muslibar

Hjemmelavede müslibarer er virkelig noget af det nemmeste – det kan faktisk undre mig at jeg ikke laver det oftere. Jeg har lavet disse müslibarer i går – propfyldt med nødder, kerner, rug- og hvedegryn og tørrede tranebær og så lidt kondenseret mælk til at give sødme og til at få hele molevitten til at hænge godt sammen.

Sådan en lille müslibar fint indpakket i madpapir, er gode som et sødt lille indslag i madpakken. Johan og Julie testede dem i går eftermiddags og de er godkendt! ♥

musli-bar

Min opskrift på disse Müslibarer er lavet lidt med løs hånd, da der bare røg lidt af hvert i. En håndfuld af det og en halv håndfuld af det … lidt i den stil. Er der noget man ikke lige har, kan det sagtens undværes eller erstattes med noget andet, for mig skal grundingredienserne blot minimum være mandler, hørfrø eller solsikker, havregryn og nogle tørrede bær af en art. Det passer ca med et lille fad a 23×20 cm – eller noget i den stil og man går ikke helt galt i byen af at gøre således:

  • 1/2 dåse kondenseret mælk, den søde variant.
  • 25 mandler
  • 3 spsk hørfrøkerner
  • 10 valnøddekerner
  • 3 spsk solsikkekerner
  • 3 tørrede figner, hakket
  • 4 spsk tørrede tranebær
  • 2 spsk kokosmel
  • 2 spsk rugflager
  • 2 dl havregryn og rugflager … måske lidt mindre, måske lidt mere

Hak groft mandlerne, hørfrø og solsikkekerner. Jeg kom det i min minihakker og gav det kun et øjeblik, så mange af mandlerne stadig kun var grofthakket. Lun mælken i en gryde til omkring 40 grader og tag gryden af varmen. Kom mandler, valnødder, rugflager, hørfrø, solsikkekerner, figner, kokosmel og tranebær i mælken i gryden. Rør rundt og tilsæt så havregryn, lidt af gangen. Konsistensen skal være så alt er klistret men samtidig ret hård at røre i. Overvej om der skal lidt mere fyld i og bestem selv om det skal være mere gryn, eller måske flere nødder. Kom det hele i et fad på ca 23×20 cm, beklædt med bagepapir, kom lidt vand på hænderne og glat blandingen ud og pres massen fladt sammen. Sæt i en 125 grader varm ovn og bag i ca en time. Tag ud af ovnen og lad det hele stykke køle af på en rist i 15 minutter. Skær derefter ud i passende stykker. Når de er kolde, pakkes de evt ind i madpapir.

Resten af karamellen er blevet brugt til en lækker Dolce Latte