Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/grovboller/ Boller Brød og Boller, Brunch, Madbrød

Grovboller

Disse hjemmebagte grovboller er skønne og fyldt med god smag og en dejlig struktur, med en god krumme og skønne fibre i brødet.

Dejen til grovboller kan sagtens koldhæve i køleskabet natten over, så skal man blot bruge 10 gram gær, og ellers følge opskriften som beskrevet. Man kan også erstatte nødder, frø og kerner med andre typer, for de er også gode med græskarkerner, mandler og andre flager end fx havregryn. Jeg bruger enten hvedemel, speltmel eller ølandshvede og alle fungere glimrende til opskriften her.

Prøv også: Opskrift på lækre gulerodsboller >>

PT3H30MPT20M10

Grovboller

Tid i alt3 timer 30 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal10 stk.
Ingredienser
  • 4 dl vand
  • 20 g gær
  • 50 g hørfrø
  • 50 g solsikkekerner
  • 100 g havregryn, finvalset
  • 50 g valnødder, grofthakket
  • 1 spsk honning
  • 2 tsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 350 g hvedemel
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kom vand i en skål og rør gæren ud i vandet.

Tilsæt hørfrø, solsikkekerner, havregryn, valnødder, honning, 1 tsk olie, salt og fuldkornsmel. Rør det godt sammen og tilsæt derefter hvedemel lidt efter lidt.

Ælt dejen på bordpladen, den må gerne være let klistret. Smør en ren skål med 1 tsk. olivenolie og lad dejen hæve i skålen på køkkenbordet i 1 time med et rent klæde over.

Form 10 boller og læg dem på en bageplade med bagepapir, hvor de hæver med et rent klæde over i 2 timer.

Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 230 grader varmluft, først i 10 minutter og derefter i yderligere 5-7 minutter ved 190 grader varmluft.