Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rugkiks-og-mini-latte-med-kanel/

Rugkiks

Når man er tre år, så er det lykken at komme hjem fra børnehave, bede om en hyggeskål og en minilatte og så putte sig sammen i sofaen med krammepuden under et varmt tæppe og slappe helt af til et lille afsnit af yndlings-tegnefilmen. Så det var lige hvad Johan og Julie gjorde i går eftermiddags.

I hyggeskålen fyldte jeg i går rugkiks, mandler og rosiner.

Minilatten er bare lun mælk, skummet op og drysset med kanel. Lidt ala lun mælk med honning, bare med kanel i stedet. Ren hygge!

PT1H20M

Rugkiks

Tid i alt1 time 20 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed2 dage
Antal15 stk.
Ingredienser
  • 100 g smør, stuetempereret
  • 30 g rugflager
  • 120 g hvedemel
  • 50 g rugmel
  • 45 g rørsukker
  • 1 dl kogende vand
  • 0,50 tsk bagepulver
  • 0,50 tsk flagesalt
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Hæld 1 dl kogende vand hældes over rugflagerne i en skål og lad det trække og køle af et øjeblik.

Rør smør og sukker sammen og derefter røres det sammen med mel, salt og bagepulver. Tilsæt rugmel og vandblandingen og ælt det kort sammen.

Saml dejen og kom den i en skål med låg, sæt i køleskabet i en time.

Tril dejen ud på en bordplade, drysset med mel.

Stik kiksene ud med et glas, din yndlingsudstikker eller skær dem i firkanter.

Sæt kiksene på en bageplade og prik dem med en gaffel.

Bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca 15 minutter.