ingefær, hvidløg, riseddike og fishsauce.
Kog op og lad det derefter simrekoge under låg i 2 timer.
Sigt suppekylling og fyldet gennem en finmasket sigte over i en skål. Pluk kyllingen for alt det gode kød og sæt det til side til suppen. Kasser fyld og skrog.
Kom kyllingekødet i suppen, lad det simre i cirka 8-10 minutter, tilsæt nudlerne og smag til med lidt sukker. Smag også, om der skal mere fishsauce og friskkværnet peber i.
Anret alt fyldet til suppen på fade og tallerkener, så man selv kan forsyne sig og toppe sin suppe ved bordet. Fordel den varme suppe i skåle og server sammen med fyldet i fade.
Ved bordet kommer man friske bønnespirer, krydderurteblade og chili på suppen i de mængder, man ønsker. Til sidst drypper man lidt limesaft over suppen.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg fulgte opskriften, og det smagte også rigtig godt. Men der var ingen suppe. Da jeg tilføjede én pakke nudler sugede de nærmest al væsken, så det blev en nuddelret og ikke suppe. Men smagen var jo perfekt, og alle i familien elskede det, men jeg vil virkelig gerne have den som på dit billede, hvor det tydeligt er en suppe.
Er det en meget lille pakke nudler du bruger? På størrelse med en pakke yumyum kopnudler?
Jeg tror at selv med dobbelt op på væske (2 liter) vil det stadig ikke blive som på dit billede. Så ja, mit spørgsmål er: hvor mange nudler bruger du?
Der er ikke super meget væske i min suppe – det dækker ikke engang hele kyllingen. Jeg har tilføjet 1 L hønseboullion sammen med en hel kylling og de øvrige ingredienser. Kan jeg tilføje mere vand eller?
Ja, du kan supplere op efter smag og behag med mere boullion :)
Det kommer også an på hvor stor en gryde du bruger om det dækker og hvor suppet du gerne vil have din pho
Kh Ann-Christine
Dejligt med smag af Vietnam! Koger du nudlerne på forhånd?
Hej Josefine,
Ja ik´ – det er lækkert her i vintermånederne :)
Nudlerne bliver blot tilberedt i suppen.
Kh AC