Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/kartoffelsuppe/

Kartoffelsuppe med porrer

Kartoffelsuppe med porre er en rigtig dejlig cremet, sund og fyldig hverdagssuppe, som smager helt vildt dejligt. Den er nem at lave og vi har stort set altid råvarerne til kartoffelsuppen hjemme, så den er også vældig praktisk, hvis vi ikke lige har fået handlet.

Samtidig er det en af mine børns livretter – så der går ikke længe imellem at den er på bordet herhjemme hos os. Min opskrift på den lækre kartoffelsuppe får I her …

PT30min

Kartoffelsuppe med porrer

4 pers.     30 min
4 pers.
Ingredienser
  • 1 kg kartofler
  • 2-3 porrer skåret i ringe a ca 1 cm
  • 1 spsk olivenolie
  • 1,2 liter grøntsagsboullion, jeg bruger gerne den fra Herbamara
  • Friskkværnet sort peber og lidt salt
  • en halv brugt vaniljestang (én hvor du har brugt vaniljekornene til fx en kage)
  • soyasauce, bredbladet persille og serranoskinke eller god bacon
  • evt saften fra en halv appelsin eller 2 mandariner, vi gør det hvis vi har det og ellers smager det også dejligt uden.
Udskriv opskrift
30 min
Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
Kartofler og porrer sauteres i en gryde i olivenolie i et par minutter under omrøring.

Tilsæt boullion og vaniljestang, kom låg på og lad det koge i 20 minutter – eller indtil kartoflerne er møre. Fisk vaniljestangen op og blend suppen til den er cremet og lækker, tilsæt evt lidt mere boullion, hvis den er for tyk. Tilsæt evt appelsinsaft eller mandarinsaft, hvis du synes og smag til med salt og peber.

Kartoffelsuppen serveres med godt brød, fx verdens bedste brød eller disse fantastiske osteboller – det er jo forrygende ;) knasende sprøde serranoskinke eller en god ristet bacon, enten hele stykker eller knust. Dryp med en smule soya og pynt med bredbladet persille eller andet kryddergrønt.