Beef Ramen


Beef Ramen nudelsuppe er en skøn og lækker asiatisk ret, som vi spiste en del gange, da vi rejste i Asien – og det på trods af, at vi ikke var i nærheden af at være i Japan. Desværre. Vi overvejede det faktisk som en mulighed inden vi rejste hjemmefra. Men med 4 måneder rejse, så tænkte vi at det nok ville nappe en lidt for stor mundfuld af budgettet med et smut omkring Japan – et rejsemål, der ellers står temmelig højt på rejsedestinations-ønskelisten.
Ramensuppe kan spises året rundt og suppen kan fint laves med kylling eller vegetarisk – så bruger man blot hønsefond eller grøntsagsfond i stedet og enten kommer stegt kyllingekød eller helt undlader kødet og måske i stedet tilføjer ekstra grønt.
Uanset så smager det dejligt – og suppen kan snildt suppleres op af flere grøntsager fra grøntskuffen, så man lige kan få brugt hvad man har.
Beef Ramen
- 1 bøf af oksefilet
- 1 tsk smør
- 125 g baby spinat
- 50 g champignon, i kvarte
- 8 dl oksebouillon
- 2 spsk soja
- 2 tsk ingefær, fintrevet
- 1 tsk rød chili, finthakket
- 1 spsk fishsauce
- 0,50 pakke ramen nudler
- 2 æg, smilende
- 0,50 rød peberfrugt, i strimler
- 1 håndfuld bønnespirer
- 2 forårsløg
- 1 lime
Steg bøfferne på en pande i smør – giv dem 2-3 minutter på hver side, ved høj varme. De må gerne være rosa inden. Tag bøfferne af og vend hurtigt spinat og champignon på panden i et minut ved høj varme under omrøring.
Kom okseboullion i en gryde sammen ramen-nudler og giv det et opkog.
Tilsæt soja, fishsauce, ingefær, chili, forårsløg, peberfrugt, champignon, babyspinat, varm op til lige knap kogepunktet – smag til og fordel suppen i to skåle.
Anret med bøf skåret i tynde skiver, halve æg, bønnespirer, forårsløg og lime til at dryppe over.
Hej AC :) Det ser spændende ud! Må jeg lige spørge hvor du finder Ramen nudler henne? Skal man i føtex/ en asiatisk butik eller er der også chancer i netto/fakta? Det kunne lige gøre dagens indkøb lidt nemmere hvis du har et hot tips ;)
På forhånd tak, og tak for dine altid lækre opskrifter!
Mvh Anne
Og kan de evt. erstattes med en anden slags nudler? Jeg ved ikke helt hvad Ramen-nudler er, egentlig… 8)
Hi, I’m Koko, Japanese in Aarhus. :)
Jeg laver ramen ofte :) Desværre er er ikke ægte ramen nudler i Århus….
men men kan købe frisk italianst pasta. Vælg tyngeste paste. Det er ok nok :)
Okay, jeg fandt ellers faktisk nogle i Netto igår (godt nok i København) som hed ramennudler. Om de er ægte ved jeg dog ikke :) men det smagte godt!
Dejligt at du fandt dem! :) Jeg har selv købt dem hos vores nærmeste asiatiske købmand her i Aarhus, som har forskellige varianter af Ramen nudler.
Og hvis man ikke kan finde dem, så er jeg sikker på at det går glimrende med andre nudler også
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Hvad er det for en asiatisk købmand du tager til, her i Aarhus?
Jeg bor her nemlig også, og vil rigtigt gerne udvide min asiatiske hylde til mere end blot fiskesauce og karrypasta… :-)
Den der ligger på Skanderborgvej, de har et stort og ret fint sortiment :)
Man kan IKKE lave en japansk ramen på 20 minutter.Når du en gang rejser til Japan, vil du nok blive overrasket over at den ramen i din opskrift er meget langt fra at være en autentisk japansk ramen. :) En klassisk japansk ramensuppe er kogt i mange, mange timer på grisetæer, kylling og forskellige grøntsager.
Hvis du har lyst til at prøve at lave det, er der en forholdsvis simpel opskrift her:
http://www.seriouseats.com/recipes/2012/02/rich-and-creamy-tonkotsu-ramen-broth-from-scratch-recipe.html
Tak for din hilsen og input.
Jeg er helt med på at den sikkert ikke er som på en god restaurant i Japan, men den er glimrende i sammenligning med de mange gode ramen vi har spist på skønne restauranter og spisesteder i Asien mv.
Kh AC
Hej Ann-Christine
Jeg har lige et spørgsmål til din Ramen. Din opskrift er til 2 personer og jeg skal lave Ramen til 8 personer. Er det så bare at gange alt med fire eller vil du anbefale at man holder igen med nogle af ingredienserne?
Bh
Frank
Jeg ville umiddelbart blot gange op – men spar evt lidt på soya og fishsauce og smag til med det efterfølgene.
Rigtig god fornøjelse :)
Kh AC
Hej,
Hvor meget vand skal man bruge?
Hilsen, Anne
Det står i opskriften – kig under mængden af boullion, og så kommer det an på om man selv laver fond/bouillion eller hvilken man køber ift hvordan den skal blandes op.
Kh AC
Hej Ann-Christine
Kan suppen laves dagen før??
Kh. Linda
Ja, den kan forberedes dagen før, men jeg vil anbefale at man venter med kød, bønnespirer og æg til lige inden servering.
Kh AC
Skal kødet være varmt når det kommes i? Tænker nemlig at lave det som forret til konfirmation og gerne lave så meget som muligt dagen før :-)
Sikke en fin ide.
Det behøver det ikke, det kan fint være koldt – så det er nemt at forberede.
Kh AC
1000 tak for svar!
Det her er en meget danskificeret version af ramen. Dert er lidt ærgeligt at du ikke præcisere det da denne version ikke kommer til at smage som “rigtig” ramen. Ramen fond er kogt i mange timer(hvilket enhver god suppe fond er?) og man kommer altså ikke bare nudlerne ned og koger dem, hele ideen med ramen er at det er meget frisk og nudlerne kun har været i vandet i få sekunder inden man spiser det.
Efter at have besøgt Tokyo sidste år og fyldt mig selv med ramen, så har jeg hungrede efter det lige siden. Jeg har endelig kastet mig ud i det og fulgte din opskrift – med nogle ændringer her og der. Må sige, at det blev en virkelig lækker ramen, som smagte meget hen af det jeg fik i Japan. Det kan selvfølgelig ikke hamle sig op med ægte autentisk nudelsuppe, men synes opskriften er et lækkert hverdags alternativ til den helt store, timelange proces, som en autentisk ramen nu er
Det var super lækkert. Så tak for det! :-)
Må dog lige sige, at jeg lavede suppen og puttede nudlerne i til sidst! Ellers bliver de for bløde og udkogte
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding og feedback :)
Kh AC
jeg fik fornøjelsen af at fejre min voksne datters fødselsdag hos mig og hun ville gerne have vi skulle lave Ramen suppe………………..jeg var lidt skeptisk men det blev gjort til skamme, den smager supergodt og alle generationer var vild med den og samtidig nem at lave….whats not to like :-)
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Super lækker opskrift, prøvede det i dag for første gang. Har spist Ramen på wagamama i London og suppen der smagte ikke særligt godt. Valgte i dag at bruge frosssen suppe fra Mou som jeg siede grønsagerne fra, i stedet for alm bouillon , det gav en super fin dybde til smagen i suppen. Kan klart anbefales