Havregrynskiks
Det er både nemt og lækkert at bage havregrynskiks selv. Fuldstændig lige så nemt, som at bage småkager og dejen kan fint gøres klar i forvejen og hvile i køleskabet i 2-3 dage – eller den rå dej kan fryses ned.
Min opskrift på havregrynskiks smager lidt a la Digestive. De er perfekte at spise som de er, eller med en skive ost på og serveret med en god kop te.
Prøv også: opskrift på hjemmelavet kakaopulver >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 15 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Havregrynskiks
- 90 g finvalset havregryn
- 1 dl kogende vand
- 100 g smør, stuetempereret
- 45 g sukker
- 120 g hvedemel, eller ølandshvede
- 0,50 tsk bagepulver
- 0,50 tsk flagesalt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Hæld 1 dl kogende vand over havregrynene i en skål og lad dem trække et par minutter.
Bland smør og sukker sammen i en anden skål og tilsæt mel blandet med salt og bagepulver. Tilsæt de iblødsatte havregryn og ælt hurtigt dejen sammen.
Saml dejen, kom den i en skål med låg, sæt i køleskabet i en time.
Tag dejen ud af skålen og rul dejen ud på en meldrysset bordplade.
Stik kiksene ud med et glas, din yndlingsudstikker eller skær dem i firkanter.
Sæt kiksene på en bageplade med bagepapir og prik dem med en gaffel.
Bages i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i ca 15 minutter.
Lad dem køle af på en rist.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg bruger pigrullen, inden jeg udstikker kiksene :-)
Hej Ann-Christine
Tak for dine mange gode opskrifter :-) Jeg bliver så glad, når jeg googler efter en opskrift og din side dukker op. Du giver altid gode forklaringer til dine opskrifter og jeg synes din side er så hyggelig :-). Jeg har købt mig en pigrulle og bruger den til kiks, knækbød og tærtebunde, det går så stærkt. Jeg laver ofte selv godbidder til vores hund og tænker at denne opskrift vil være god til hende hvis jeg undlader sukker, jeg havde en lille rest grov tærtedej til overs i aftes, så det rullede jeg ud og gav det en tur med pigrullen, og bagte det sammen med tærten. Hun elsker dem :-)
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt du har glæde af mine opskrifter.
Skønt tip med pigrullen til kiksene
Dejlig dag til dig og rigtig god fornøjelse med kiksene.
Kh Ann-Christine
Hej.
Kan man udskifte noget af meltet med rug mel eller spelt mel??
Og hvor tynde skal den udrullet dej være?
Ja, det kan du – resultatet vil blive anderledes, men også godt.
jeg ruller dejen ud til omkring 3 mm.
Kh Ann-Christine