Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/grovboller/

Grovboller

Disse hjemmebagte grovboller er skønne og fyldt med god smag og en dejlig struktur, med en god krumme og skønne fibre i brødet.

Dejen til grovboller kan sagtens koldhæve i køleskabet natten over, så skal man blot bruge 10 gram gær, og ellers følge opskriften som beskrevet. Man kan også erstatte nødder, frø og kerner med andre typer, for de er også gode med græskarkerner, mandler og andre flager end fx havregryn. Jeg bruger enten hvedemel, speltmel eller ølandshvede og alle fungere glimrende til opskriften her.

Prøv også: Opskrift på lækre gulerodsboller >>

PT3Hog30Mter

Grovboller

10 stk.    3 timer og 30 minutter
10 stk.
Ingredienser
Udskriv opskrift
3 timer og 30 minutter
Fremgangsmåde

Kom vand i en skål og rør gæren ud i vandet.

Tilsæt hørfrø, solsikkekerner, havregryn, valnødder, honning, 1 spsk olie, salt og fuldkornsmel. Rør det godt sammen og tilsæt derefter hvedemel lidt efter lidt.

Ælt dejen på bordpladen, den må gerne være let klistret. Smør en ren skål med 1 tsk. olivenolie og lad dejen hæve på køkkenbordet i 1 time med et rent klæde over.

Form 10 boller og læg dem på en bageplade med bagepapir, hvor de hæver med et rent klæde over i 2 timer.

Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 230 grader varmluft, først i 10 minutter og derefter i yderligere 5-7 minutter ved 190 grader varmluft.