dolce-latte

Jeg må hellere fortælle, hvad jeg gjorde med den sidste halvdel af den  kondenseret mælk i går … Den første halvdel brugte jeg til de hjemmelavede müslibarer og den anden halvdel kogte jeg til en cremet lækker Dolce Latte. I kender måske godt tricket med at putte en hel dåse kondenseret mælk i en gryde med vand og timer senere har man den lækreste karamel. Men der er flere som ikke er så glade for tanken om de tungmetaller der er i dåsen – så jeg har leget lidt med tanken om hvordan man kunne undgå at koge karamellen på denne måde.

Denne gang har jeg kommet den søde kondenseret mælk i et rent glas og skruet låg på. Der var kun en halv dåse tilbage, så den skulle ikke have så længe. I en gryde, dækket med vand. Sæt låg på og lad koge i et par timer. Det smarte her, er at man kan holde øje med karamellen. Den skal være lysebrun og lettere tyktflydende. Den tykner endnu mere, når den afkøles. Denne version af Dolce Latte bliver en anelse grynet i konsistensen, hvilket ikke sker når jeg har kogt den i dåsen – men smagen er stadig i top og jeg ved ikke om man kan undgå det grynede ved at give den lidt kortere tid.

Jeg gav den cremede karamel et drys saltflager, da jeg  e l s k e r  sød/salt kombinationen.

kondenseret-maelk

Brug Dolce Latte til fx at smøre mellem to kiks, smurt på brød i stedet for fx nutella, toppings på kager, fyld i macarons, til is, frugt, på grød med æbletern og nødder, dip til æblebåde