Gå til forsiden
Menu

Hjemmelavet müslibar

20. februar 2013 – Kategori: Opskrifter

muslibar

Hjemmelavede müslibarer er virkelig noget af det nemmeste – det kan faktisk undre mig at jeg ikke laver det oftere. Jeg har lavet disse müslibarer i går – propfyldt med nødder, kerner, rug- og hvedegryn og tørrede tranebær og så lidt kondenseret mælk til at give sødme og til at få hele molevitten til at hænge godt sammen.

Sådan en lille müslibar fint indpakket i madpapir, er gode som et sødt lille indslag i madpakken. Johan og Julie testede dem i går eftermiddags og de er godkendt! ♥

Udskriv opskrift

Müslibarer

  • 1/2 dåse kondenseret mælk, den søde variant.
  • 25 mandler
  • 3 spsk hørfrøkerner
  • 10 valnøddekerner
  • 3 spsk solsikkekerner
  • 3 tørrede figner, hakket
  • 4 spsk tørrede tranebær
  • 2 spsk kokosmel
  • 2 spsk rugflager
  • 2 dl havregryn og rugflager … måske lidt mindre, måske lidt mere

Hak groft mandlerne, hørfrø og solsikkekerner. Jeg kom det i min minihakker og gav det kun et øjeblik, så mange af mandlerne stadig kun var grofthakket. Lun mælken i en gryde til omkring 40 grader og tag gryden af varmen. Kom mandler, valnødder, rugflager, hørfrø, solsikkekerner, figner, kokosmel og tranebær i mælken i gryden. Rør rundt og tilsæt så havregryn, lidt af gangen. Konsistensen skal være så alt er klistret men samtidig ret hård at røre i. Overvej om der skal lidt mere fyld i og bestem selv om det skal være mere gryn, eller måske flere nødder. Kom det hele i et fad på ca 23×20 cm, beklædt med bagepapir, kom lidt vand på hænderne og glat blandingen ud og pres massen fladt sammen. Sæt i en 125 grader varm ovn og bag i ca en time. Tag ud af ovnen og lad det hele stykke køle af på en rist i 15 minutter. Skær derefter ud i passende stykker. Når de er kolde, pakkes de evt ind i madpapir.

Min opskrift på disse Müslibarer er lavet lidt med løs hånd, da der bare røg lidt af hvert i. En håndfuld af det og en halv håndfuld af det … lidt i den stil. Er der noget man ikke lige har, kan det sagtens undværes eller erstattes med noget andet, for mig skal grundingredienserne blot minimum være mandler, hørfrø eller solsikker, havregryn og nogle tørrede bær af en art. Det passer ca med et lille fad a 23×20 cm – eller noget i den stil og man går ikke helt galt i byen af at gøre således. .


Resten af karamellen er blevet brugt til en lækker karamel

52 kommentarer

  • Patricia skrev:

    Tak for en lækker, lækker blog. Jeg elsker, at mange af dine opskrifter er så simple, at de sagtens kan laves med en guldklump på 6 uger på armen. Müslibarerne skal helt sikkert prøves, når vi løbet tør for kardemommekiks – som vi er helt pjattede med :)
    jeg kan også varmt anbefale, at bage minirugbrød med grofthakkede ristede hasselnødder og god mørk chokolade som eftermiddagssnack – de føles så lækker syndige med chokoladen ;)
    Mvh Patricia

    • Hej Patricia,
      De er altså også gode, de kardemommekiks :) Dine minirugbrød lyder lækre!
      Tusind tak for de søde ord om min blog – dem bliver jeg virkelig glad for, også fordi jeg nemlig som du skriver ofte laver ret simple opskrifter, jeg synes ikke altid det behøver være så svært. Gode råvarer og god smag, det gør meget :)
      Kh Ann-Christine

    • Tenna skrev:

      Hej
      Hvor finder jeg opskriften på minirugbrød med grofthakkede ristede hasselnødder og mørk chokolade? Jeg kan ikke finde den nogen steder.

  • Ann skrev:

    Så er de i ovnen :-) Spændt på resultatet. Mon man kan drysse kakao over dem med godt resultat?

  • Heidi skrev:

    De må da prøves. Har prøvet flere forskellige slags müslibarer som ikke er blevet gode. Men mon ikke mælken gør sit her. Prøves det skal de! Og jeg må da også hellere prøve kardemommekiks :-)

  • Eeyorenyk skrev:

    Skal det være de store eller de små dåser kondenseret mælk?

    Jeg har snart prøvet at lave müslibarer mange gange og jeg kan aldrig få det til både at hænde sammen og størkne, så det ville være rart hvis denne kunne lykkes. :)

    • Jeg vidste ikke der var to størrelser ;) Jeg har brugt hvad der svarer til omkring 1 1/2 dl.
      Tilsæt endelig de tørre ingredienser lidt efter lidt, så du er sikker på at det ikke bliver for tørt. Det skal være så du kan presse det sammen uden at det smuldre og så størkner det i ovnen :)

  • Melissa skrev:

    Hej Ann-Christine,

    Det lyder spændende med müslibarer!, men tror du man kan bruge andet end kondenseret mælk? Honning måske?

  • Frk. Løkkegaard -minimized skrev:

    Jeg stødte lige på dette indlæg på Bloglovin, og det lød da alt for lækkert til ikke at undersøge… Så nu følger jeg din skønne blog – jeg glæder mig til at læse mere :-)

  • Marianne skrev:

    Jamen dem skal jeg da også prøve at lave :)
    Er det 125 grader varmluft eller ‘almindelig’ ovn?

    • Jeg brugte varmluft, men det er primært fordi vores ovn er så gammel og brokker sig over at skulle stå på “almindelig” ovn. Åhhh, hvor jeg ønsker mig en ny ovn ;-)
      Du kan næsten se på dem når de er færdige, så er de lettere gylden brune rundt i kanten (endelig ikke mørkebrun, dog)

  • Pia Vinne Lau skrev:

    Tilfældigvis kom jeg ind på denne blog da nogen på arb snakkede om kondenseret mælk det måtte bare undersøges ;-)
    Nu har jeg så kigget nærmere og læst med interesse mange lækre opskrifter puha bliver helt lækker sulten bla mini rugbrød med nødder og chokolade men ka bare ik lige finde opskriften vil nogen hjælpe ??
    Mysli barer ska helt sikkert også prøves ;-)
    På forhånd tak
    Mvh Pia

    • Hej Pia,
      De lækre rugbrød var en læser der skrev om, så dem kan jeg ikke hjælpe med en opskrift på – men jeg har dem på min ‘To Cook’ liste, så de kommer på bloggen på et tidspunkt :)
      Dejligt at du fandt vej her forbi :)
      Kh Ann-Christine

  • Charlotte skrev:

    Du er dælme en ørn til at udvikle nye og anderledes opskrifter – på TV gjorde du det med kryds og slange.
    Jeg har netop skrevet en mail til Go Morgen Danmark om de ikke endnu en gang vil invitere dig i TV – da du er helt vild god på dette medie.
    Mange hilsner Charlotte

  • Ann skrev:

    De er vildt gode! Mums! :-)

  • Mette skrev:

    Har lige fundet din fantastiske blog; lige efter mit temperament; læsevenlig og meget inspirerende. Har nu handlet kondenseret mælk for første gang i mit liv – og håber så at musli- barerne også falder i mine tvillingers smag:-)

  • Merethe skrev:

    Hej. Hvor kan man finde kondenseret mælk? Det lyder rigtig lækkert :-)

  • Mette skrev:

    Hej igen…
    Det er sjovt; her var det også mest Bastian, der var vild med dem – imens Mathilde var mere skeptisk:-)
    Jeg synes de er vildt lækre!
    Iaften skal jeg forsøge mig udi din sushi uden ris…

    Kh Mette

  • Mette skrev:

    Sushien blev SÅ fin – og smagte skønt… Jeg kom til at spise resterne til natmad ;-)

  • Bettina skrev:

    Jeg lavede müslibarene i går og de smager jo fantastiske, både med og uden chokolade.

    De er super lette at lave og det tager ingen tid.

    Jeg havde nogle smagsprøver med på job i dag og ale synes de var rigtig gode, flere spurgte om opskriften.

  • Mille skrev:

    Hej Ann-Christine.

    Hvor længe vil du gætte på de kan holde sig?? Jeg har pakket dem med bagepapir og bånd om (de de hurtigere at pakke i madkassen om morgenen :o)) ) og pakkerne ligger i et glas med lufttæt låg.

    Hilsen Mille

    • Ann-Christine skrev:

      Hej Mille,
      De bliver lidt sejere i konsistensen, men jeg tror de godt kan holde sig i en uge til halvanden måske. Efter en uge er de spist herhjemme, så har ikke længere erfaring end det ;)
      Kh Ann-Christine

      • Mille skrev:

        Hej igen.

        Tak for erfaringen. Vi må lade det komme an på en prøve. Her hjemme holder de nok længere, da det kun er mig og August, der kan lide dem, og de er det søde indslag i madpakken om torsdagen, hvor jeg henter sent og vi skal direkte videre til fodbold. De andre dage holder vi os til frugt/bær/nødder :-) .

        • Ann-Christine skrev:

          Lad mig endelig gerne høre hvad din erfaring er :)

          • MilleSmille skrev:

            Hej AC.
            Jeg har vist aldrig fortalt, hvordan det gik. Og du havde ret – 1 – 1 1/2 uge kunne de holde sig. Derefter smagte de ikke så godt. De var i hvert fald så populærer, at vi nu er i gang med 2 omgang :-) . Vi ‘bager’ lidt oftere dine bananpandekager – stadig med blå farve i og spinatsmootie, som nu hedder Tryllemandens trylledrik. Grøn drik og blå pandekager hitter. Så tak tak tak og atter tak for internettets – og især (din) blogs opfindelse :-) :-) :-)

            • Ann-Christine skrev:

              Hej MilleSmille
              Ha ha, hvor fantastisk med troldemandens trylledrik og blå pandekager. Helt eventyrligt og enormt hyggeligt.
              Tusind tak for de søde ord :)
              Kh Ann-Christine

  • Sarah skrev:

    Uhhhmmmm det skal bare prøves. Har efterhånden prøvet en del opskrifter på müslibare, men endnu ikke fundet nogen der er faldet vores smag, så er spændt på denne her. Hvis man nu skulle lave en luksus en med chokolade, hvornår ville du så putte den i…..tænker at den kondenserede mælk vil smelte den, hvis den er varm…..

    Mvh Sarah

    • Ann-Christine skrev:

      Jeg ville nok overtrække halvdelen af dem til sidst, aller blot dyppe bunden i chokolade – eller komme dem i grove stykker i blandingen sammen med nødder og korn. Chokoladen smelter selvfølgelig, men den stivner igen, lige som når man bager kager.
      Lad mig endelig høre hvordan det bliver
      Kh Ann-Christine

  • Sarah skrev:

    Ja tanken var at komme stykker af mørk chokolade i :), men at overtrække dem i den ene ende med mørk chokolade, lyder nu helt bestemt også som noget der skal prøve :).
    Lavede sådan nogle rugstænger (sådan nogle snoede nogle) og lavede finde mønstre med smeltet chokolade på den halvdelen af portionen og den anden halvdel, fik enden dyppet i chokolade, gav det mening med min forvirrende forklaring :). De var i hvert fald et kæmpe hit……..

  • Malene Sandgaard skrev:

    Har lavet en oooornlig øv-fuld. To store bradepander. Dig med honning og en del andre kerner. Vil eksperimentre med at fryse dem ned. ( altså om de skal tøes langsomt eller en tur i mikroovn kan gøre det) Jeg er spændt.

    • Ann-Christine skrev:

      Jeg er spændt på at høre om det fungere med at fryse dem ned, så tip mig endelig :)

  • Fantastisk hjemmeside! Og hvilke flotte billeder!
    Jeg har længe ville forsøge mig med myslibarer, men med et barn, som ikke kan lide nødder – kan jeg mon blot erstatte med havregryn?

    • Ann-Christine skrev:

      Mange tak – det er jeg glad for at du synes!
      Ja, det kan du sagtens – eller frø hvis du er til det :)
      Du kan også prøve med en blanding af forskellige flager og gryn for at give lidt tekstur til müslibarerne.

  • Malene skrev:

    Hej igen.
    De kan udemærket fryses. De skal tøes langsomt op. Mums

  • Maja Sjøgaard skrev:

    Mums! De er lækre!

    Glæder mig til at give mine piger dem med i madpakken :-) Skønt med en lækker snack lavet af de bedste råvarer!

    Fantastisk blog du har! Vi er ved at spise os vej gennem mange af de lækre opskrifter :-)

    • Ann-Christine skrev:

      Hej Maja,
      Tusind tak og hvor dejligt med müslibarerne, jeg er så enig i at det er lækkert at give små hjemmelavede snacks med – det er bare rart at vide hvad er er i de ting vi spiser :)
      Kh AC

  • Mosekonen skrev:

    Tusind tak for en super lækker opskrift. De er lækre og jeg laver dem gerne igen.

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *