Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/havregrynskiks-opskrift/

Havregrynskiks

Det er både nemt og lækkert at bage havregrynskiks selv. Fuldstændig lige så nemt, som at bage småkager og dejen kan fint gøres klar i forvejen og hvile i køleskabet i 2-3 dage – eller den rå dej kan fryses ned.

Min opskrift på havregrynskiks smager lidt a la Digestive. De er perfekte at spise som de er, eller med en skive ost på og serveret med en god kop te.

Prøv også: opskrift på hjemmelavet kakaopulver

PT1H15M

Havregrynskiks

Tid i alt1 time 15 min.
Arbejdstid15 min.
Antal15 stk.
Holdbarhed1 uge
Kan frysesJa
Ingredienser
  • 90 g havregryn, finvalset
  • 1 dl kogende vand
  • 100 g smør, stuetempereret
  • 45 g rørsukker
  • 120 g hvedemel, eller ølandshvede
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk flagesalt
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Hæld 1 dl kogende vand over havregrynene i en skål og lad dem trække et par minutter.

Bland smør og sukker sammen i en anden skål og tilsæt mel blandet med salt og bagepulver. Tilsæt de iblødsatte havregryn og ælt hurtigt dejen sammen.

Saml dejen, kom den i en skål med låg, sæt i køleskabet i en time.

Tag dejen ud af skålen og rul dejen ud på en meldrysset bordplade.

Stik kiksene ud med et glas, din ynglingsudstikker eller skær dem i firkanter.

Sæt kiksene på en bageplade med bagepapir og prik dem med en gaffel.

Bages i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i ca 15 minutter.

Lad dem køle af på en rist.