Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/havregrynskiks-opskrift/

Havregrynskiks

Det er både nemt og lækkert at bage havregrynskiks selv. Fuldstændig lige så nemt, som at bage småkager og dejen kan fint gøres klar i forvejen og hvile i køleskabet i 2-3 dage – eller den rå dej kan fryses ned.

Min opskrift på havregrynskiks smager lidt a la Digestive. De er perfekte at spise som de er, eller med en skive ost på og serveret med en god kop te.

Prøv også: opskrift på hjemmelavet kakaopulver

PT1Hog15Mter

Havregrynskiks

15 stk.    1 time og 15 minutter
15 stk.
Ingredienser
Udskriv opskrift
1 time og 15 minutter
Fremgangsmåde

Hæld 1 dl kogende vand over havregrynene i en skål og lad dem trække et par minutter.

Bland smør og sukker sammen i en anden skål og tilsæt mel blandet med salt og bagepulver. Tilsæt de iblødsatte havregryn og ælt hurtigt dejen sammen.

Saml dejen, kom den i en skål med låg, sæt i køleskabet i en time.

Tag dejen ud af skålen og rul dejen ud på en meldrysset bordplade.

Stik kiksene ud med et glas, din ynglingsudstikker eller skær dem i firkanter.

Sæt kiksene på en bageplade med bagepapir og prik dem med en gaffel.

Bages i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i ca 15 minutter.

Lad dem køle af på en rist.