Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rugboller/ Boller Brød og Boller, Brunch, Eftermiddagssnack, Frokost, Madbrød, Madpakker, Morgenmad

Rugboller

Lækre koldhævede rugboller, som er skønne til madpakkerne og til morgenbordet.

De smager virkelig godt og selv om man sagtens kan erstatte hvidøl med tilsvarende vand og en spsk sukker eller honning, så giver den mørke søde øl altså en herlig smag til bagværket, som er virkelig god.

Bollerne bruges oftest som madpakkeboller herhjemme, med fyld af tunsalat, torskerogn, pølse eller grønt.

Jeg har holdt denne basisopskrift helt enkel, men eksperimenter endelig bare løs med 1 dl kerner, frø og nødder i dejen og tilsvarende 1/2 dl mindre hvedemel, det smager også godt.

PT14HPT15M10

Rugboller

Tid i alt14 timer
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal10 stk.
Ingredienser
  • 20 g gær
  • 2 dl kærnemælk, eller yoghurt naturel
  • 33 cl hvidtøl
  • 1 tsk salt
  • 300 g hvedemel
  • 300 g rugmel
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Opløs gær i hvidøl og rør sammen med kærnemælk, salt, rugmel  og hvedemel.

Læg et klæde eller låg over dejen og stil den på køl til næste dag eller  i mindst 12 timer.

Lad dejen hæve i 30 minutter på køkkenbordet.

Kom dejen ud på et meldrysset bord og fold den 2 gange over hinanden brug en bagespartel og vær nænsom så luften ikke slåes ud af dejen, men foldes ind i dejen. Skær 10 boller ud med en bagespartel og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve en time.

Drys bollerne med rugflager og sæt dem i en forvarmet ovn ved 220 grader og bag bollerne i 17-18 minutter til de er sprøde og lækre.

Lad dem køle lidt af på en rist inden servering.